30/4/09

Η Βουλή της Νότιας Αυστραλίας αναγνώρισε τη γενοκτονία των Ποντίων


H τοπική Βουλή της Νότιας Αυστραλίας ενέκρινε ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας σε βάρος των Ποντίων από τους Τούρκους την περίοδο 1915-1922.
Το Ψήφισμα είχε καταθέσει στη βουλή της Πολιτείας ο φιλέλληνας υπουργός Δικαιοσύνης M. Aτκινσον.
Με την ψήφο της πλειοψηφίας, η Βουλή της Νότιας Αυστραλίας αναγνωρίζει ότι "η γενοκτονία που διαπράχθηκε από το 1915 έως το 1922 από το Οθωμανικό Κράτος σε βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων, των Ασσυρίων και άλλων μειονοτήτων της Μικράς Ασίας, είναι από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έγιναν ποτέ σε βάρος της ανθρωπότητας και καταδικάζονται από τον λαό και την πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας".
Το Ψήφισμα υποστηρίζει ό,τι η γενοκτονία δεν παραγράφεται εξαιτίας του χρόνου που διέρρευσε από τότε που διαπράχθηκε και καλεί την αυστραλιανή ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει επισήμως τη γενοκτονία.
Εν τω μεταξύ, την οργή του ποντιακού ελληνισμού της Αυστραλίας έχει προκαλέσει η άρνηση του γραφείου του Αυστραλού υπουργού Εξωτερικών, Σ.Σμιθ , να απαντήσει σε αίτημα της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας για συνάντηση με τον Υπουργό πριν από την αναχώρησή του για την Τουρκία.
ΕΞΠΡΕΣΣ

5 σχόλια:

  1. Καλά νέα, αλλά να με συγχωρείτε διότι δεν κατάλαβα... Η Βουλή αναγνωρίζει τη γενοκτονία αλλά η αυστραλιανή ομοσπονδιακή κυβέρνηση όχι;... Χρειάζεται άλλη διαδικασία για αυτό;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νά λελεύω την ψήν τή Ατκινσονος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Ετσι γερά σε πείσμα των Καρκαγιάννηδων!




    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει διπλωματικό μακροπρόθεσμο παγκόσμιο αγώνα, ώστε να αναγνωριστούν από όλους τα εγκλήματα που διέπραξε η Τουρκία, και να απαιτηθούν αποζημιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Our Brothers did it.......

    I wander of what we can do in Canada.


    Angelo.ca

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.