9/4/09

Η καταγωγή του Μουσταφά Κεμάλ

O Mουσταφά Κεμάλ, η μητέρα του Ζουμπεϊντέ και η αδελφή του Μακμπουλέ
Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να δεχτούμε ενστάσεις και επικρίσεις από ανθρώπους που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχουν ευαισθησίες γύρω από θέματα που αφορούν τον κάθε είδους ρατσισμό και προς αποφυγή παρεξηγήσεων και άκοπων αντεγκλήσεων, εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε απερίφραστα ότι είμαστε αλληλέγγυοι, όχι μόνο στα λόγια, αλλά στην πράξη, προς κάθε άτομο ή ομάδα ατόμων που θίγεται από ρατσιστικές συμπεριφορές, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Και επειδή θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα δεχτούμε επιθέσεις από ρατσιστικά κέντρα που τρομοκρατούν με μεθοδευμένο, δόλιο και κεκαλυμένο τρόπο όσους εκφέρουν απόψεις που έρχονται εμπόδιο στα επίσης δόλια σχέδια τους, σημειώνουμε ότι η αναδημοσίευση ενός άρθρου δεν σημαίνει κατ' ανάγκην και αποδοχή των όσων αναφέρονται σ' αυτό και ότι η φίμωση και ιδεολογική τρομοκρατία, πέρα από τα ζητήματα δημοκρατίας και ελευθερίας έκφρασης που θίγει, είναι ίσως μια ενέργεια που τρέφει και καλλιεργεί το ρατσισμό. Σε ό,τι μας αφορά, τα ίδια θα κάναμε και τα ίδια περίπου συμπεράσματα θα βγάζαμε αν σε ένα άρθρο αναφερόταν ότι ο Μουσταφά Κεμάλ ήταν ελληνικής ή αρμενικής ή περσικής καταγωγής.
Για ένα άτομο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τύχη του Ελληνισμού της Ανατολής, που με τις αποφάσεις του, οι οποίες εκπορεύονταν από το απύθμενο μίσος που είχε για ό,τι το ελληνικό, βασανίστηκαν, βιάστηκαν και οδηγήθηκαν στο θάνατο εκατοντάδες χιλιάδων Ελλήνων, έχει τη δική του σημασία η βιογραφία του, αλλά και η καταγωγή του, για να εξάγει ο οποιοσδήποτε ελεύθερα και σφαιρικά τα δικά του συμπεράσματα. Επιπλέον, επειδή η καταγωγή του Μουσταφά Κεμάλ είναι ένα θέμα που παρέμεινε επτασφράγιστο μυστικό επί έναν σχεδόν αιώνα, το θέμα αυτό εξάπτει τη φαντασία του καθενός. Το καίριο πάντως δεν είναι η καταγωγή του, αλλά οι ίδιες οι πράξεις του και το αν αυτές ήταν εντεταγμένες σε κάποιο ευρύτερο σχέδιο.
Τέλος, επειδή ο κόσμος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μαθαίνει την αλήθεια και να βγάζει αβίαστα τα δικά του συμεπράσματα, πεποίθησή μας είναι ότι επιτέλους η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και η καραμέλα του "αντισημιτισμού" καλό είναι κάποια φορά να σταματήσει.
Σάββας Καλεντερίδης


Αναδημοσίευση από το makelio
Ο Μουσταφά Κεμάλ Πασάς, ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους και "Πατέρας των Τούρκων", γεννήθηκε το 1881 στη Θεσσαλονίκη και ήταν Εβραϊκής καταγωγής από την αίρεση των Σαμπαταϊστών (Ντονμέ).
Οι Ντονμέδες της Θεσσαλονίκης, του Μοναστηρίου (Bitolja) και της ευρύτερης Μακεδονίας αριθμούσαν στις αρχές του 20ου αιώνα κοντά στα 100,000 άτομα και ήταν μια υπόγεια αίρεση Σαμπεταϊστών Εβραίων, που είχαν μουσουλμανικά ονόματα και συμπεριφέρονταν ως Μουσουλμάνοι, αλλά κρυφά πίστευαν στον Σαμπετάι Σεβί, έναν ψευδή Μεσσία του 17ου αιώνα, στου οποίου το όνομα διεξήγαγαν μυστικές τελετουργίες στο όνομα του.
Οι Ντονμέδες ήταν απόγονοι των Σεφαραδιτών Εβραίων, που ζούσαν στην Ισπανία και την Πορτογαλία (Ανδαλουσία) για αιώνες, μέχρι που οι Μουσουλμάνοι Άραβες έχασαν τον έλεγχο της Ανδαλουσίας από τους καθολικούς Ισπανούς. Οι καθολικοί έδωσαν στους Εβραίους τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ θανάτου, αλλαξοπιστίας και εξορίας.
Όσοι έφυγαν, οδηγήθηκαν κατά κύματα, το 1492, κατόπιν διαπραγματεύσεων του αρχιραβίνου της Κων/πολης με την Υψηλή Πύλη, στις πόλεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Μεγάλες εγκαταστάσεις Σεφαρδιτών Εβραίων έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, την Θεσσαλονίκη και την Σμύρνη, όπου βρήκαν και άσυλο και ευτυχία.
Το 1922, μετά τη συμφωνία για την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, οι Ντονμέδες της Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να αναγνωριστούν ως μη Μουσουλμάνοι για να αποφευχθεί η ανταλλαγή τους. Από αυτούς, 50.000 περίπου έγιναν «χριστιανοί» και παρέμειναν με ελληνικά ονόματα.
Οι παππούδες του Κεμάλ, από την πλευρά της μητέρας του, ήταν Αλβανοί χριστιανοί που εξισλαμίστηκαν το 1834. Η μητέρα του Ατατούρκ, η Ζουμπεϊντέ καταγόταν από τα βουνά δυτικά των Ιωαννίνων, κοντά στα σημερινά Αλβανικά σύνορα.
Ο πατέρας του Αλί Ριζά, για τον οποίο ελάχιστα είναι γνωστά, ήταν «Ντονμέ» Σεφαρδίτης της Θεσσαλονίκης. Ο Κεμάλ ήταν πάντοτε απρόθυμος να αποκαλύψει πράγματα σχετικά με το οικογενειακό του δέντρο.
Ο Κεμάλ είχε βάσιμους λόγους για να αποκρύψει τη προέλευση του από Ντονμέδες, οι οποίοι όχι μόνο περιφρονούνταν από την υπόλοιπη κοινωνία, αλλά και αντιμετωπίζονταν σαν αιρετικοί και από τους Μουσουλμάνους και από τους Εβραίους. Επίσης τους καταδίωκε η φήμη για σεξουαλική ανηθικότητα, κάτι που θα μπορούσε να είναι ελάχιστα κολακευτικό για τους απογόνους τους.
Το 1911, ένας Εβραίος σιωνιστής δημοσιογράφος και εκδότης, ο Ιταμάρ Μπέν- Αβί, συνάντησε στο ξενοδοχείο Kamenitz της Ιερουσαλήμ τον λοχαγό τότε Κεμάλ.
Ο Μπέν- Αβί, όταν έγραψε αργότερα για την συνάντηση, την χαρακτήρισε «τυχαία». Μπορεί όμως να ήταν και «επαγγελματική», αν σκεφθούμε ότι η «επανάσταση» των Ντονμέδων «Νεότουρκων», είχε γίνει το 1908, ότι ο Κεμάλ ήταν μέλος του «κινήματος», και ότι οι σιωνιστές επεδίωκαν την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τους Οθωμανούς. Μπορεί να ήταν η επαφή που άλλαξε τη τύχη του Κεμάλ, των Ελλήνων και των Αρμενίων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Όπως έγραψε ο Μπέν- Αβί, στις συναντήσεις τους ο Κεμάλ εξομολογήθηκε για πρώτη και μοναδική φορά στην ενήλικη ζωή του, ότι ήταν Εβραϊκής καταγωγής.
Ο Ιταμάρ Μπεν- Αβί περιγράφει δύο συναντήσεις με τον Μουσταφά Κεμάλ, τον μελλοντικό Ατατούρκ, («Πατέρας των Τούρκων»). Και οι δύο συζητήσεις έγιναν στη Γαλλική γλώσσα, αφορούσαν κυρίως στην Οθωμανική πολιτική, και συνοδεύονταν με μεγάλες ποσότητες άρακ, το αραβικό τσίπουρο.
Στην πρώτη από αυτές τις δύο συναντήσεις, ο Κεμάλ εξομολογήθηκε τα εξής: «Είμαι απόγονος πιστών του Σαμπετάι Σέβι. Δεν είμαι πραγματικά Εβραίος πλέον, αλλά εξακολουθώ να είμαι ένθερμος θαυμαστής του προφήτη σας. Η γνώμη μου είναι ότι κάθε Εβραίος στη χώρα αυτή καλά θα κάνει να ενταχθεί στο στρατόπεδο του».
Κατά τη δεύτερη συνάντηση που έγινε 10 μέρες αργότερα στο ίδιο ξενοδοχείο, ο Μουσταφά Κεμάλ εξομολογήθηκε ένα ακόμα στοιχείο: «Έχω στο σπίτι μια Εβραϊκή Βίβλο που τυπώθηκε στη Βενετία. Είναι αρκετά παλιά και θυμάμαι τον πατέρα μου που με πήγαινε σε ένα Καραΐτη δάσκαλο, ο οποίος μου δίδαξε να τη διαβάζω. Θυμάμαι ακόμα μερικά λόγια της».
Ο Ιταμάρ Μπεν-Αβί γράφει στην αφήγηση του. «Είχε σταματήσει να μιλά για λίγο, και τα μάτια του έψαχναν κάτι στο καινό. Στη συνέχεια θυμήθηκε»: «Shema Yisra'el, Adonai Elohenu, Adonai Ehad!»
Αυτή είναι η πιο σημαντική μας προσευχή, Λοχαγέ
Και δική μου μυστική προσευχή, Cher Monsieur», απάντησε, ξαναγεμίζοντας τα ποτήρια μας.
Ανάμεσα στις απόκρυφες προσευχές των Ντονμέδων, που πρώτη φορά έγιναν γνωστές στον ακαδημαϊκό κόσμο όταν ένα βιβλίο με αυτές κατέληξε στη Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιερουσαλήμ το 1935, είναι μια που περιέχει την ομολογία της πίστης: «Ο Σαμπετάι Σέβι και κανένας άλλος είναι ο αληθινός Μεσσίας. Άκουσε ο Ισραήλ, ο Κύριος ο Θεός μας, ο Κύριος είναι ένας». Χωρίς αμφιβολία αυτή την ομολογία πίστης, θυμήθηκε ο Κεμάλ και όχι την Εβραϊκή προσευχή Shema.
Ο Μουσταφά Κεμάλ ίδρυσε μια κοσμική τουρκική δημοκρατία, όπου ήθελε να περιορίσει το Ισλάμ μια και για πάντα μόνο στα τζαμιά. Αρκετοί Ντονμέδες ήταν μεταξύ των Νεοτούρκων διανοουμένων που προσπάθησαν να μεταρρυθμίσουν τη Οθωμανική Αυτοκρατορία. Κατά την εποχή του ρεπουμλικανικού κόμματος (CHP), θα υποστηρίξουν σθεναρά τις φιλοδυτικές μεταρρυθμίσεις του Μουσταφά Κεμάλ.

