15/4/09

Συνεργασία με τη Δύση υπόσχεται η Χεζμπολάχ σε ενδεχόμενο νίκης στο Λίβανο


Η Χεζμπολάχ δεν είναι πλέον ένας παρίας για τις δυτικές χώρες, σύμφωνα με τον δεύτερο στην ιεραρχία της οργάνωσης.
Η σιιτική Χεζμπολάχ δεν είναι πλέον ένας παρίας για τις δυτικές χώρες, οι οποίες μάλιστα έχουν διαβεβαιώσει την οργάνωση ότι θα συνεργαστούν μαζί της σε περίπτωση που κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του Λιβάνου στις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με συνέντευξη του δεύτερου στην ιεραρχία της Χεζμπολάχ, Ναϊμ Κάσεμ.
«Ορισμένοι ευρωπαίοι πρεσβευτές μας έχουν διαβεβαιώσει ότι οι χώρες τους θα διατηρήσουν φυσιολογικές σχέσεις με όποια κυβέρνηση σχηματιστεί από την κοινοβουλευτική μειοψηφία που κατέχει η Χεζμπολάχ», δήλωσε ο Σεΐχης Κάσεμ, τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν φοβάται να δεχθεί μποϊκοτάζ από την διεθνή κοινότητα, όπως συνέβη με την παλαιστινιακή Χαμάς το 2006.
«Ένας εκ των ευρωπαίων πρεσβευτών μας πληροφόρησε ότι οι Αμερικανοί θα συνεργαστούν με οποιαδήποτε κυβέρνηση του Λιβάνου αν και επιθυμούν τη νίκη της αντισυριακής πλειοψηφίας», ανέφερε ο Ναϊμ Κάσεμ.
Το ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεργαστεί με την επόμενη κυβέρνηση του Λιβάνου, ανεξαρτήτως της σύνθεσης της.
Σχετικά με τις σχέσεις της Χεζμπολάχ με τις ΗΠΑ, ο Σεΐχης Κάσεμ δήλωσε ότι προς το παρόν η θέση του κόμματος του Λιβάνου δεν είναι να συναντηθούν με Αμερικανούς αξιωματούχους, καθώς περιμένουν κάποια αλλαγή στις ενέργειες των ΗΠΑ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.