30/4/09

Στο Ιράν ο Αχματινετζάν, στην Ελλάδα ο Καρκαγιάννης, ο Μανδραβέλης, ο Καμπύλης...

Ο χάρτης δείχνει το σχέδιο που εφάρμοσαν με στυγνό και βάρβαρο τρόπο οι Τούρκοι για την γενοκτονία των Αρμενίων. Το σχέδιο αυτό αμφισβητεί ανερυθρίαστα ο κ. Καρκαγίαννης, ενθαρρύνοντας στην ουσία τους επόμενους γενοκτόνους.

Αρνητές
του Σάββα Καλεντερίδη
Στο καραβάνι των αρνητών της Γενοκτονίας των χριστιανικών εθνοτήτων της Ανατολής, μετά τον Πάσχο Μανδραβέλη, τον Τάκη Καμπύλη και τον Πάνο Μπεγλίτη, προστέθηκε και ο κ. Καρκαγιάννης. Βλέπετε, Αχματινετζάν δεν έχει μόνο το Ιράν, θαυμαστές του Κεμάλ δεν... έχει μόνο η Τουρκία, ούτε θαυμαστές του Χίτλερ έχει μόνο η Γερμανια. Έχει και η Ελλάδα τους αρνητές της.
Θαυμάστε το τελευταίο άρθρο ενός αρνητή.

Η λέξη «γενοκτονία»
Tου Aντωνη Kαρκαγιαννη
Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Μπαράκ Ομπάμα, πιθανόν να έκανε ένα λάθος όταν υποσχέθηκε (αν το υποσχέθηκε) ότι θα αναγνωρίσει ως γενοκτονία τη σφαγή περίπου 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων από τους Τούρκους. Το θετικό για τον ίδιο είναι ότι δεν επανέλαβε το σφάλμα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία. Είπε βέβαια, ενώπιον της τουρκικής Εθνοσυνελεύσεως, διάφορα φοβερά για τη βάρβαρη συμπεριφορά της σουλτανικής Τουρκίας εναντίον των Αρμενίων, αλλά επιμελώς απέφυγε να προφέρει τη λέξη «γενοκτονία». Ετσι και οι Τούρκοι επίσημοι έμειναν ικανοποιημένοι (στο κάτω κάτω και οι ΗΠΑ έχουν δώσει δείγμα βάρβαρης συμπεριφοράς εναντίον λαών) και ο Αμερικανός πρόεδρος δεν διατάραξε τις σχέσεις με την Τουρκία, στις οποίες δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Αυτή η μέριμνα φαίνεται ότι οδήγησε τον Μπαράκ Ομπάμα στην ελαφρά, αλλά και πολύ ουσιαστική, αναδίπλωση σε σχέση με τα όσα έλεγε κατά την προεκλογική περίοδο. Δεν πιστεύω ότι μελέτησε εμβριθέστερα τα ιστορικά γεγονότα του 1915, όπου καταγράφεται η σφαγή των Αρμενίων, ούτε ότι εμβάθυνε στην έννοια και στο περιεχόμενο της λέξης «γενοκτονία» και αποφάσισε να μην την προφέρει, γιατί η έννοιά της δεν αντιστοιχεί με τα γεγονότα. Λόγοι σύγχρονης πολιτικής σκοπιμότητας τον ανάγκασαν να το κάνει.

Ποια διαφορά υπάρχει ανάμεσα στη σφαγή των Αρμενίων και στη γενοκτονία; Από σφαγές είναι γεμάτη η Ιστορία. Η σφαγή είναι μέσο πολιτικό, με το οποίο η εξουσία προσπαθεί να αποσπάσει πολιτικά και υλικά αγαθά και κυρίως να επιβεβαιώσει την ισχύ και την κυριαρχία της. Οι σφαγές στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν σύνηθες φαινόμενο και είχαν ακριβώς αυτή την έννοια, της πολιτικής πράξης. Οι Αρμένιοι στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, προς τιμήν τους, ανέπτυξαν ποικιλόμορφη πολιτική δράση, επιδιώκοντας την εθνική τους συγκρότηση και ανεξαρτησία. Μοιραία ήρθαν σε σύγκρουση με την Αυτοκρατορία η οποία απάντησε «με τη λογική της υπέρτερης δύναμης», σφάζοντας 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους άμαχους και αθώους στην πλειονότητα. Η σφαγή ήταν η άμεση απάντηση σε έναν υπόδουλο λαό που διεκδικούσε, ως λαός, τα πολιτικά του δικαιώματα.

