28/4/09

Τηλεφωνική επικοινωνία Καραμανλή - Πούτιν για ενεργειακά


Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 20 λεπτών είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κ Καραμανλής με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Β. Πουτιν, κατά την οποία οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ήδη πολύ στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία, την οποία ο Έλληνας Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μεγάλο φίλο και στρατηγικό εταίρο».
Αντίστοιχα,ο κ.Πούτιν υπογράμμισε και τη σημασία που αποδίδει η ρωσική πλευρά στις ελληνορωσικές σχέσεις και τη βούληση της για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση.

Οι κ.κ. Πούτιν και Καραμανλής συμφώνησαν ότι η συνεργασία αυτή ενισχύεται ακόμη περισσότερο στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας η στήριξη και οι εποικοδομητική στάση της ρωσικής πλευράς στην επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων που απασχολούν τον οργανισμό έχει κομβική σημασία.
Η συζήτηση των δύο Πρωθυπουργών επικεντρώθηκε σε θέματα ενέργειας. Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε τη βούληση της ελληνικής πλευράς να συνεχιστεί η ελληνορωσική συνεργασία στον πρωτευούσης σημασίας ενεργειακό τομέα, καθώς και την ικανοποίησή του για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΔΕΣΦΑ και GAZPROM για τον αγωγό SOUTHSTREAM.
Για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων αυτών, ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε τον κ. Πούτιν ότι η ελληνική πλευρά θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.
Σχετικά με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, o Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της επικαιροποίησης της σχετικής μελέτης, ενώ οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η υλοποίηση του έργου θα προχωρήσει βάσει του υπάρχοντος χρονοδιαγράμματος.
ΕΞΠΡΕΣΣ

1 σχόλιο:

  1. ...το δέχομαι με επιφυλάξεις...οι πράξεις άλλα έδειχναν έως τώρα...σε σημείο απογοητευτικό είναι η αλήθεια...μακάρι να ισχύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.