11/4/09

Παρολίγον «θερμό επεισόδιο»

Εθνοφρουρός επέδραμε σε φυλάκιο του Αττίλα υφαρπάζοντας τούρκικες σημαίες, κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Τη… φήμη του ευρωβουλευτή Μάριου Ματσάκη ζήλεψε ως φαίνεται εθνοφρουρός, ο οποίος παρολίγον να δημιουργήσει «θερμό επεισόδιο» στη γραμμή αντιπαράταξης, όταν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης επέδραμε σε φυλάκιο του Αττίλα, υφαρπάζοντας τούρκικες σημαίες, κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα από το κατοχικό φυλάκιο. Το περιστατικό διαδραματίστηκε σε περιοχή ελεγχόμενη και από την Ειρηνευτική Δύναμη κοντά στις Κεντρικές Φυλακές και παρά την Αγγλική Υπάτη Αρμοστεία.
Συγκεκριμένα, ο Ελληνοκύπριος εθνοφρουρός, το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Άμυνας, επωφελούμενος του σκότους και της πυκνής βλάστησης που επικρατεί στην περιοχή και χωρίς να γίνει αντιληπτός ούτε από τους συναδέλφους του, πέρασε τη διαχωριστική τάφρο, που χωρίζει τα δύο αντίπαλα φυλάκια και κατευθύνθηκε στο φυλάκιο του Αττίλα.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες μας, το κατοχικό φυλάκιο εκείνη την ώρα ήταν αφύλακτο και αυτό φαίνεται πως το γνώριζε ο εθνοφρουρός, όπως ο ίδιος ομολόγησε αργότερα. Ωστόσο, οι κινήσεις του εθνοφρουρού έγιναν αντιληπτές από παρακείμενο παρατηρητήριο της Ειρηνευτικής Δύναμης, άνδρες του οποίου μετέβησαν στο κατοχικό φυλάκιο, χωρίς ωστόσο να προλάβουν τον εθνοφρουρό, ο οποίος επέστρεψε στο φυλάκιο της Μονάδας του φορτωμένος με λάφυρα, τούρκικες σημαίες, κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης, αφού ειδοποίησαν τις κατοχικές αρχές, οι οποίες τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, στη συνέχεια άρχισαν σειρά διαβουλεύσεων με τις ελληνοκυπριακές για επιστροφή των υφαρπαγέντων.

Οι διαβουλεύσεις κράτησαν μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, αφότου επιτεύχθηκε συμφωνία για επιστροφή των λαφύρων, ενώ όλο αυτό το διάστημα και οι ελληνοκυπριακές στρατιωτικές δυνάμεις κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης τελούσαν σε μερική επιφυλακή.

Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περιοχή και στο συγκεκριμένο φυλάκιο, η Εθνική Φρουρά μετρά επτά νεκρούς εθνοφρουρούς που δολοφονήθηκαν από τους Αττίλες και σε περίπτωση που ο εθνοφρουρός του προχθεσινού επεισοδίου γινόταν αντιληπτός από τους Αττίλες, χωρίς αμφιβολία θα ήταν το όγδοο θύμα που θα θρηνούσαμε σήμερα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα μας στρατιωτική πηγή, παρά το γεγονός ότι τόσο το ίδιο το Υπουργείο Άμυνας όσο και το ΓΕΕΦ προσπάθησαν να αποκρύψουν το συμβάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», ο συγκεκριμένος εθνοφρουρός, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, οδηγήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) προκειμένου να δώσει κατάθεση για την αυτόβουλη και άκρως επικίνδυνη ενέργειά του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, ο συγκεκριμένος εθνοφρουρός ευθύς μόλις περατωθεί η διαδικασία της λήψης κατάθεσης θα μετατεθεί εκτός Λευκωσίας, κάτι που συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων, σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανονισμούς, ενώ δεν αποκλείεται να παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο για παράβαση των Κανονισμών.

Θα ληφθούν κι άλλες καταθέσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ», καταθέσεις θα ληφθούν και από τα άλλα μέλη που επάνδρωναν το συγκεκριμένο φυλάκιο, τα οποία γνώριζαν τις προθέσεις του εθνοφρουρού αλλά δεν έκαναν τίποτα για να τον αποτρέψουν από την επικίνδυνη ενέργειά του. Απεναντίας στοιχημάτισαν μαζί του για να τον προκαλέσουν λέγοντας ότι δεν μπορεί να μεταβεί στο κατοχικό φυλάκιο, γεγονός που ενίσχυσε τη διάθεσή του να τους αποδείξει ότι τίποτα δεν φοβάται και τίποτα δεν τον εμποδίζει.