Η λέξη «γενοκτονία» επελέγη για να χαρακτηρίσει την εξόντωση των Εβραίων από τους χιτλερικούς κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Φαινόμενο ρατσιστικό, σχεδόν μοναδικό στην Ιστορία, με βαθιές ρίζες στον Μεσαίωνα, αλλά και στον ευρωπαϊκό 19ο αιώνα. Η γενοκτονία δεν έχει σχέση με τα πολιτικά δικαιώματα (με τα οποία δεν ασχολείται καν) αλλά με τα δικαιώματα του ανθρώπου, αυτά που πηγάζουν από την ανθρώπινη υπόσταση, ανεξάρτητα από τη θρησκεία, την εθνότητα, την τάξη, τη φυλή, το χρώμα ή οποιαδήποτε άλλη συλλογικότητα. Είναι δικαιώματα που αφορούν τον άνθρωπο ως άτομο και το προστατεύουν ακριβώς από τις πολιτικές συλλογικότητες όπως είναι το έθνος, η φυλή, η τάξη, η πλειοψηφία ή η μειοψηφία. Ενας μόνο άνθρωπος, μία μόνο κοινωνική μονάδα έχει δικαίωμα να τα διεκδικήσει εναντίον οποιασδήποτε πλειοψηφίας, φυλετικής, εθνικής, θρησκευτικής κ.λπ. Είναι η πιο μεγάλη και πιο οικουμενική κατάκτηση της Γαλλικής Επανάστασης και του Διαφωτισμού. Είναι απλώς ειρωνεία ή τραγική αντιφατικότητα ότι η αρχή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σύντομα ήρθε σε σύγκρουση με μια άλλη αρχή της ίδιας Επανάστασης, την αρχή του συμπαγούς και ισχυρού εθνικού κράτους;
Το χιτλερικό Γ΄ Ράιχ ήταν η κορύφωση του ευρωπαϊκού εθνικού και φυλετικού κράτους. Συνέλαβε και οργάνωσε αυτήν την τερατώδη επιχείρηση εξόντωσης των Εβραίων της Ευρώπης μόνο και μόνο επειδή είναι Εβραίοι και ως Εβραίοι δεν έχουν το δικαίωμα να είναι άνθρωποι. Το φαινόμενο είναι μοναδικό και η λέξη «γενοκτονία» ταιριάζει μόνο σ’ αυτό.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

22 σχόλια:

  1. Αν η γενοκτονία ταιριάζει στο Γ'ΡΑΙΧ ο όρος γραικύλλοι και ιδεολογικοί γενίτσαροι ταιριάζει στους ανωτέρω
    Οποιο άλλο σχόλιο περιττεύει δημοκρατία έχουμε ο καθείς μπορεί να είναι όσο ξενόδουλος θέλει, όσο υποτελής του πρέπει. Να θυμάστε το ρητό του μεγάλου ελληνα

    Το ψεύδος, είναι η θρησκεία των σκλάβων και των αφεντικών, η αλήθεια ο Θεός των ελεύθερων ανθρώπων.

    Ανάποδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα η Τουρκία αρνείται και τις σφαγές κ, Καρκαγιάννη μου. Πόλεμος ήταν σου λέει, σκοτωμένοι υπήρξαν και από τις δύο πλευρές.

    Μπράβο στο blog που δημοσιεύει όλες τις απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιμενα να διαβασω καποια "διαφορετικη" σοβαρη αποψη περι γεννοκτονιας αλλα ο καρκαγιαννης μας παρουσιαζει μια κακογραμμενη εργασια πρωτοετους κομπλεξικου φοιτητη κλασικων επιστημων, σαν αυτες (ξερετε) που αγοραζουν οι νεοτεροι φοιτηταριοι να περασουν καποιο μαθημα. Κοματια απο δω κι απο κει παρμενα, ασχετως συναρμολογημενα!
    Λες και γραφτηκε απο αναγκη...Τινος αραγε?
    Γιατι τοσο μενος "αναποδε"?
    Δεν αξιζει. Απλα δεν τον διαβαζεις μεχρι να ωριμασει, αν ποτε!
    Και ακομα καλυτερα...αυτον τωρα τον ξερεις... υπαρχουν κι αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κυριος Καρκαγιάννης ξεχνάει, ότι ο ορισμός της γενοκτονίας δέν επαφίεται στά γούστα τού καθενός.
    Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ορισμός καί συμφωνήθηκε στόν ΟΗΕ μετα τον β παγκόσμιο πόλεμο, για να μην ξαναγίνουν γενοκτονίες.
    Αν ο κυριος Καρκαγιάνης είχε συγγενείς νεκρούς, δέν θα μιλούσε έτσι.
    Τώρα, προβαίνει σε ιστορικό ανθεωρητισμό απο καθέδρας και εκ τού ασφαλούς..
    Η Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος της ‘’γενοκτονίας’’ στο άρθρον 2 αναφέρει:

