29/4/09

Βολιδοσκοπεί η Τουρκία για S-400



"Η Τουρκία έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την αγορά συστημάτων αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία", είπε ο Anatoly Aksenov, ανώτερος σύμβουλος , της διοίκησης της ρωσικής επιχείρησης εξαγωγών όπλων Rosoboronexport.

ΠΗΓΗ http://www.globalsecuritynewswire.org/gsn/nw_20090428_7282.php

"Εξηγήσαμε στους Τούρκους αξιωματούχους ότι το S-400 δεν είναι μόνο ένα απλό σύστημα αεράμυνας, αλλά ένα στοιχείο της στρατηγικής πυραυλικής άμυνας, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν σε μια χώρα, αλλά να προστατεύουν και μια σειρά από γειτονικές χώρες", δήλωσε πηγή που συνοδεύει τον Aksenov, ως μέρος της ρωσικής αντιπροσωπείας στη φετινή Διεθνή Εκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας στην Κωνσταντινούπολη.

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα
    Γιατί μα γιατί δεν μας υπολογίζει κανένας?
    Απο την μια πλευρά η Ρωσσία θέλει τον Αγωγό Μπουρκάς Αλεξανδρούπολη και απο την άλλη πουλάει ΚΟΡΝΕΤ και τώρα θέλει να πουλήσει Σ-400 στην Τουρκία.

    Δεν καταλαβαίνει η Ρωσσια ότι η Τουρκία αποτελεί κρίσιμο σύμμαχο των ΗΠΑ στο ευαίσθητο υπογαστριό της και εν δυνάμη μελλοντικό ανταγωνιστή της στην περιοχή?

    Αλλα μου φαίνεται ότι και η δική μας Εξωτερική πολιτική είναι τουλάχιστον ατυχής.

    Τα σχολιά σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι οικονομικές και εμπορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία είναι εξαιρετικές.
    Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία θα πουλά όπλα και στην Ελλάδα και στην Τουρκία, όπως ακριβώς κάνουν οι ΗΠΑ.
    Να μην βαυκαλιζόμαστε.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διαφορά είναι πως η Ρωσία προτείνει στην Ελλάδα την αγορά στρατηγικών όπλων όπως οι S400 και εμεις δεν συγκινούμαστε, ενώ οι Τούρκοι είναι αυτοί που ζητούν το S400 από τη Ρωσία -αλλά μέχρι τώρα- οι Ρώσοι δεν "πουλάνε".

    fulcrum

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα δεν είναι ότι δεν μας υπολογίζει η Ρωσία, αλλά ότι δεν υπολογίζουμε εμείς αυτούς. Εδώ και 3 χρόνια που μιλάμε επίσημα στα ΜΜΕ για αγωγούς με σχέδιο και απόφαση να πραγματοποιηθούν καταλήγουμε σήμερα μετά τα «άπειρα» αντίποινα που έχουν κάνει οι Αμερικάνοι προς την χώρα μας, να αμφισβητούμε την κατασκευή του αγωγού, υπογείως να θάβουμαι την Ρωσία λόγω Nabbuco κάνοντας σπασμωδικές άτακτες κινήσεις προς καμιά ουσιαστική κατεύθυνση χωρίς κανένα φρόνημα. Δηλαδή είναι σαν να φάγαμε πατάτα από την Αμερική και τώρα θέλουμε 2 ακόμα από την Ρωσία ώστε να βγούμε μόνο χαμένοι! Κύριε Καραμανλή πήρατε μια απόφαση… πρέπει να την τυρίσεται. Όχι γιατί οι Ρώσοι είναι καλά παιδιά, αλλά για το συμφέρον της Ελλάδας. Τι θέλετε να γίνουμε η Γεωργία του Σαακασβίλι πλάκα - πλάκα? Αν απεχθανομαι τους Τούρκους στην βαρβαρότητα, τους παραδέχομαι στην εξωτερική τους πολιτική. Κάθονται σε ένα τραπέζι και λένε: Eσυ Αμερικανέ τι μας δίνεις? Εσύ Ρώσε? Βλέπουν το συμφέρον τους (όχι το βραχύχρονο!) και αποφασίζουν λογικά! Εμείς ήμαστε τόσο ανίκανοι ή πουλημένοι που ούτε καν τους στοιχειώδους κανόνες της διπλωματίας δεν μπορούμε να ακολουθούμαι. Την παρούσα χρονική στιγμή ένας γεωπολιτικός αναλυτής που ξέρει καλά τις αλόγιστες διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας θα μπορούσε να προβλέψει με σιγουριά ότι αγωγός δεν θα γίνει!

