29/4/09

«Αντίποινα Heron από το Ισραήλ στην Τουρκία»

Η τουρκική εφημερίδα ''Βατάν'' με τον τίτλο «αντίποινα Heron από το Ισραήλ στην Τουρκία» γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα, ότι οι σχέσεις Ισραήλ – Τουρκίας, οι οποίες δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα τους τελευταίους μήνες λόγω των επιθέσεων στη Γάζα και της έντονης συζήτησης στο Νταβός μεταξύ του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ισραηλινού Προέδρου Πέρες, οδηγήθηκαν και πάλι σε κρίση.

Η κοινή χερσαία άσκηση της Τουρκίας με τη Συρία, με την οποία το Ισραήλ στα χαρτιά βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση από το 1967, προκάλεσε μεγάλη ενόχληση στο Τελ Αβίβ, γράφει η ''Βατάν''.
Η υπογραφή συμφωνίας στρατηγικής σημασίας προχθές από τον Τούρκο Υπουργό Αμυνας Γκιονούλ και τον Υπουργό Αμυνας της Συρίας (στο περιθώριο της έκθεσης IDEF ’09) οδήγησε σε νέα ένταση.
Μετά από τη συμφωνία αυτή, η οποία προβλέπει ανταλλαγή τεχνικών πληροφοριών μεταξύ Συρίας και Τουρκίας στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας, το Ισραήλ, με την αιτιολογία ότι «εχθρικά κράτη μπορεί να μάθουν τα στρατιωτικά μας μυστικά», αποφάσισε να επανεξετάσει την πώληση στην Τουρκία ευαίσθητων όπλων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Τελ Αβίβ θα σταματήσει την πώληση στην Τουρκία των κατασκοπευτικών αεροσκαφών Heron, που έχουν μεγάλη σημασία για τον αγώνα εναντίον του ΡΚΚ.Η Τουρκία έχει παραλάβει από το Ισραήλ μέχρι τώρα τα δύο από τα δέκα Heron, που είχε αρχικά παραγγείλει. Τα υπόλοιπα αναμενόταν να παραδοθούν στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου.
iKypros

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.