    Εις την παρούσαν Σύμβασιν, ως γενοκτονία νοείται οιαδήποτε εκ των κατωτέρων πράξεων, ενεργουμένη με την πρόθεσιν ολικής η μερικής καταστροφής ομάδος, εθνικής, εθνολογικής, φυλετικής ή θρησκευτικής:

    -Φόνος μελών της ομάδος.

    -Σοβαρά βλάβη της σωματικής ή διανοητικής ακεραιότητας των μελών της ομάδος.

    -Εκ προθέσεως υποβολή της ομάδος εις συνθήκας δυναμένας να επιφέρωσιν την πλήρην η την μερικήν σωματικήν καταστροφής αυτής.

    -Μέτρα αποβλέποντα εις την παρεμπόδισιν των γεννήσεων εις τους κόλπους ορισμένης ομάδος.

    -Αναγκαστική μεταφορά παίδων εις ετέραν ομάδαν.

    Η εμπρόθετη εξόντωση τών Χριστιανών της ΜΙκρας Ασίας απο τιύς Νεοτούρκους, ΗΤΑΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    Τελέια καί παύλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λεπτομερειες για το θεμα αυτο, της Αρμενικης Γενοκτονιας δηλαδη, αναφερονται στην ποιο κατω συνδεση.
    http://www.jewishracism.com/Jewish_Genocide_Enlarged.pdf
    Ανοιξτε τη, κατεβαστε τη, τυπωστε τη αν θελετε (ειναι πανω απο 500 σελιδες) και εχετε ολο τον καιρο να την μεταφρασετε και να την διαβασετε.
    Οσο για τους Ελληνες Ιουδες τυπου, Καρκαγιαννη, Μανδραβελη και τους ιους τους, μην τους παρεξηγητε.
    Υπηρετουν ανθελληνικα συμφεροντα, που ελπιζουν οτι απο κει θα ρευσουν και τα περισσοτερα αργυρια.
    Αλλωστε η Ελλαδα ποτε δεν ειχε ελλειψη απο Εφιαλτες, γιαυτο και βρισκεται σ' αυτη την σημερινη αθλια κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 1:53 μμ
    Δεν θέλω να το συνδέσω με το σχόλιό σου, όμως, όταν τίθεται ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά την Τουρκία, πάντα βγαίνει ένας σχολιαστής και το συνδέει με τους Εβραίους κα τινάζει τη συζήτηση στον αέρα.
    Εξ αντικειμένου, τέτοιες ενέργειες επηρεάζουν τον ψύχραιμο διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων.
    Αν θέλεις να πεις κάτι για την εμπλοκή των Εβραίων ή των ντονμέδων στο κίνημα των Νεοτούρκων και τις γενοκοτνίες, κάνε μια συνοπτική εργασία, τεκμηρίωσέ την και στείτλην να τη δημοσιεύσουμε.
    Όταν όμως τινάζουμε τις συζητήσεις στον αέρα, στην ουσία δίνουμε επιχειρήματα στους αρνητές της Γενοκτονίας, οι οποίοι στην ουσία είναι οι συνεχιστές της.

    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον διαβασα το πρωι και τρελλαθηκα ! αλλα δεν ειναι η πρωτη φορα που λειει ανοησιες ο "εγκριτος" αυτος δημοσιογραφος ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eίναι να σε πιάνει θλίψη και συνάμα οργή. Οι Αυστραλοί να μάχονται και να διακινδυνεύουν τις πολιτικές τους καριέρες για τη Γενοκτονία και μερικοί Έλληνες από τη μια μεριά να χαϊδεύουν τα αυτιά των Εβραίων για τη δική τους Γενοκτονία, που όντως έγινε και όντως θα πρέπει όλοι μας να είμαστε αλληλέγγυοι προς τα θύματα, και από την άλλη να υβρίζουν τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων.
    Τί να πει κανείς!
    Λ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. " Το φαινόμενο είναι μοναδικό και η λέξη «γενοκτονία» ταιριάζει μόνο σ’ αυτό."