Ακόμη μια πηγή για την Εβραϊκή καταγωγή του Κεμάλ
Θέμα: Η Εβραϊκή καταγωγή του Μουσταφά Κεμάλ και του Ενβέρ Πασά γραμμένη σε αμερικανικές εφημερίδες
Πηγή: The Literary Digest (εφημερίδα των ΗΠΑ).
14 Οκτωβρίου 1922, σελίδα: 50
Ισπανο-εβραίος στην καταγωγή, ορθόδοξος (σουνίτης) Μουσουλμάνος από ανατροφή, που εκπαιδεύτηκε στην γερμανική Σχολή Πολέμου, πατριώτης και θαυμαστής των εκστρατειών των μεγάλων στρατηγών, όπως του Ναπολέοντα, και του Κραντ Λι, είναι μερικά από τα έξοχα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του νέου «καβαλάρη» που έχει εμφανιστεί στην Εγγύς Ανατολή.
Είναι ένας πραγματικός δικτάτορας, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις, ένας άνδρας που είναι ταυτόχρονα η ελπίδα και ο τρόμος για τα έθνη που έχουν κατασπαραχτεί από τους πολέμους. Η ενότητα και η δύναμη είχε επανέλθει σε μεγάλο βαθμό στην Τουρκία μέσω της θέλησης του Μουσταφά Κεμάλ Πασά.
...Ήταν εκεί ο ίδιος ο Πασάς, ψηλός, ακόμη νέος, όμορφος, με στενούς γλουτούς, πλατιούς ώμους, με γκρι μάλλον λυπημένα μάτια, που μιλούσε εύγλωττα για την Ισπανο-εβραϊκή του καταγωγή, (γιατί ο Κεμάλ, όπως και ο Ενβέρ Πασάς, αν και ορθόδοξος Μωαμεθανός κατάγεται από εκείνες τις Ισπανο-εβραϊκές οικογένειες που βρήκαν άσυλο και ευτυχία στα εδάφη του Σουλτάνου), με πλατιά γύρο από τον καρπό και δυνατά χέρια, χέρια καλλιτέχνη, ονειροπόλου, ενός ανθρώπου που ξέρει να πλάθει τα όνειρα του σε πραγματικότητα.
Σημείωμα.… Ο Κεμάλ είχε σεξουαλική προτίμηση για τα άτομα του δικού του φύλου, σύμφωνα με έγγραφα της Οθωμανικής μυστικής στρατιωτικής αστυνομίας, η οποία τον χαρακτηρίζει ως «ένα πολύ γνωστό ομοφυλόφιλο». «Όταν ήταν σε νεαρή ηλικία, είχε ερωτική σχέση με έναν Έλληνα ψαρά με το όνομα Ιωάννης Τίκκης από τη πόλη του Λαγκαδά».

Σχόλιο: Στο σπίτι που σήμερα στεγάζεται το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, ανήκε στον δεύτερο σύζυγο της μητέρας του Κεμάλ.
Το εν λόγω σπίτι ο Κεμάλ δεν το επισκεφθηκε παρά μόνο μερικές φορές λόγω των κακών σχέσεων που είχε με τον πατριό του.

40 σχόλια:

  1. Άραγε οι "φίλοι" μας οι τούρκοι γνωρίζουν αυτά για τον εβραικη καταγωγή του κεμάλ? εγω δεν γνώριζα οτι ήταν εβραίος, γνώριζα όμως οτι την κουνάει την αχλαδιά, και μόνο τον τον βλέπεις, στην φωτογραφία βλέπεις οτι ανήκει στις "βασιλικές", αυτές δηλαδή που το παίζουν πολύ άνδρες, και το βράδυ... "γυαλίζουν την ζάντα"
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατάπτυστο αντισημιτικό άρθρο, ανάξιο σχολιασμού και ακόμη αναξιότερο του σοβαρού αυτού ιστολογίου.
    Τι θέλετε να πείτε με όλ’ αυτά τα κατινίστικα τελικά; ΝΤΡΟΠΗ!
    Μήπως αμφισβητείτε ότι Ο Κεμάλ Ατατούρκ υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες ηγετικές φυσιογνωμίες της Ιστορίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΩΝΥΜΟ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ????
    ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΕΜΑΛ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ?????
    ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, Η ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΗΤΙΣΤΗΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΤΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ????
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΕΔΩ. ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΤΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΧΕΙ ΓΕΝΗΘΕΙ ???
    ΕΝΑΣ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΣΧΙΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΑΤΕ.
    ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΟΤΙ Ο ΚΕΜΑΛ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟ ΤΗΣ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΕΝΑΣ ΣΦΑΓΕΑΣ ΗΤΑΝ, ΠΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ..........ΒΡΕ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΕΙ ΑΥΤΟ.....ΑΑΑΑΑ !!!!!! ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΒΡΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΛΙΓΟ Ο ΜΑΤΗΣ ΣΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΜΕ ΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΜΗΤΡΟ, ΜΕ ΠΟΙΟΝ ????
    ΒΡΕ ΑΙ ΣΙΧΤΗΡ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ.
    SHADOW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε, μετά το σχόλιό σου έγραψα ένα κείμενο το οποίο πρόταξα στο αναδημοσιευμένο άρθρο.
    Ελπίζω να σε καλύπτει, όσον αφορά την πρώτη παράγραφο του σχολίου σου.
    Όσον αφορά τη δεύτερη παράγραφο, σαφω΄ς αμφισβητώ την ηγετική φυσιογνωμία του δικτάτορα και σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ, όπως την αμφισβητεί η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΕΙΟΨΗΦΙΑ του τουρκικού λαού.
    Έζησα στην Τουρκία 5,5 χρόνια και ομιλώ μετά λόγου γνώσεως.
    Αν επικρατήσει πραγματική δημοκρατία στην Τουρκία, ο λαός θα αποκαθηλώσει όλα τα αγάλματα του Κεμάλ, όπως ακριβώς έγινε στο Ιράκ και σε άλλα δικτατορικά καθεστώτα.
    Για την περίπτωση που δεν το ξέρεις, ο Μουσταφά Κεμάλ δολοφόνησε την ηγετική ομάδα του Κ.Κ. Τουρκίας και δεν επέτρεψε τη λειτουργία κομμάτων, εκτός του δικού του, του CHP, μέχρι το θάνατό του.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aνώνυμε ξαναχώσου στην τρύπα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της και είναι αποφασισμένη να περιφρουρήσει αυτά που έχει και να διεκδικήσει τα δικαιώματά της, η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θα είχε ενδιαφερθεί προ πολλού γι' αυτό το συρφετό των "ανωνύμων" και όχι μόνο, που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία και τρομοκρατούν το λαό.
    Αν ακολουθήσουν τα "ίχνη" τους, θα βρουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και τότε θα εξηγηθούν πολλά από αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν κατά καιρούς στη χώρα μας.


    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχα, ο ανώνυμος θα ήταν κανένας τούρκος κεμαλιστής από αυτούς που παρακολουθούν το μπλόγκ τους Σάββα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κεμάλ, εβραικής καταγωγής, ομοφυλόφιλος ,
    σφαγέας.
    Μετά απο όλα αυτά νοιώθω περήφανος για τα παρακάτω:

    1) Επιστολή Βενιζέλου που τον προτείνει για Νόμπελ

    2) Υμνοι Μεταξά

    3) Υμνοι Ανώνυμων

    4) Καταθεση στεφάνων στο μνημείο του απο Ελληνες πολιτικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα κατάλαβα γιατι ο παππούς μου ο Μικρασιάτης μόλις έβλεπε κανεναν "κουνιστό" τον έλεγε Κεμάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://www.realjewnews.com/?p=95
    Αντισημιτιστες??? Καταγωγη του κεμαλ??? Νεοτουρκοι??? Ας ριξει μια ματια εδω ο "σιμητης"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί να μην θεωρηθεί οτι το θέμα του καθ'υποψίαν Εβραίου Κεμάλ μας αποπροσανατολίζει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή,όπου η Τουρκία ανηγορεύθη απο τις ΗΠΑ ως η νέα περιφερειακή υπερδύναμη? Πρέπει να βρούμε δηλαδή κάποιο εξιλαστήριο θύμα πάλι για να ανακουφίσουμε τα ψυχικά εθνικά μας τραύματα απο αυτήν την διπλωματική εξέλιξη?

    Εδώ ο κόσμος χάνεται, οι Τούρκοι ετοιμάζουν μέχρι και Διαστημικό Πρόγραμμα, και εμείς θα ψάχνουμε πάλι για ανθέλληνες Εβραίους?

    Συμφωνώ με την ανάδειξη της κάθε ιστορικής αληθείας,αλλά στην σωστή χρονική στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ομολογώ ότι εγώ που μεγάλωσα στο Κουλέ-Καφέ ήξερα ότι ηταν γεννημένος στον Λαγκαδά και οτι εδώ ήταν το σπίτι του θείου του όπου έμενε όταν πήγαινε στο σχολείο των "ντονμέδων" στα αρχεία του οποίου βρέθηκε και το όνομα του Κεμάλ.Αμφισβήτησε κανείς ότι ήταν μεγάλος αρχηγός;;;; Δεν το είδα πουθενά.Και σαν Τούρκος έκανε πολλά περισσότερα για την πατρίδα του από οσα πολλοί "Ελληνες" για την Ελλάδα.Βέβαια η παρακαταθήκη του συνεχίζεται μέχρι σήμερα..για βρείτε πόσοι εβραϊκής καταγωγής βρίσκονται στο ντοβλέτι;;; Από Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Tιποτα το καινουριο, ειναι γνωστο σε ολους οτι αυτος ο αθλιος δικτατορας ηταν ΚΑΙ κιναιδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ως διαχειριστής του ιστολογίου αισθάνομαι την υποχρέωση να ξανατονίσω ότι θα πρέπει να περιφρουρήσουμε τη φυσιογνωμία και την αξιοπιστία του ιστολογίου.
    Ας διαβάσουμε το κείμενο και ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.
    Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν.
    Ψύχραιμη εκτίμηση και αξιολόγηση χρειάζεται και καθαρό μιαλό.
    Η μισαλλοδοξία θολώνει και αποπροσανατολίζει τους λαούς.
    Ψύχραιμα λοιπόν, χωρίς ύβρεις εναντίον του οποιουδήπτε, ακόμα και εναντίον των Τούκρων, που τις αξίζουν.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ειναι τοις πασοι γνωστο οτι ο χειριστος εχθρος των απανταχου εβραιων ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ την οποιαν με καθε τροπο καταπολεμουν, θεμιτα η αθεμιτα, και προσπαθουν να κρυψουν η να αλλοιωσουν φυσικα λογω του οτι εχουν λερωμενη τη φωλια τους, και μαλιστα παρα πολυ. Ετσι εξηγουνται και οι μαζικες αγορες απο δαυτους, οσο οσο, των ΜΜΕ στον Δυτικο Κοσμο, και σε συνδυασμο με την κατοχη απο τους ιδιους υψηλοβαθμων αξιωματων σε σχεδον καθε κυβερνηση των ΗΠΑ, της πρωην ΕΣΣΔ, του Καναδα, της Αυστραλιας αλλα και της Ευρωπης, προσπαθωντας ετσι να επιβαλλουν το μισος, το ψεμμα και την διαφθορα αναμεσα στους λαους (ηδη τοχουν μισοκαταφερει) με απωτερο σκοπο την πληρη εφαρμογη των Πρωτοκολλων της Σιων.
    Γιατι η παγκοσμιοποιηση που ολοι φωναζουμε δεν ειναι τιποτα αλλο απο την εφαρμοφη αυτη. Μια κυβερνηση με εδρα την Ιερουσαλημ.
    Εκεινο ομως που πιστευω (και μετα λυπης μου) αν ανατρεξουμε στην πραγματικη Ιστορια ειναι οτι οι Εβραιοι "σκαβουν οι ιδιοι το λακκο τους" μεσα απο τους αιωνες.
    Μηπως πρεπει να ενθυμηθουμε λοιπον εκεινο το, "Το Αιμα Αυτου σε μας και στα παιδια μας";
    (Και που νασαστε παροντες, οταν ξεσκεπαστει στην Αμερικη το εγκλημα της 11ης Σεπτεβριου 2001).

    ΥΓ. Πρεπει να παραδεχθω οτι και γω δεν ηξερα οτι ο σφαγεας του Ελληνισμου ηταν εβραιος, (αν και δεν εκπλησωμαι) πιθανως επειδη στα σχολικα μου χρονια υπηρχαν οι Ρεπουσηδες της εποχης.

    κε Καλεντεριδη,
    μιλατε πολυ αινιγματικα στο δευτερο σχολιο σας στις 12:28μμ, μηπως ξερετε τιποτα σημαντικο και μας το αποκρυπτετε προς χαριν κανενος; Σας προτεινω να γραφετε ΠΑΝΤΑ την ΑΛΗΘΕΙΑ χωρις φοβον και παθος.

