6/4/09

Πώς η Ελλάδα τρώει τα παιδία της

Ο Αλκιβιάδης σκοτώθηκε στη Φρυγία το 404 π.Χ., όπου ζούσε εξόριστος

Η τύχη ορισμένων σημαντικών Ελλήνων από 500 ΩΣ 332 π.Χ.

Πυθαγόρας 500 π.Χ. ετών 80: εξορία από πείνα.
Μιλτιάδης 489 π.Χ. ετών 65: φυλακή.
Αριστείδης 468 π.Χ. ετών 72: εξορία από πείνα.
Θεμιστοκλής 461 π.Χ. ετών 66: εξορία.
Αισχύλος 456 π.Χ. ετών 69: εξορία.
Περικλής 429 π.Χ. ετών 66: παραιτήθηκε κατηγορούμενος.
Φειδίας 429 π.Χ. ετών 66: φυλακή.
Αναξαγόρας 428 π.Χ. ετών 72: εξορία.
Ηρόδοτος 429 π.Χ. ετών 59: εξορία.
Ικτίνος 420 π.Χ. ετών: εξορία.
Σοφοκλής 406 π.Χ. ετών 90: εξορία από πείνα.
Ευριπίδης 406 π.Χ. ετών 74: εξορία.
Αλκιβιάδης 404 π.Χ. ετών 48: εξορία.
Σωκράτης 399 π.Χ. ετών 71: ήπιε το κώνειο.
Θουκυδίδης 396 π.Χ. ετών 64: εξορία.
Αριστοφάνης 385 π.Χ. ετών 61: εξορία από πείνα.
Πλάτων 347 π.Χ. ετών 80: εξορία..
Ισοκράτης 338 π.Χ. ετών 99: εξορία.
Δημοσθένης 322 π.Χ. ετών 62: ήπιε δηλητήριο.

Αιτία θανάτου των Ελλήνων:
φθόνος, αχαριστία, διχόνοια..

9 σχόλια:

  1. Σαββα υπολογιζω οτι δεν συνεχισες την λιστα διοτι φτανει μεχρι και τις μερες μας και μιλω για τα παιδια της ΕΛΔΥΚ του 74 και την εγκαταλειψη τους απο το κρατος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς αυτά τα κακά, υπάρχουν ακόμα και σήμερα, μόνο που τους άξιους, δεν τους δηλητηριάζουμε, αλλά τους διώχνουμε μακριά και προσφέρουν αλλού, αυτά που θα μπορούσαν να προσφέρουν εδω στην Ελλάδα.
    Δημήτρης Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ... και και

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς πολλοί απο όσους αναφέρονται δεν προσέφεραν και τα μέγιστα στον Ελληνισμό. Υπήρξαν ιστορικά πρόσωπα, διαδραματησαν σημαντικό ρόλο αλλά όχι πάντα θετικό.Ας αναρωτηθούμε ποιό απο τα πραπανω πρόσωπα Υπενθυμίζει, υποκινεί,φρονηματιζει,μεταλαμπαδευει, απο γενιά σε γενιά τις αιώνιες αξίες της Ρωμησύνης.
    Μάνο αγαπητέ φίλε ο κατάλογος είναι ατελείωτος , κάποτε πρέπει να πούμε την ιστορία ως έγινε.Για να βρούν την θέση τους όλοι οι δωσίλογοι που φόρεσαν την προβιά του πατριώτη παίζοντας τον ρόλο των Ξένων Δυνάμεων και όλοι οι απόντες και φυγόπονοι απο τις μεγάλες μάχες του Ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ZHTO H ELLAS...pou xerei na "tima" tous iroes tis:

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/13/Kapodistrias_Grave_in_Corfu.JPG

    Imaste axiolipiti!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα,μια ερώτηση μόνο: το "εξορία από πείνα" τι ακριβώς σημαίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλό θά ήταν νά συνεχιζόταν η λίστα. Γιά παράδειγμα το Νικηφόρο Φωκά πού έδιωξε τούς Σαρακηνούς από τήν Κρήτη τόν δολοφόνησαν, τό Ρωμανό τό Διογένη τόν βασάνισαν μέχρι θανάτου, τόν Ανδρούτσο ομοίως, τό Νικηταρά τόν άφησαν καί πέθανε ζητιανεύοντας, το Δραγούμη τόν εκτέλεσαν κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΝΑΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