    Το φαινόμενο δεν είναι μοναδικό και δεν ταιριάζει η γενοκτονία ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ.

    Οι πρώτοι που μου έρχονται στο νου είναι οι Ινδιάνοι της Αμερικής και επίσης κάτι αφρικανικά σφαξίματα μεταξύ φυλών στην Rwarda και στην Ουγκάντα (που έγιναν μέσα στο '90) για να μην αναφερθούμε για το τι έκαναν οι Τουρκαλάδες σε λαούς της Ανατολίας.

    Τουλάχιστον όλοι αυτοί δεν έχουν ξεπουλήσει το τι τούς έχει συμβεί σε σχέση με τους Εβραίους που έχουν ξεπουλήσει το Ολοκαύτωμα και την συμφορά τους.


    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O Καρκαγιάννης είχε αναλάβει εργολαβικά να γράφει θριαμβικά σχόλια και για την Οθωμανική αυτοκρατορία που ήταν πολύ καλή λέει για την Ελλάδα και κακώς χρησιμοποιούμε μελανά χρώματα γι' αυτήν, αλλά και για τον Κεμάλ Ατατούρκ, πριν 2 χρόνια και σε διαμαρτυρία Μικρασιατών στην εφημερίδα του, δήλωσε: "εγώ δεν έχω τις ευαισθησίες σας γιατί είμαι Ακαρνάνας" !!! Αλήθεια, η Ακαρνανία δεν είχε τούρκους; Ελβετούς είχε; Πέρναγαν καλά οι συμπατριώτες του επί Οθωμανίας; Τα γράφει μόνος του αυτά τα άρθρα ή του έρχονται πακέτο και απλώς τα υπογράφει; Είναι φανερό ότι ανήκει σε μια διεθνή κίνηση-σχέδιο που σκοπό έχει να παρουσιάσει στα μάτια του κόσμου την τουρκία και την Οθωμανική αυτοκρατορία ως μία ανεξίθρησκη πολυεθνική χώρα όπου οι εθνότητες πέρναγαν καλά και κάποιοι κακοί τις εξωθούσαν σε επαναστάσεις. Πόσο πάει η τούρκικη λίρα;;!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. to dna tous einai tourkiko na pane sta spitia tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΣΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ ΚΑΡΚΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΗΔΙΕΣ?
    ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΡΚΑ-ΛΙΟΥΝΤΑΙ ΓΕΝΝΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΑΒΓΟ, ΕΣΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕ ΚΑΡΚΑ-ΓΙΑΝΝΗ ΣΦΙΓΓΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ?
    ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΡΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγχωρέστε με αλλά αυτούς τους "Κυρίους"(Μπεγλίτη ,Καρακαγιάννη κλπ)πρώτη φορά τους ακούω....Πειράζει;;;; Δεν είμαι ενημερωμένος;;; Ενα σας γράφω : τους έχω Χ..μένους. Οπως με Χ..ουν αυτοί ,έτσι και εγώ. Βέβαια το Φόρουμ κατακυρώνει έτσι την αξιοπιστία του και την αμεροληψία του και πολύ σωστά,Κύριε Καλεντερίδη.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μα καλά, δεν είναι φανερό ότι οι συγκεκριμένοι, αυτοπροβαλλόμενοι ως "έγκριτοι" , δημοσιογράφοι δεν είναι παρά τα γραμματιζούμενα γιουσουφάκια του αφεντικού τους-εκδότη. Ορχούμενοι στο χορό της γραφίδας,κάνουν και κανα τσαλιμάκι με το ολοκαύτωμα των Εβραίων που είναι και πιασάρικο θέμα. Φαντάζομαι ότι αν κάποιος αναζητήσει τις υπερατλαντικές μπίζνες του αφεντικού τους, θα καταλάβει γιατί οι αρθογράφοι της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ του σήμερα θυμίζουν την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της δεκαετίας του ΄80.
    Κώστας Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. File anapode