    "Ανωνυμε" 10:22πμ και 12:38μμ
    Για δες την φατσα σου στον καθρεφτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αλήθεια, ανώνυμε, το άρθρο είναι κατάπτυστο και "αντισημιτκό";

    Μήπως και οι πηγές είναι "στημμένες"; Για τράβα στο ιντερνετ να δεις τι είναι οι Ντονμέ!

    Πολλοί επιφανείς τούρκοι συνοδοιπόροι του Κεμαλικού καθεστώτος είναι/ήταν Ντονμέ! ο Ικπεχτσί (τα γνωστά βραβεία), ο Κοτς (ο Κόκκαλης της Τουρκίας), ο Τζεμ (μακαρίτης πρώην υπεξ κολλητός του Γιωργάκη) και πολλοί άλλοι!!!

    Δες στη wiki τις Τουρκο-Ισραηλινές σχέσεις, ποιός αναγνώρισε πρώτος το κράτος του Ισραήλ, η Τουρκία ή οι ΗΠΑ; Δες για τη στρατιωτική συμμαχία των δύο χωρών, τη συνεργασία τους στους εξοπλισμούς, τις μυστικές υπηρεσίες κτλ

    Είναι δυνατόν Ισλαμική χώρα να συμπεριφέρεται έτσι; Αμ δε! Ποιός είναι ο θεμελιωτής της σύγχρονης Τουρκίας, την πολιτική του οποίου ακολουθούν κατα γράμμα μέχρι και σήμερα οι πολιτικοί/στρατιώτικοί του απόγονοι;;

    Σε ο,τι αφορά το μεγαλείο του Κεμάλ, σαφώς και για την Τουρκία υπήρξε σημαντικότατος ηγετης, πετυχημένος αξιωματικός και μεγάλος μεταρρυθμιστής... Ο σημαντικότερος από την εποχή των μεγάλων Οθωμανών σουλτάνων (του Μωάμεθ του Πορθητή και του Σουλεϊμαν του Μεγαλοπρεπή)

    Σε βάρος ποίων όμως; Των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων, των Αράβων, τους οποίους και κατέσφαξε!!!

    Μήπως αμφιβάλεις για τα παραπάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στην Ιστοσελιδα "Μακελλειο" οι Εβραιοι βαλανε ηδη "Content Warning"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. σαν συχνός επισκεπτης στην πόλη θα ήθελα να πω οτι ακομα και σημερα (προχτες το επιβεβαιωσα παλι στο Α/Δ της πόλης) εχουν κομένο το youtube. Αρχικά ειχε γινει μεγαλη φασαρία για κάποιους ελληνες που έλεγαν τον κεμαλ ομοφυλλόφυλο. Εκοψαν το youtube το ξαναανέβασαν μετά, αλλά τελικά κόπηκε μόνιμα. Το προβλημα όπως αποδειχτηκε δεν ήταν βεβαια η ομοφυλλοφυλία του κεμάλ, ποιός σοβαρός νιαζεται άλωστε. Ηταν μερικά κλιπάκια που παρουσιαζαν την καταγωγή του κεμάλ, την διασυνδεσή του με τις εβραικές κοινοτητες (ολες οι δυναμεις της εποχής τον βοήθησαν - περιεργο ε?), και τελικά την καταστροφή του χαλιφάτου και τεράστιου μερους της οθωμανικής παράδοσης. Στο τελος, αναφερουν πραγματικά τουρκους αγωνιστές, που ποδοπατηθηκαν απο τον κεμαλ.

    Με λίγα λογια, τα βιντεο αυτά ανεβαινουν απο τους ισλαμιστές, με βασικό σκοπό την φθορά των κεμαλιστών. Προσωπικά πιστευω οτι εχουν δικιο, μια και οποιος αφιερωσει χρονο στο ιντερνετ, θα βρει αυστηρα οργανωμένο και τεκμηριωμένο υλικό, που δεν αφηνει πολλά περιθωρεια στον επιμελή αναγνωστη για να αμφισβητήσει την εβραική καταγωγή του κεμαλ και την κυριαρχία των κρυφο-εβραιων στους νεότουρκους.

    Ειναι μια απιστευτη βομβα για την τουρκία, και λογω του οτι εχουν στηριξει τα πάντα γυρω απο το προσωπο του κεμάλ, έχουν σκαψει τον λάκο τους.

    Τωρα θα μου πειτε, στον σημερινό πόλεμο με όλα τα μέσα που διεξάγεται με την τουρκία, που ειναι οι δικοί μας να κάνουν χρήση του γεγονοτος? Υπάρχουν μόνο τσιπράκια, και οταν δεν εχουμε τσιπράκια πέφτουμε σε ντορες,αβραμοπουλους και γιωργάκηδες? Με μικρή επενδυση στο θέμα, μπορεις να κανεις μεγαλύτερη ζημιά, απο το να εχεις 10 μοιρες Α-7 να βομβαρδιζουν την τουρκία για ενα 6μηνο, 7χ24. Χωρίς οικονομικό/στρατιωτικο./διπλωματικο κοστος και θύματα απο καμια πλευρά.

