23/4/09

Συγχαρητήρια επιστολή Ομπάμα στο νεοκλεγέντα πρόεδρο της ΠΓΔΜ

Tί άλλαξε άραγε από το 1944 μέχρι σήμερα και οι ΗΠΑ έκαναν στροφή 180 μοιρών στο θέμα της Μακεδονίας και παίρνουν τώρα οι ίδιες επιθετικές θέσεις ενανρίον της Ελλάδας;

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς το νεοκλεγέντα πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του VMRO-DPMNE (του κόμματος που υποστήριξε την υποψηφιότητα του κ. Ιβάνοφ) ο κ. Ομπάμα αναφέρει στην επιστολή του:
«Περιμένω με ενθουσιασμό την κοινή μας συνεργασία αναφορικά με την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και τη συνέχιση του δρόμου της χώρας προς την ευρωπαϊκή της ενσωμάτωση. Το έθνος σας έχει επιδείξει την ειλικρινή του δέσμευση και συμβολή στην αμοιβαία μας ασφάλεια και οι Ηνωμένες Πολιτείες αισθάνονται ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη της κυβέρνησής σας στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν».
Ο κ. Ιβάνοφ θα αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου της ΠΓΔΜ στις 12 Μαΐου.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

6 σχόλια:

  1. Αυτο που έχει αλλάξει είναι ότι τότε η Ρωσία προωθούσε το Μακεδονικό ζήτημα τώρα το προωθεί η ΗΠΑ.
    Αυτό δυστυχώς δεν έχει γίνει κατανοητό.
    Οτι κάθε υπερδύναμη ανάλογα με τον βαθμό δυείσδησης της στην βαλκανική χερσόνησο καθορίζει και την πολιτική της έναντι της Ελλάδας.
    Μην περιμενετε Ελληνες καμιά χώρα να δαπανήσει μεγαλύτερο πολιτικό κεφάλαιο απο όσα δαπανεί η Ελλάδα για τα συμφεροντα της.
    Ανάποδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη λειτουργία καταστήματος ΕΛΤΑ στο Αγαθονήσι αποφάσισε η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά τα προβλήματα που προέκυψαν με την λειτουργία του τοπικού Πρακτορείου και την έλλειψη ενδιαφέροντος στο νησί για νέα ανάθεση έργου.
    Ταυτόχρονα, σε επικοινωνία του Διευθύνοντος Συμβούλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Ανδρέα Ταπραντζή με τον Πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Άγγελο Φιλιππίδη, αποφασίστηκε η εγκατάσταση, συντήρηση και λειτουργία μηχανήματος αυτόματης ανάληψης μετρητών της τράπεζας στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Αγαθονήσι, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων του ακριτικού νησιού.
    Με την στρατηγική συνεργασία των ΕΛΤΑ με το Τ.Τ., στα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε όλη την Ελλάδα, εκτελούνται και τραπεζικές εργασίες εξυπηρέτησης πελατών. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα καταβολής των μισθών και των συντάξεων στους κατοίκους των δύο χωριών του νησιού.
    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Bασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως η Μεγάλη Διδάξασα Βρετανία και άλλες δυνάμεις πριν απ' αυτή, οι ΗΠΑ κατάλαβαν τη αξία του "διαίρει και βασίλευε". Πάνω από 20 χρόνια αναφέρομαι στο σχέδιο καντονοποίησης της βόρειας Ελλάδας, πρώτα με την Fyrom και την Μακεδονία και μετά με τη Δυτική και Ανατολική Θράκη, σε κάποια μορφή χαλαρής σύνδεσης με την αποκαλούμενη "ευρωπαϊκή" Τουρκία -που θα είναι και το τμήμα που θα "μπει" στην ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά αλλάξανε από τότε -
    1. αυτή η δήλωση δε θεωρώ ότι είναι σημαντική - τυπική δήλωση που αποστελλεται σε τέτοιες περιπτώσεις
    2. οι ΗΠΑ δεν είναι πια η υπερδύναμη που ήταν

    για το πρώτο - αν και δε μου φαίνεται σημαντικό θα έπρεπε να τονίσω ότι οι ΗΠΑ έπρεπε να σέβονται αρκετά την Ελλάδα και να μην προβούν σε τέτοια κίνηση - και ας είναι τυπικη - πρέπει να σκληρύνουμε τη στάση μας και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ σεβασμό!
    για το δεύτερο - σε καμιά περίπτωση το 44 δεν ήμασταν καλύτερα (στη εξωτερική πολιτική) από ότι είμαστε τώρα - το πρόβλημα είναι ότι οι ΗΠΑ θέλουν τώρα μαριονέτες και όχι συμμάχους - με την τωρινή τους στάση δεν έχουν να χάσουν τίποτα - ή θα "ξυπνήσουμε" και θα αναλάβουμε ηγετική στάση στην περιοχη, και άρα θα γίνουμε σημαίνων σύμμαχος των ΗΠΑ, ή θα ξεπουληθούμε τελείως και οι ΗΠΑ έχουν ένα προτεκτοράτο στη περιοχή που κάνει ακριβώς ότι του διατάξουν

    σε εμάς εναπόκειται να αποφασίσουμε ποιο είναι το μελλον μας....
    http://macedonia-online.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καινούριο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω! Οι καινούριες αγάπες και ο ξαφνικός έρωτας δεν κρύβονται. Ξέχασαν γρήγορα τα παχιά λόγια που έλεγαν για την Ελλάδα στον Β΄Παγόσμιο πόλεμο. Ξέχασαν που μας έφεραν σε αδελφοκτόνο εμφύλιο -επειδή ανήκαμε στη δική τους σφαίρα επιρροής. Ξέχασαν τη συμμετοχή μας τότε στην Κορέα για τα δικά γαιοπολιτικά συμφέροντα. Ξεχνούν ότι απο το 1951 είμαστε σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ. Ξεχνούν ότι συμμετέχουμε στο Κόσσοβο και το Αυγανιστάν όπου δημιούργησαν κατεχόμενες περιοχές.
    τι να πει κανείς; ίσως μόνο μια λέξη ταιριάζει "Λυκοφιλίες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΚΟΠΙΑ ΟΜΠΑΜΑ "ΠΡΑΣΙΝΟΙ" "ΚΙΤΡΙΝΟΙ" ΣΟΣΙΑΛΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΥΠΟ ΤΙΣ ΘΙΒΕΤΙΑΝΟΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΗΛΙΟΥ

    Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ - ΒΑΡΔΑΡΙΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΘΙΒΕΤΑΝΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΑ [ΜΑΥΡΟ] ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΛΑ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΘΙΒΕΤ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΠΡΟΠΑΓΑΝΔΕΣ ΤΟΥ ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΚ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ Η.Π.Α. BARACK OBAMA ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ

    http://diasvsmetatron.blogspot.com/2009/04/blog-post_7312.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.