    There is no Truth

    There is no Freedom


    Angelo.ca

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο νεογενιτσαρισμός πάει πακέτο με την αγγλοκρατια στον πολιτισμό και την εν γένει απαιδευσιά, όπως και με την αμερικανοτσολιαδοσύνη στην εξωτερική πολιτική. Αποσκοπουν στην εθνική υπονόμευση και στο διχασμό όπως παλιά. Εχουν πετύχει να επιβάλουν κλίμα "βελούδινης" κατοχής στην ελλαδίτσα από την εποχή του σημιτοεκσυχρονισμού. Ορίζονται ως Νέα Τάξη πραγμάτων, αποσκοπούν σε παγκόσμια διακυβέρνηση, όπως και οι ναζί, προπαγανδίζουν την παγκοσμιοποίηση ως αγγλοαμερικάνικη κυριαρχία στον πλανήτη. Οι "άνθρωποί" της Νέας Τάξης βρίσκονται σε όλα τα πολιτικά κόμματα σε νευραλγικές θέσεις. Αλληλοϋποστηρίζονται για να καταλάβουν τα πόστα εκδιώκοντας όσους πρεσβεύουν τα αντίθετα. Στα μμε έχει γίνει αληθινό πογκρόμ, προκειμένου να μονοπωλήσουν την ενημέρωση τα συγκεκριμμένα φερέφωνα και να υποστηριχθούν πολιτικές "αποδόμησης" σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Καθημερινή που ήταν ελληνική εφημερίδα πριν 10 μόλις χρόνια.
    Πολύ γρήγορα με τη βοήθεια της τηλεόρασης φτάσαμε να χάνουμε την ελληνική γλώσσα. Το εάν θα συνεχίσουμε έτσι είναι ζήτημα πολιτικών επιλογών από την κορυφή του κράτους. Ας σημειωθεί πως τα ζητήματα αυτά βρίσκονται εξω από τον δημόσιο διάλογο στο σύνολό τους. Δεν μας ρώτησε δηλαδή κανείς αν θέλουμε να αλλάξουμε τη γλώσσα και την ιστορία μας, τον οικογενειακό βίο, την ελληνική ψυχική ιδιοσυστασία, ήθη, έθιμα.
    Απλώς βλέπουμε τα παιδιά μας να μετατρέπονται σε εγγλέζους με φέσι, χωρίς καν να το γνωρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 7:53 ,τους πολιτικούς που αλλάζουν την γλώσσα μας τους ψηφίζουμε εμείς.Εμείς επιλέγουμε και μάλιστα αυτούς που μας αξίζουν.Σύντομα έχουμε εκλογές...περιμένω συμβουλές,ναι, περιμένω κάποιον να υποδείξει τους καλύτερους για την Πατρίδα μας.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις.Γιατί μας πειράζει το ότι σε μια εφημερίδα αποδεδειγμένων πολιτικών προθέσεων και θέσεων γράφει κάποιος μιά άποψη;Στο κάτω κάτω Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ, όπως καιη άποψη των λοιπών "εγκρίτων" και πασίγνωστων υπαλλήλων-πρακτόρων του συγκροτήματος, που απο το 2ο μισό του 2ου αιώνα,ταλαιπωρεί τη χώρα μας, με την ενεργό ανάμιξη του στα πολιτικά πράγματα της χώρας με μοναδικό σκοπό ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΩΦΕΛΗΜΑΤΩΝ.
    Για δε τον"πολιτικό" ο οποίος εξέφρασε τη συγκεκριμένη άποψη, της μη ανάμειξης της πολιτικής με την ιστορία, τα πράγματα είναι αυτονόητα.Αν ακολουθήσουμε την πρότασή του πρέπει να παραιτηθούμε κάθε διακαιώματος μας έναντι των βορείων και ανατολικών γειτόνων μας.Το μόνο συμπέρασμα δε που έβγαλα, είναι οτι Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΑΘΕΙΑ αποτελούν συστατικά τόσο των πολιτικών όσο και των δημοσιογράφων της χώρας μας, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό για τον καθένα απο αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα συγχαρητήρια μου Κε Καλεντερίδη για την άμεση αντίδραση σας στο άρθρο του Κου Καρκαγιάννη στην Καθημερινή.Αυτές οι απόψεις των εκπροσώπων του τύπου και των βουλευτών που ψηφίζουμε μας εχουν οδηγήση στον κατήφορο που έχει πάρει η Ελλάδα ανοίγοντας τον δρόμο στην Τουρκία για διεκδικήσεις
    Ας ανατρέξει ο Κος Καρκαγιάννης να δεί στο YOUTUBE(armenian genocide & lemkin) την συνέντευξη του Κου Lemkin του εμπνευστή του όρου ''ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ'' και ας ανθεωρήσει την άποψη του άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στη λίστα των αρνητών να προσθέσετε και την κυρία Αρβελέρ, η οποία δήλωσε τα ίδια στη ΧΙΟ, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, προ διετίας, αν θυμάμαι καλά. Στοιχεία πάντως έχω, καθώς η εφημερίδα της Χίου "ΑΛΗΘΕΙΑ" της απάντησε έντονα, μάλιστα αυτά τα στοιχεία τους τα έδωσα εγώ σε τηλεφωνική συνέντευξη. Πρόσφατα η κυρία Αρβελέρ ήταν η επίσημη ομιλήτρια για τη γενοκτονία των Ποντίων στην κεντρική εκδήλωση της ΠΟΕ. Φέτος ο κύριος Μπεγλίτης, αν δεν κάνω λάθος, ήταν ο ομιλητής στην επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων. Για μένα το ζήτημα μπαίνει διαφορετικά: Αρκετά με τους τάχα "μεγαλόσχημους" προσκεκλημένους ομιλητές, που όμως είναι αρνητές των θεμάτων μας. Αρκετά με τους προσκεκλημένους πολιτικούς τους οποίους ακούμε άναυδοι είτε να μην αναφέρονται καν στο καυτό θέμα, είτε να αρκούνται σε ευχολόγια. Οσμίζομαι ότι η υπονόμευση του θέματος περνάει πια δυναμικά σε οριστική απομάκρυνση του πολιτικού κόσμου και σε αντεπίθεση του "ακαδημαΪκού" και "πνευματικού". Όσο για τους ίδιους τους Πόντιους, την κρίσιμη αυτή ώρα θα πρέπει να θέσουν στους εαυτούς πολύ σοβαρά ερωτήματα, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναρωτηθούν επιτέλους , πώς και γιατί φτάσαμε σε αυτό το τέλμα.