    Τέλος θα ηθελα να ζητησω απο θερμοκέφαλους του blog αυτου να ειναι να προσεχουν την ποιότητα του. Να σκεφτονται πολυ πριν γραψουν κατι. Στελνω το λινκ σε πολλους σκεπτωμενους ελληνες πατριωτες. Ειναι ένα απο τα σημεία προσπάθειας ανατροπής της ελληνικής ηττοπάθειας που θα πάρει χρόνια. οσο για τους εβραιους, θε πρεπει να σεβομαστε τις ικανοτητες τους. Και τους ιδιους και την ιστορία τους, και τα βασανά τους. Μην ξεχνατε ποιοι τους διδάξαν τον κυνισμο. Οι αθηναιοι στην μήλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @9 Απρίλιος 2009 10:22 πμ.-
    Ανώνυμε.-
    1.-Αφού διάβασες το άρθρο ενδελεχώς και κατέληξες στο συμπέρασμα πως είναι "κατάπτυστο",θα πρέπει να διάβασες και την εισαγωγή του...
    Φαίνεται έχεις επιλεκτική μνήμη...
    2.-"αντισημητικό"...δεν μιλάει για τους εβραίους...Για τον Κεμάλ μιλάει και την καταγωγή του...Η μητέρα του όπως βλέπεις είναι πιθανόν Αλβανικής καταγωγής...Με την λογική σου,θα έπρεπε να είναι "κατάπτυστο,αντισημητικό,αντιαλβανικό"...
    3.-Δεν λέει κάτι το άρθρο εναντίων των εβραίων,άλλωστε...Την καταγωγή και βιογραφικά στοιχεία του Κεμάλ αναφέρει...
    4.-Σαφέστατα ήταν ένας Μεγάλος Ηγέτης της Ιστορίας...Ειδικά των Τούρκων γιαυτό και όταν ο ίδιος το αντελήφθηκε,αυτοανακυρήχθηκε σε "Πατέρα των Τούρκων"-"Ατατούρκ"!Ετσι έκαναν όλοι οι Μεγάλοι της Ιστορίας...Κι ο Μέγας Αλέξανδρος,κι ο Μέγας Ναπολέων...Σωστά???
    5.-Μεγάλοι Ηγέτες,ήταν και ο Ταμερλάνος,και ο Τζέγκις Χάν,ο Αττίλας,ο Στάλιν,ο Χίτλερ και φυσικά κι Μουσταφά Κεμάλ...Καμία αντίρηση επί τούτου...
    6.-Το ότι ο Κεμάλ ήταν "φούστης" δεν είναι πρόβλημα,άλλωστε.Ούτε μειώνει τους παράγοντες που τον έκαναν ¨Μεγάλο ηγέτη"...Κάθε άλλο μάλιστα!Η ψυχοπαθολογία,άλλωστε διδάσκει,πως οι ομοφυλόφιλοι,υπό την εσωτερική πίεση και ισχυρή επίδραση του φαινομένου τους,εξωτερικεύουν την εσωτερική τους ενέργεια,σε "διαφόρων ειδών πράξεις".Ετσι κι ο "Πατέρας των Τούρκων" για να προστατέψει τα παιδία του,ωθούμενος και από τις "βαθύτερες σεξουαλικές του ιδιαιτερότητες",κατέσφαξε όλους τους υπολοίπους και ανέφωνησε!!!"Τι ευτυχία το να είσαι Τούρκος"!!!!
    7.-Σε ένα χωρίο κοντά στην επαρχία Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης,την Χρυσαυγή,όπου μεγάλωσε ο μικρός Μουσταφά,και ψάρευε όπως όλα τα παιδία της ηλικίας του στις παρακείμενες λίμνες,ένας αχρείος ΄Ελληνας ψαράς,το "χάλασε το παιδί" και κατόπιν του έγινε ευχάριστη συνήθεια,πρός τέρψη και ηδονή ψυχής τε και σώματος...
    Στομά με στόμα,όπως συμβαίνει στις μικρές και εσώκλειστες κοινωνίες,ακόμη η φυσιογνωμία του μικρού Μουσταφά,συζητείται στην Χρυσαυγή και τα γύρω χωρία...
    Εκεί...μέσα στις καλαμιές της λίμνης Βόλβης...ο μικρός Αλβανοεβραίος και μετέπειτα "Πατέρας των Τούρκων"(άραγε τα υϊοθέτησε τα παιδία του?)έζησε τα πρώτα χρόνια του έρωτά του...Ακόμη κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα,οι προτιμήσεις του Μουσταφά...
    Αυτούς τους δεσμούς της "σαρκός" και του "έρωτος" ο μικρός Μουσταφάς,όταν μεγάλωσε έκανε και δεσμούς "αίματος" και έγινε Ηγετική Ιστορική Προσωπικότητα!
    8.-Μόνο που το "αίμα" αυτό ήταν εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων...
    9.-Αλλωστε πολλοί ομοφυλόφιλοι υπήρξαν μεγάλες προσωπικότητες στην ιστορία αλλά και στις μέρες μας.Και στην πατρίδα μας φυσικά!
    10.-Συμφωνώ μαζί σου,πως το ιστολόγιο αυτό είναι σοβαρό.Μάλιστα από τα σοβαρότερα!Ειδικά όταν δημοσιεύει ή αναδημοσιεύει άρθρα ιστορικά όπως αυτό!Αυτό που δεν κατάλαβα είναι,γιατί ο κ. Σ.Καλεντερίδης,στα προλεγόμενα,έκανε τέτοιες εκτενείς αναφορές για "ρατσισμό" κλπ.Τι ρατσιστικό έχει η έρευνα αυτή δεν μπορώ να καταλάβω...
    Είναι κακό που ο Ηγέτης των Τούρκων,ο Πατέρας τους είχε μητέρα Αλβανίδα και πατέρας Εβραίο?Επειδή ήταν ομοφυλόφιλος?Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα...Επειδή πιθανόν να ήταν σιωνιστής?Καλά έκανε!
    Είναι κακό να είσαι Εβραίος ή Αλβανός ή φούστης???
    Που ζείτε αγαπητοί μου φίλοι???
    Δηλαδή επειδή αναρτήθηκε μια έρευνα και ένα άρθρο για έναν Ιστορικό Ηγέτη,με την όποια καταγωγή του,με τις όποιες ιδιαιτερότητές του τις σεξουαλικές,τις θρησκευτικές,πολιτικές και άλλες πεποιθήσεις του,έχασε την σοβαρότητά του το ιστολόγιο?
    Τι κακό υπάρχει δεν το καταλαβαίνω..
    Ούτε ρατσιστικό είναι το άρθρο,ούτε αντιεβραϊκό,ούτε και το αντίθετο.
    Είναι μια ιστορική αναφορά για έναν Μεγάλο Ιστορικό Ηγέτη και έτσι πρέπει να το δεχθούμε,όπως και άλλης μορφής παρόμοιες έρευνες!
    Κι ο Στάλιν ήταν ένας Μεγάλος Ιστορικός Ηγέτης και υμνήθηκε από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους!
    Κι ο Χίτλερ παρομοίως!
    Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι έκανε με τον πισινό του ή το πουλί του, ο Μουσταφάς και ο κάθε Μουσταφάς...Αν αυτός που τον διακόρευσε ήταν ψαράς ή καμηλιέρης.Εβραίος ή Αλβανός ή ΄Αραβας.
    Ο Μουσταφά Κεμάλ υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας Ιστορίας!Εφερε έναν ανεπανάληπτο πολιτισμό στην Τουρκία,ο οποίος ζεί έντονα σε κάθε έκφραση του δημοσίου βίου της Τουρκίας!Εχτισε τον δικό του "Παρθενώνα" αν και "παρθένος" δεν ήταν!΄Οχι με μάρμαρα και άψυχα πράγματα...Με κεφάλια Ελλήνων,Αρμενίων,Ασσυρίων κλπ...
    Δημιούργησε την δική του ανεπανάληπτη πολιτική φισλοσοφία με στοιχεία της προγονικής παράδοσης των Σελτζούκων!Την ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ και τους ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ...Μνημεία διαχρονικού πολιτισμού της Στέπας της Μογγολίας!
    11.-Αυτήν την ιερή παρακαταθήκη του "Πατέρα" τους τηρούν με ευλάβεια και οι απόγονοί του στις μέρες μας!
    Κύπρος,Κούρδοι,Αλεβίτες,Σούφι,Πόντιοι κλπ.
    12.-Οντως ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ υπήρξε μια μεγάλη ηγετική ιστορική και παγκόσμια προσωπικότητα!Ουδείς άλλος στην σύχγρονη ιστορία κατάφερε τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο!Τρείς γενοκτονίες!Βρές τε μου κάποιον άλλον ηγέτη που τα κατάφερε όλα αυτά!Φανταστείτε δηλαδή και να μην είχε και τις αναστολές και τις θυληπρεπείς ευαισθησίες,ενός ομοφυλόφιλου...Θα μεγαλουργούσε σίγουρα!Μέχρι τις Δαλματικές ακτές και παραπέρα...Μέχρι την Κασπία και τον Δούναβη...Θα απάλασε από αυτόν τον μάταιο βίο τους βασανισμένους και φτωχούς ανθρώπους...
    Γι αυτό σε σύμπνοια και ομοψυχία βάδισε με τον άλλο μεγάλο ηγέτη τον Στάλιν και μαζί φωτογραφήθηκαν πάμπολλες φορές!Πιθανόν να "ενώθηκαν σαρκικά" για να κάνουν τους δεσμούς τους ισχυρότερους...
    12.-Ανάξιο σχολιασμού λές ανώνυμε...Τότε γιατί το σχολιάζεις?Τι κακό βρίσκεις?Είναι κακό ένας ηγέτης να το "κάνει από πίσω"?Δεν ντρέπεσαι βρε ρατσιστή λιγάκι?
    13.-Πουθενά δεν λέει στην ανάρτηση πως ο Κεμάλ δεν ήτανε Ηγέτης.Εσύ το λές αυτό με όσα γράφεις.Ποιός αμφισβήτησε τον ηγετικό του ρόλο?

    Ακόμη και ο Πρόεδρας των ΗΠΑ πρίν λίγες μέρες,έπλεξε το παγκόσμιο εγκώμιο του Μεγάλου Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ,που έσωσε την Τουρκία,από τις ξένες σκοτεινές δυνάμεις και εμάς τους αχρείους που θέλαμε να ανασυστήσουμε την αρχαία αυτοκρατορίας.
    Τέτοιοι προτόγονοι και αναχρονιστές είμαστε...Καλά να πάθουμε...

    Εύχομαι μόνο,ο Πατέρας Κεμάλ,να μην έχει την ίδια τύχη του φίλου του Στάλιν και από εκεί που δεκάδες εκατομμύρια τον εξυμνούσαν,τώρα δεκάδες εκατομμύρια των καταριόνται...

    Είδες τι σου κάνει να ψαρεύεις το διληνό στην λίμνη...
    Ορφέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. υπαρχει σαιτ απο θρησκευομενους μουσουλμανους τουρκους το
    http://www.atajew.com

    ειναι ανθρωποι οπως δηλωνουν οι ιδιοι που αντιτιθονται στον κεμαλισμο.