    Η εφημερίδα «ΚΟΣΜΟΣ» της Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο του 1931, προκήρυξε διαγωνισμό για τον επιτυχέστερο χαρακτηρισμό των διαφόρων λαών και της ψυχολογίας τους. Το βραβείο απέσπασε ο δικαστής Ν. ΚΕΛΛΥ με τον εξής χαρακτηρισμό του Έλληνα:

    «Μπροστά στο Δικαστήριο της αδέκαστης Ιστορίας ο Έλληνας αποδείχθηκε ανέκαθεν κατώτερος από τις περιστάσεις, παρότι από άποψη διανοητική κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ό Έλληνας είναι ευφυέστατος, αλλά και οιηματίας, δραστήριος, αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος, αλλά και γεμάτος από προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος, αλλά και πολεμιστής. Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να μεταβληθεί σε ερείπια. Ανέδειξε τον Σωκράτη, για να τον καταδικάσει να πιει το κώνειο. Θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει. Ανακήρυξε δίκαιο τον Αριστείδη, αλλά τον εξοστράκισε. Δημιούργησε το Βυζάντιο, για να το εκτουρκίσει. Έκανε την επανάσταση του 1821 και τη διακύβευσε. Κάλεσε τον Καποδίστρια και τον δολοφόνησε. Δημιούργησε το 1909 και το λησμόνησε. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παρ' ολίγο να την κηδέψει. Τη μια στιγμή κόβεται για την αλήθεια και την άλλη μισεί εκείνον πού αρνείται να υπηρετήσει το ψεύδος.
    Παράδοξο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, ημίκαλο, ημίκακο, με αβέβαιες διαθέσεις, εγωπαθές και σοφόμωρο ο Έλληνας. Αν θέλετε, θαυμάστε τον. Αν προτιμάτε, λυπηθείτε τον. Ταξινομήστε τον, αν μπορείτε».

    οιηματίας = αλαζόνας, καυχησιάρης, υπερόπτης
    διακυβεύω = θέτω σε κίνδυνο κάτι, το παίζω στα ζάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ολιγαρχική προπαγάνδα από την εποχή της πολυδιαφημισμένης νατοϊκής βεντέτας, του ΛΙΠΟΤΑΚΤΗ στρατηγού (!) Θουκυδίδη, συνεχίζεται, έστω και , καμια φορά, με καλή προαίρεση:
    Οι καταδίκες εγωμανών γίνονταν από την ΑΜΥΝΟΜΕΝΗ πλειονότητα, βλ. Πυθαγόρα (υποκινητή πραξικοπήματος στον Κρότωνα), Μιλτιάδη (έχασε από αλαζονεία Μαραθωνομάχους στη Νάξο...), του αρχιδιεφθαρμένου Σωκράτη (βεντέτας όλων των ανώμαλων χαζόπουλων), Αριστοφάνη (μεγάλου συκοφάντη των ηρώων χάρη στους οποίους παρασιτούσε, και υποκινητή πραξικοπημάτων, π.χ. "Ιππείς"). Δε σας κάνει εντύπωση που αυτούς ακριβώς προβάλουν οι μισέλληνες και παραληρούν περί δήθεν “εμφύλιων γονιδίων” για να προκαλούν διχασμό;
    Οι υπόλοιποι δικάστηκαν από την ολιγαρχική μειοψηφία, όταν έλειπε η δημοκρατική πλειοψηφία των κωπηλατών οπλιτών σε αντιπερσικές-αντιφοινικικές περιπολίες από Εύξεινο ως Στήλες Ηρακλέους, για να μπορούν να συνωμοτούν οι δειλοί και να μπορούν επίσης να τους βρίζουν οι σημερινοί εγωμανείς.
    Κι αν κάποιος αναρωτηθεί γιατί οι γενοκτονημένοι (σε Αιγός Ποταμούς, Αθήνα, Χαιρώνεια...) δημοκρατικοί δεν ανακαλούσαν τους άδικα διωκόμενους (όπως έκαναν για τον κατασυκοφαντημένο ήρωα Αλκιβιάδη στη Σάμο), ας σκεφτούν ότι τότε δε γνώριζαν ότι οι σωκρατικοί και οι έφοροι θα έφταναν να σφάζουν αδέρφια τους με περσικά λεφτά και καράβια, γι΄αυτό τους άφηναν να εκτονώσουν το μίσος τους, μπας και συνέρθουν. Σήμερα βλέπουμε ως πού φτάνει το μίσος των τωρινών αντιδημοκρατικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.