    Με πατριωτικούς χαιρετισμούς

    Αντιγονη Ιωαννίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είναι πολλά τα λεφτά που μπουκώνει τους πράκτορες του ο Σόρος και ο Μέρντοχ για να μας παραμυθιάζουν από τη Καθημερινή και το Σκάι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι μαζικές σφαγές άμαχων πληθυσμών μονάχα ως γενοκτονία μπορούν να χαρακτηριστούν ανεξάρτητα από το αν οι λόγοι των σφαγών ήταν πολιτικοί,όπως η επιβίωση μιας αυτοκρατορίας ή καθαρά ρατσιστικοί,όπως στην περίπτωση του ολοκαυτώματος των Εβραίων.
    Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε μαζικές σφαγές αμάχων με σκοπό την εξάλειψη της φυλής.Επομένως και στις δυο περιπτώσεις μονάχα για γενοκτονία μπορούμε να μιλάμε.
    Η διαφοροποίηση που προσπαθεί να κάνει ο κύριος Καρκαγιάννης ανάμεσα στη σφαγή των Αρμενίων και των Εβραίων ειναι μία φιλολογική μπούρδα.
    Θα ήθελα να προσθέσω κάτι ακόμη:γενοκτονία δεν είναι μονάχα η εξόντωση ενός λαού με μαζικές δολοφονίες.Γενοκτονία είναι και η απαγόρευση της γλώσσας,της θρησκείας,των εθίμων και των παραδόσεων ενός λαού με σκοπό την πολιτιστική του αφομοίωση και εξαφάνιση απο έναν αλλο λαό που υπερτερεί αριθμητικά μέσα σε μία χώρα.Και σε αυτό το τελευταίο είδος γενοκτονίας η Τουρκία δυστυχώς έχει μεγάλη παράδοση.
    Κύριε Καρκαγιάννη,αντί να ασχολείστε με ανούσιες φιλολογικές αναλύσεις,συστρατευθείτε στον αγώνα για τη διεθνοποίηση των γενοκτονιών και για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Δ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.