    για να λυθουν και οι αποριες των υπολοιπων,οτι οσα γραφονται στο παρον αρθρο του μπλογκ δεν ειναι ρατσιστικη προπαγανδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ Σάββα
    Περιτεύει να πώ καλά λόγια για σένα,
    όμως αυτά που γράφεις ποιός να τα καταλάβει;Λίγοι οι οποίοι είναι ψαγμένοι...οι υπόλοιποι ακούνε πολιτικούς αρχηγούς να επιχειρηματολογούν για το"ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ" και παπαρολογούν ατελεύτητα.
    ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΟΠΟΣ ΣΑΒΒΑ...και εγώ κουράστηκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ορφέα : ναί μου άρεσε το σχόλιο σου...μιά στο καρφί και μια στο πέταλο..σοβαρό και αστείο...ναι μου άρεσε αρκετά,πολύ θα έλεγα.Να είσαι καλά.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολύ καλα κανεις, αγαπητέ Σάββα, και απομυθοποιείς τόν σφαγέα.
    Τό πρόβλημα βέβαια δέν είναι ότι ηταν Εβραιοαλβανός ή Ομοφυλοφυλος.
    Τό πρόβλημα είναι η μυθοποίηση τού Κεμάλ στην σημερινή Τουρκία.
    Ο εξιδανικευμένος Μουσταφά Κεμάλ, πού με τόσο κόπο θεμελίωσε ενα ρατσιστικό Εθνικό κρατος,
    πού κουκούλωσε διά πυρός καί σιδήρου καθε διαφορετική εθνότητα ή πίστη στην Τουρκία,
    ανήκε καί ο ίδιος σέ αιρετικές γιά την Μυθολογία τού "Τουρκικού" έθνους, μειονότητες.
    Τρείς πολύ δυσκολοχώνευτες ιδιότητες γιά τα ξεπλυμένα από την συνεχή πλύση εγκεφάλου κεμαλόπληκτα μυαλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΑΧ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΙ ΣΤΕΝΑΓΜΟΥΣ ΛΑΓΝΙΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ...
    ΤΙ ΠΟΘΟΥΣ...
    Ο ΘΕΙΟΣ ΕΡΩΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΛΑΝΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΞΕΥΕΙ ΟΜΟΦΥΛΟΥΣ...
    ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο 'ΠΑΤΕΡΑΣ' ΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΑ 'ΠΑΙΔΙΑ' ΤΟΥ...
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΥΠΑΝΤΙΚΑ ΜΈΣΑ...

    ΑΧ...ΣΑΝ ΑΜΑΝΕΣ ΑΚΟΥΓΕ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΔΕΙΛΙΝΑ Ο ΣΤΕΝΑΓΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΦΩΝΗΤΑ ΤΟΥ ΄ΠΑΤΕΡΑ'...

    ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ...
    ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΔΡΟΣΙΖΕΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ...

    ΓΕΜΙΣΕ ΔΡΟΣΙΑ Η ΛΙΜΝΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΕΙΜΑΙ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ...

    Ο ΠΑΠΟΥΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ...
    Η 'ΦΑΤΜΕ'
    (ΑΥΤΌ ΗΤΑΝ ΤΟ ΨΕΥΔΌΝΥΜΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑΣ)
    ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΕΡΙΖΕ,ΠΩΣ ΕΝΑ ΔΕΝ 'ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΛΙΟ ΣΤΟ ΞΥΔΙ'ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ!ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩς ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ.

    ΕΤΣΙ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ,ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Η 'ΦΑΤΜΕ' ΓΙΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ 'ΚΟΛΙΟ' ΤΟΥ ΠΑΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΝΟΜΕΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ...
    Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑΣ-ΦΑΤΜΕ ΗΤΑΝ ΑΝΔΡΟΜΑΝΗΣ...Ο ΠΆΠΟΥΣ ΜΟΥ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ,ΛΟΓΟ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΈΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΤΕΛΙΩΤΕΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ...
    ΕΤΣΙ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ 'ΠΕΡΑΣΑΝ' ΤΗΝ ΦΑΤΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΑΣ...
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΗ ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ,Η ΒΡΑΚΑ ΜΑΣ ΚΟΥΝΙΟΤΑΝ ΣΑΝ ΣΕ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΓΥΜΝΟΣ ΣΤΑ ΝΕΡΑ Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑΣ-ΦΑΤΜΕ!ΕΝΑ ΧΕΛΙ ΔΙΥΣΔΗΣΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΠΑΧΥ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΓΑΛΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ...ΒΛΕΠΕΤΕ Η 'ΦΑΤΜΕ'ΕΙΧΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΑ ΜΑΚΡΟΥΛΑ...

    ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ,ΤΑΛΑΤ!Ο ΠΑΠΟΥΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΕ...ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣΑΝ ΚΑΤΟΠΙΝ.
    ΜΕΤΑ Ο ΜΟΥΣΤΑΦΑΣ,ΣΥΧΝΑΖΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ,ΚΥΡΙΩΣ ΕΓΧΡΩΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ...ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΘΑΙ ΝΟΜΙΖΩ...

    ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ,ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ,ΚΑΘΩΣ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ.
    ΕΤΣΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥ ΜΟΥ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΄ΠΑΤΕΡΑ' ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλά τώρα..αυτά είναι παλιά "νέα".
    Για τον Βενιζέλο μπορεί να κάνει κανείς μια ιστορική έρευνα επιστημονικού επιπέδου?

    Γιατί και γι'άυτόν έχουν υπωθεί διάφορα πράγματα π.χ για την εβραϊκή του καταγωγή.
    Αλήθεια...το οικογενειακό τους όνομα που το αλλάξανε, ήταν Ben Jelon?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν είναι χαμένος κόπος κύριε skal όπως αναφέρει κάποιος παραπάνω. Αυτό που κάνετε είναι από τις προσπάθειες, που αξίζουν...Έγω έχω στείλει τη διεύθυνση του blog σε όσους μπορούσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αδυνατώ να πιστέψω πως μία ανάρτηση με κάποια εκδοχή για ένα ιστορικό πρόσωπο μπορεί να φέρει τόσο μίσος ύβρης και ρατσιστικά αισθήματα.

    Η ανάρτηση αναφέρει μία εκδοχή. Όποιος έχει άλλη γνώμη ή ξέρει κάτι άλλο ας μας το πει. Η αλήθεια δεν έβλαψε ποτέ κανένα.

    Και να σκεφτεί κανείς ότι η Ελλάδα εφηύρε τη δημοκρατία και τη διαλογική συζήτηση.

    Τι κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ζαν Kοέν
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το σχόλιό σου.
    Σε κάθε περίπτωση όμως, αν δεν το γνωρίζεις, καλό είναι να το μάθεις, ότι ο Κεμάλ δεν είναι απλά "ένα ιστορικό πρόσωπο", όπωε δεν είναι και ο Χίτλερ..
    Ό,τι είναι ο Χίτλερ για τους Εβραίους, ακριβώς το ίδιο και χειρότερο είναι ο Κεμάλ για τους Έλληνες.
    Ήταν ένας στυγνός φασίστας, υπεύθυνος για τη Γενκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
    Οι Εβραίοι έτσι χαρακτηρίζουν τον δικό τους σφαγέα, τον Χίτλερ;
    "Ένα ιστορικό πρόσωπο";
    Αν αναλογίστείς τί έκαναν οι απανταχού Εβραίοι για τη δική τους Γενοκτονία και πώς απαιτούν από όλο τον κόσμο να τιμά τη δική τους Γενοκτονία και να μην δικαιώνει το Χίτλερ και τους άλλους σφαγείς, τότε θα αντιληφθείς ότι εσύ υβρίζεις τη μνήμη και των δικών μας και των δικών σας νεκρών, χαρακτηρίζοντας το δάσκαλο του Χίτλερ "ένα ιστορικό πρόσωπο".
    Πριν μιλήσουμε για τις ύβρεις των άλλων, να κοιτάμε πρώτα τη δική μας καμπούρα, όπως λέει κι ο λαός μας.