    Κύριε Σάββα εσείς που τα ξέρετε από μέσα και απέξω. Το ΥΠΕΞ τόσο ανίκανο είναι? Ένας με κοτσια, πυγμή και εθνικό φρόνιμα δεν υπάρχει? Δηλαδή σκέφτομαι ώρες – ώρες ότι εγώ που είμαι 17 θα έκανα πολλή πιο σταθερές κινήσεις με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα! Σίγουρα υπάρχουν αφώτιστες πλευρές σε όλα τα ζητήματα, ειδικά στα γεωπολιτικά… αλλά αυτή η τρέλα που συμβαίνει… Μακάρι να μας διαβάζει κάποιος υπευθύνως!

    Τι να πω… ας φωτίσει ο θεός το καθένα τους εκεί μέσα γιατί θα μας τρελάνουν!

    Με εκτίμηση Δημήτρης Κ.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη Κ, η στάση αυτή ( να κάθεσαι στο τραπέζι και να συζητάς ) προυποθέτει ένα πράγμα.' να έχεις κάτι να δώσεις και εσύ...
    Η Τουρκία διαπραγματεύεται τη στρατηγική της θέση, την παραγωγική της δυναμικότητα, το μέγεθος της αγοράς της, τα αποθέματα νερού της κτλ .
    Εσύ; Τι ερείσματα έχεις δημιουργήσει;

    V

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλός ο Δημήτρης Κ....

    Γιατί δεν παίρνουμε SU-35BM τώρα, που μπρούν να έχουν και AESA, γιατί αγοράζουμε APACHE, που είναι ακριβά στη συντήρηση και πανηγυρίζουμε όταν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε κάποια έκδοση KA-52...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απ' όλα θα τους πουλήσει η Ρωσία. Εμάς τι λόγος μας πέφτει που παραγγείλαμε τους Σ300 και χεστήκαμε από τον φόβο μας και δημιουργήσαμε και πρόβλημα στην Ρωσία γιατί έβγαινε μήνυμα στην πιάτσα διεθνώς ότι η Ρωσία δεν μπορεί να εγγυηθεί και να φέρει σε πέρας παράδοση παραγγελίας πολεμικού υλικού γιατί μόλις κάποιος τρίτος κάνει μπουουου ο παραγγείλας φοβάται και το υλικό δεν παραδίδεται; Και που τους πήγαμε αλλού κι αλλού για να τηρηθούν τα προσχήματα και Κύριος οίδε πόσο επιχειρησιακοί είναι!!! Για αποτυχημένες μαριονέτες τύπου "Ελλάδας" θα κάτσει να σκάσει; Τέτοια ξεφτίλα δεν ξέρω αν έχει καταγραφεί ξανά στην παγκόσμια Ιστορία. Είμαστε one of a kind!!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην πτοείστε! Έχουμε και εμείς να δώσουμε πολλά… (πετρέλαια στο Αιγαίο – μικρό Κουβέιτ σύμφωνα με ειδικούς, καλύτερο έλεγχο τον στενών Κωνσταντινούπολης όχι κόνξα αλλά Τούρκικα – αν ποτέ τα πάρουμε, βιτρίνα της Ρωσίας στην Ε.Ε. μέσο Ελλάδας, πάνω από 10.000 τόνους ουρανίου στο Παγγαιο Καβάλας μόνο… και άλλα αναρίθμητα σημαντικά «δωράκια», που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας…) Δόξα το θεό πολλά καλά έχουμε… @ρ^ιδ&@ δεν έχουμε!!!

    Πάντα φιλικά!!!
    Δημήτρης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.