Όπως μας δήλωσε στρατιωτική πηγή, η οποία για ευνόητους λόγους θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία της, το προψεσινό περιστατικό ανησύχησε σε μεγάλο βαθμό το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ, τα οποία εξέδωσαν επιπρόσθετες διαταγές για τήρηση των κανονισμών ασφαλείας προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών για να μη θρηνήσουμε νέα θύματα, όπως συνέβηκε κατά το παρελθόν.

10 σχόλια:

  1. Που είναι οι προπαγανδιστές του μεγάλου Τουρκικού στρατού. Εδώ σας θέλω. 'Αστε την Β.Κύπρο να την φυλάνε αυτοί που μπορούν, και σε αυτούς που ανήκει!
    Γεια σου ρε φίλε. 'Εστω και αν υπέρ-πολύ παρακινδυνευμένο... Μπράβο. Αλλά πως αλλιώς.


    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΗΡΩΑ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ , ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ , ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΤΟΥ !!!
    ΕΥΓΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙ !!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ . ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κείμενο αναφέρει 7 νεκρούς. Μήπως ξέρει κανείς κάτω από ποιες συνθήκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ειχε μαζι του και κανα δυο χειροβομβιδες;
    Τοτε θαταν θερμο επισοδειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά έκανε..Μπράβο του..Να στηρίξουμε και εμείς με όποιο τρόπο μπορούμε το παλικάρι μη την πληρώσει ακριβά την παλικαριά του απο μερικούς τουρκολάγνους προσκυνημένους τώρα στην πατρίδα του μέσα...Στήριξη στο παιδί όπως μπορούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οἱ τουρκικὲς ἀρχὲς κατοχῆς καὶ ὁ ΟΗΕ ἐξέδωσαν τὸν καταζητούμενο ἀπὸ τὴν Ἰντερπὸλ δολοφόνο Κενὰν Ἀκίν; Γιατί ἐμεῖς ἐπιστρέψαμε πολεμικὸ λάφυρο, τὴν σημαία τοῦ κατακτητοῦ, στὶς ἀρχὲς κατοχῆς; (Γιατί ἔστω δὲν εἴπαμε ὅτι... «διεξάγονται ἔρευνες»; Ἀντιλαμβάνομαι τῆς ἀνάγκες τῆς διπλωματίας, ἀλλὰ εἶναι ντροπὴ νὰ ἐπιστρέφῃς στὸν κατακτητὴ -μὴν τὸ ξεχνοῦμε- τὸ λάφυρο τῆς ἀντιστάσεως.)

    Δόξα καὶ τιμὴ στὸν νέο Γλέζο! Δόξα καὶ τιμὴ στὸ παλληκάρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ.
    ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;
    ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΚΟΥΣ Ή ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ;
    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΕΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αν το εκανε καποιος και κατεβαζε την σημαια των σκοπιων η της αλβανιας θα τον χαρακτηριζα σιγουρα αμυαλο και υπερεθνικιστη σε μια περιοδο που ολοι πρεπει να αγωνιζομαστε για τα δικαιωματα του απλου λαου και την ειρηνη μεταξυ τους...ομως απο τη στιγμη που η τουρκια ειναι δυναμη κατοχης στην κυπρο, ενα μεγαλο μπραβο στο παλικαρι!!!σιγουρα για το τυπικο θα τον τιμωρησουνε, ομως στα ματια ολων ειναι μαγκας..(εστω και αν το εκανε για ενα κουτο στοιχημα μεταξυ φανταρων )
    βεβαια ειναι και τυχερος που οι φονιαδες στρατιωτες του ψευδοκρατους δεν τον εφαγαν ζωντανο...
    αρα εκ του αποτελεμσατος δικαιωνεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΝΑΣ "ΛΟΧΙΑΣ", ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΤΑΤΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δλδ το δικό μας υπουργείο που κοντεύουν οι Τούρκοι με τις παραβιάσεις τους να πίνουν καφέ στην Ομόνοια γιατί δεν μιλάει για θερμό επεισόδιο που το προκαλούν εκείνοι ...αλλά κιοτεύουν εε σωστά καλά λέω όσοι τιμάνε τα παντελόνια που φοράνε δεν έχουν την δύναμη να κάνουν αυτό που θέλουν και πρέπει .Μόνο οι Ελληνες προκαλούν οι Τούρκοι απλά σαλιαρίζουν , καλά έκανε και λίγα έκανε και μαζί με αυτό το φαντάρο που το έκανε και άντε τόσα χρόνια λέμε να αποφύγουμε το θερμό επεισόδιο και να μην είμαστε εμείς προκλητικοί αλλά άλλο δεν προκαλώ και άλλο παρακαλώ...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.