    φιλικά
    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι τεχνιέντως αναδικνύεται η καταγωγή ενός ανθρώπου, με στόχο να αναθερμανθούν αντισημιτικά αισθήματα.
    Ο Μουσταφά=Ο έχων Υπομονή(Επίθετο του Προφήτη),Κεμάλ=από το Αραβικό Καμάλ=Αυτός που είναι πλήρης από Αρετές ή αυτού που οι Αρετές είναι σε οξύτητα,έπασχε από σοβαρό πρόβλημα έξης στον Αλκοολισμό και μάλιστα πέθανε από κύρωση του ήπατος.Επίσης είχε και ένα μάτι γυάλινο από τραύμα σε μάχη.Κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του, είχε μονίμως ένα μπουκάλι ρακί στο Γραφείο του και όταν μεθούσε, τηλεφωνούσε σε προχωρημένες νυχτερινές ώρες σε συνεργάτες του.Παροιμιώδης υπήρξε η απάντηση του Κούρδου Αξιωματικού/συνεργάτη του Ισμέτ Ινονού όταν του τηλεφώνησε στις 01:30 (υπόψη ότι στην Τουρκία όποιος τηλεφωνεί μετά τις 20:30 σε κάποιον είναι αγένεια),"Δεν ομιλώ μαζί σας άλλο καθόσον είστε υπό την επήρεια μέθης" και την επομένη ο Κεμάλ τον απέλυσε από Πρωθυπουργό.Βέβαια τα ξαναβρήκαν, διότι ήταν φιλαράκια και πίστευαν ότι Τούρκοι και Κούρδοι είναι αδέλφια.Άλλωστε οι φίλοι σας οι Κούρδοι κ. Καλεντερίδη υπήρξαν οι μεγαλύτεροι σφαγείς του Μικρασιατικού Ελληνισμού, μαζί με τους Τουρκοκρήτες (εξισλαμισμένους Κρήτες που εκδιώχθηκαν από την Κρήτη και μεταφέρθηκαν στην Ιωνία).Επίσης πολλοί Κούρδοι βρέθηκαν ως στρατιώτες του Αττίλα στην Κύπρο το 1974 και συνέχισαν τη βαρβαρότητά τους εναντίον των Κυπρίων αδελφών μας.
    Είναι γεγονός ότι για μεγάλους άνδρες της Ιστορίας ελέχθη ότι ήσαν ομοφυλόφιλοι.Ανθελληνικοί κύκλοι διαδίδουν εσκεμμένα ότι και ο Μέγα Αλέξανδρος ήτο ομοφυλόφιλος.
    Μα είναι να τους πάρει κανείς στα σοβαρά;
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας κ. Καλεντερίδη ότι ο Κεμάλ είναι ο σφαγέας του Ελληνισμού, όμως επιτρέψτε μου να σας πω πως ήτο εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα και κυρίως Στρατιωτική ιδιοφυία.Καλό θα ήτο να διδάσκεται η στρατιωτική του σκέψη στη ΣΣΕ, ούτως ώστε να ξυπνήσουν οι Αξιωματικοί μας και να γίνουν και αυτοί Νεο-Έλληνες και να θέσουν στο περιθώριο όπως οι Νεό-Τουρκοι το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, μέσα βέβαια στα πλαίσια της Δημοκρατίας, τουλάχιστον να έχουν λόγο σε ζητήματα Εθνικά και Ασφαλείας, αντι να συνωστίζονται έξω από πολιτικά Γραφεία για να εξασφαλίσουν την επόμενη μετάθεσή τους.
    Και ακόμα τι κύρος έχει ο Α/ΓΕΕΘΑ ο δικός μας σε σχέση με τον Τούρκο συνάδελφό του; Εδώ ο εκάστοτε Α/ΓΕΕΘΑ δε φτάνει που τη θέση του την καταλαμβάνει με κομματικά κριτήρια κατόπιν απόφασης της πολιτικής ηγεσίας, θεωρεί ότι αυτή η θέση του ανήκει και να ήταν τρόπος να πέρνει και την καρέκλα του Γραφείου του στο σπίτι ποκειμένου να μην τη χάσει και κατά τις κρίσεις των Ανωτάτων Αξκών να παίρνει κεφάλια, ανάλογα με τις κομματικές κατευθύνσεις που θα του δωθούν.
    Κ. Καλεντερίδη εγώ ξέρω ότι αν θέλουμε να νικήσουμε τον εχθρό, μελετούμε σε βάθος τη γλώσσα του, τα ήθη και έθιμά του, τις συνήθειές του και κυρίως τις αντιλήψεις των μεγάλων ηγετών του.Τον εχθρό αν δεν τον σεβαστείς και τον υποτιμήσεις είναι σίγουρο ότι θα σπάσεις τα μούτρα σου όταν συγκρουστείς μαζί του και τουλάχιστον παρά τις εφήμερες νίκες σου θα χάσεις την τελική έκβαση του Αγώνα.
    Κ. Καλεντερίδη είναι πασιφανές ότι ως νέος "Πόντιος" Πιλάτος νήπτετε τας χείρας σας στον πρόλογο του άρθρου.Αντί να προβαίνετε σε αντισημιτικές κορώνες καλλίτερα θα ήταν να πληροφορούσατε τους αναγνώστες σας ότι η για εμάς Μικρασιατική Εκστρατεία για τους Τούρκους είναι ο "Πόλεμος Σωτηρίας".
    Κατανοώ ότι ο Αντισημιτισμός "πουλάει" στις μέρες μας και εσείς ως επιχειρηματίας κοιτάζετε να αυξήσετε τις πωλήσεις των βιβλίων σας και τους αναγνώστες της Ιστοσελίδας σας, αλλά κάντε μας και μια σοβαρή ανάλυση της στρατιωτικής σκέψης του Κεμάλ και θα σας επικροτήσω.Τελικά για να πάμε μπροστά θα πρέπει να καταντήσουμε όπως ο συχωρεμένος ο Στέλιος Καζαντζίδης να λέμε ότι για "όλα φταίνε οι Εβραίοι και η ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ &ΥΙΟΣ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για την περίπτωση που δεν το ξέρεις, ο Μουσταφά Κεμάλ δολοφόνησε την ηγετική ομάδα του Κ.Κ. Τουρκίας και δεν επέτρεψε τη λειτουργία κομμάτων, εκτός του δικού του, του CHP, μέχρι το θάνατό του.

    Σάββας Καλεντερίδης


    Αγαπητε Σαββα ειναι κακο αυτο;; Ξερεις απο τι καταστασεις γλυτωσε η τουρκια (που δεν γλυτωσε η ελαλδα) απο την ενεργεια αυτη του ΚΕΜΑΛ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο βενιζέλος θα μπορουσε κάλιστα να έχει εβραική ρίζα (αν δεν έχει) και να μην ανοιξει μυτη.
    Εχει ποτέ κανεις υπονοήσει την "φυλετική καθαρότητα" του βενιζέλου.

    Η ειδηση που δημοσιευεται εδω, έχει να κάνει με το πόσο τρωτή ειναι η τουρκική κοινωνία σέ εναν εβραιο κεμάλ.
    Που αναδυκνυει τον εγγενή φασιμό του τουρκικου κράτους, όπως αυτο ιδρυθηκε απο τον κεμάλ.
    Μην ξεχνάτε οτι το προηγουμενο μορφωμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας ηταν πολυ ποιό ανεκτικό στην πολυπολιτισμικότητα (σχετικα).

    Λυπάμε για την "γνώριμη" κεκτημένη ταχυτητα κάποιων.
    Ενα απο τα προβλήματα στην ισοροπία της περιοχής ειναι οτι δυστηχώς δεν υπάρχουν οι αντιστιχοι, από την άλλη πλευρά του αιγαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κύριε Καλεντερίδη, αν και δεν είμαι φαν των θεωριών συνομωσίας, η εκδοχή της καταγωγης του Μουσταφά Κεμάλ, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, και μπορεί ίσως να δικαιολογήσει κάποιες συμπεριφορές/πολιτικές επιλογές του πατέρα της σύγχρονης Τουρκίας. Όπως για παράδειγμα την πλήρη ιστορική άρνηση της συνέχειας του χαλιφάτου και τη βίαιη επιβολή δυτικών προτύπων στο λαό της Τουρκίας.

    Δε νομίζω πως το άρθρο περιέχει αντισημιτικές απόψεις (άλλο αν το ιστολόγιο από το οποίο προέρχεται πράγματι διατυπώνει ακραίες θέσεις έναντι των εβραίων, κατι που είναι σαφώς κατακριταίο).

    Αν όντως ο Κεμάλ είχε εβραϊκή θρησκευτική συνείδηση αυτό δεν έχει σχέση με την επιλογή του να εκκαθαρήσει την Ανατολία από τους Ελληνικούς πληθυσμούς. Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, των Αρμενίων και των Ασσυρίων ήταν πράξεις που γνώμονα είχαν το συμφέρων του Τουρκικού εθνικισμού και την επιβίωση του κράτους-έκτρωμα που σήμερα ονομάζουμε Τουρκική Δημοκρατία.

    Από εκεί και πέρα, νομίζω πως κάποια αισχρά σχόλια για τον "παππού τον ψαρά που ασέλγησε στον μικρό Κεμάλ" θα πρέπει να διαγραφούν για να διατηρήσουμε ένα επίπεδο.

    Πάντως βρήκα στο διαδικτυο κάποιες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, για το σημερινό αρχηγό του Τουρκικού γενικού επιτελείου στρατού... ορίστε ο σύνδεσμος: http://engforum.pravda.ru/showpost.php?p=2509508&postcount=82

    Κύριε Κοέν, για ποιόν ρατσισμό μιλάτε; Αν δεν κάνω λάθος προσωπικα υπερασίζεσται ένα κράτος, η συμπεριφορά του οποίου ξεπερνά σε ρατσισμό ακόμα και το περίφημο απαρχάιντ της πάλαι ποτέ Νοτίου Αφρικής...

    Σας υπενθυμίζω πως στο κοινοβούλιο του Ισραήλ συμμέτεχουν ακραία εθνικιστικά κόμματα που αν είχαμε στην Ελλάδα θα μας είχατε καταγγείλει τον ΟΗΕ για "Αντισημιτισμό"...

    Πάρτε για παράδειγα το κόμμα του κυρίου Lieberman, σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα θα χαρακτηριζόταν (και δικαίως ίσως) ακροδεξιό και επικίνδυνο... Ο ΛΑΟΣ του κύριου Καρατζαφέρη μπροστά του είναι μάλλον αριστερό κόμμα!!

    Επίσης, και σας παρακαλώ να με διαψεύσετε αν κανω λάθος, το Ισραήλ στερεί βασικά ανθρώπινα δικαιώματα από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες του, τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Έχει τύχει να βρεθώ στο Ισραήλ πριν πολλά χρόνια (πριν την ιστιφάντα του 2000) και να είδα με τα μάτια μου 18χρονους φαντάρους να σταματουν στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ γέροντες Άραβες και να τους υποβάλουν σε αισχρό σωματικό έλεγχο κάνοντας μεταξύ τους χαβαλέ και πλακίτσα... Είμαι επίσης σίγουρος πως έχετει δει της φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και συγκρίνουν τη συμπεριφορά των Ναζί στους ομόθρησκούς σας με αυτή του Ισραήλ στους εξίσσου δυστυχείς Άραβες Παλαιστίνιους. Εκεί που θα συμφωνήσω μαζί σας είναι πως το κύριο πρόβλημα λύσης του Μεσανατολικου είναι η σχιζοφρενική άρνηση των Αραβικών κρατός να αναγωνρίσουν την ύπαρξη του κρατους του Ισραήλ.


    Δεν πιστεύω πως η συζήτηση γύρω από τη συμπεριφορά του κράτους τους Ισραήλ στους Άραβες Παλαιστήνιους ή η κριτική έναντι των εγκλημάτων κατά του Λαού της Παλαιστίνης είναι ένδειξη αντισημιτισμού ή ρατσισμου! Στο δυτικό κόσμο, και στην Ελλαδα που γέννησε τη Δημοκρατία, ο διαλογος, η κριτική και η αυτοκριτική, όχι μόνο επιτρέπονται, αλλά ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ!! Για χαρη της δικαιοσύνης, της ιστορική αλήθειας και της εντιμότητας, του ανθρωπισμού, και του συνόλου των ηθικών αρχών που χαρακτηρίζουν το δυτικό κόσμο, οφείλουμε ΟΛΟΙ να είμαστε αντικειμενικοί και συμπαρασταθούμε στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστήνης!!! Φυσικά μακρυά από τρομοκρατικές οργανώσεις και ακραίους φονταμενταλιστές που στην τελική βλάπτουν τον αγώνα του λαού της Γάζας, της Δυτικής όχθης, της Ιερουσαλήμ ή των καταυλισμων προσφύγων του Λίβανου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Agaphte Sabba,

    polu endiaferon arthro. Akomh pio polu endiaferon omos exei na mathoume tis rizes ton politikon arxhgon ths Elladas! Se parakalo kane ereuna gia thn katagogh tou "Ethnarxh" Eleutheriou Benizelou. An ksekinhsoume apo ekei isos ftasei to nhma eos shmera! Sunexise na apokalupteis stous Sunellhnes auta pou oloi apokruptoun ekatontades xronia tora.

    Syggnomh gia ta greeklish,

    Filika, enas Makedonas!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αν άρχισαν οι επεμβάσεις και επαγγελματιών του είδους όπως ο Κοέν, τα πράγματα σοβάρεψαν :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Marko kai loipoi filoi
    Mhn anisixeite.
    Nomizo oti gnorizo pos paizetai to paixnidi sto dipolo antisimitismos-simitismos.
    Apla, oi pragmatikoi filoi tou istologioy tha prepei na pin peftoun stis pagides.
    Politiki kritiki mporoume na kanoume se olous, ellines, evraious, italous, amerikanous klp.
    Na min vrizoume kai na min paizoume auto to "paixnidi" athela mas.
    As afisoume tous epagelmaties na to kanoun, kai apo ti mia kai apo tin alli plevra, gia na jeskepastoun.
    Prosoxi, na eimaste poniremenoi kai na psaxnoume panta na vroume ti krivetai piso apo "antisimitikes" korones.
    Politiki kritiki loipon, me gnomona to simferon tis patridas mas.
    Apo kei kai pera, den exoume na fovithoume tipota kai kanenan.

    filika pros olous

    Savvas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Έχω ακουστά πως ο Ινονού αφέντης ήταν βασιλικώτερος του βασιλέως σε ανθελληνισμό.
    Λίγο πριν πεθάνει ο Κεμάλ πήγε να τον δει ο Ινονού και κείνος τον απείλησε κι ας ήταν στα τελευταία του.
    Τα είχαν σπάσει για τα καλά αλλά ήταν αργά για τον Κεμάλ να αντιδράσει,και αυτό προφανώς δεν οφειλόταν στην αντίδραση του Ινονού στην αδυναμία Κεμάλ στο ποτό.
    Οι Κούρδοι οπλαρχηγοί που συνεργάστηκαν με τον Κεμάλ και πήραν μέρος στις σφαγές,μόλις ζήτησαν την υπεσχημένη αυτονομία από το κεμαλικό καθεστώς,παγιδεύτηκαν και εξοντώθηκαν.Δεν ήταν όμως όλοι οι Κούρδοι με τον Κεμάλ.
    Περιμένω λοιπόν για λόγους ιστορικής επανόρθωσης από τους Κούρδους μια τοποθέτηση και μια συγνώμη.
    Γιατί εμείς οι Έλληνες πολίτες ζητήσαμε πολλές φορές συγνώμη για την παράδοση Οτσαλάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Έχετε πηγή ή στοιχεία για τις κατηγορίες σας;
    Εγώ έχω παρακολουθησρι ένα πρόγραμμα που κάποιος πολλά χρόνια ερεύνησε το θέμα και αποκάλυπτε τους πηγές και έδειχνε τα στοιχεία στα οθωμανικαι, και ο ένας παππούς του Μουσταφά Κεμάλ ήταν σεΐχης των μεβλεβιδων(Mevlevî) και ο άλλος σεΐχης των καδιριδων (kadirî)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.