30/4/09

Tέσσερις - έξι χιλιάδες Βρετανοί σφετεριστές ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα, μετά την απόφαση του Δ.Ε.Κ.


Tέσσερις - έξι χιλιάδες Βρετανοί σφετεριστές ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) στην υπόθεση Μελέτη Αποστολίδη κατά Όραμς, σύμφωνα με το Βρετανικό Τύπο, ο οποίος δίδει μεγάλη δημοσιότητα στην απόφαση.

Η «Ντέιλι Μέιλ» στεγάζει την είδησή της με το χαρακτηριστικό τίτλο «Μέχρι 5.000 Βρετανοί θα μπορούσαν να χάσουν περιουσία στην Κύπρο μετά την απόφαση-ορόσημο», ενώ η «Ντέιλι Τέλεγκραφ» ανεβάζει τον αριθμό των Βρετανών σφετεριστών στις 4.000 και η «Γκάρντιαν» στις 6.000.
Η «Ντέιλι Μέιλ» αναφέρεται στο ιστορικό της υπόθεσης του ζεύγους Όραμς με τη λεπτομέρεια ότι είχε αγοράσει πριν από έξι χρόνια τη βάση της οικοδομής, την οποία ολοκλήρωσε προσθέτοντας και πισίνα, με συνολική επένδυση 175 χιλιάδων στερλινών.
Η «Γκάρντιαν» χαρακτηρίζει την απόφαση του Δικαστηρίου σαν «απόφαση-ορόσημο» και αναφέρει ότι το ποσοστό γης που ανήκει σε Ελληνοκυπρίους στην κατεχόμενη περιοχή φθάνει το 82%, με βάση στοιχεία του 1974.
Η εφημερίδα «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» δημοσιεύει δηλώσεις της δικηγόρου Εμινέ Ερκ, προέδρου της λεγόμενης Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα κατεχόμενα, ότι η απόφαση του Δικαστηρίου μπορεί να οδηγήσει και σε προσφυγές εναντίον Τουρκοκυπρίων του εξωτερικού, και κυρίως κατοίκων Ηνωμένου Βασιλείου.
Στο μεταξύ, σοκ και πανικό έχει προκαλέσει και στην Τουρκία η απόφαση και ο τουρκικός Τύπος ρίχνει την ευθύνη στην Τσέρι Μπλερ, δικηγόρο των Όραμς και σύζυγο του τέως πρωθυπουργού της Βρετανίας. Η «Χουριέτ» γράφει στον τίτλο της: «Η Τσέρι Μπλερ έκαψε την Τ.Δ.Β.Κ.», επειδή, όπως υποστηρίζει, αποδέχθηκε την προσφυγή στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Αυτό ήταν μεγάλο λάθος, γράφει η εφημερίδα, η οποία σημειώνει ότι επικεφαλής του Προεδρείου του ΔΕΚ είναι ο Έλληνας δικαστής Βασίλειος Κουρής.
Η «Χουριέτ», αφού τονίζει ότι η απόφαση του Δικαστηρίου χαιρετίστηκε ως νίκη από τους Ελληνοκυπρίους, τονίζει ότι το 76% των περιουσιών στα κατεχόμενα εδάφη ανήκει στους Ελληνοκυπρίους. Πέραν των 4.000 χιλιάδων Βρετανών και άλλων δύο χιλιάδων ξένων έχουν αγοράσει περιουσίες στα κατεχόμενα.
Η «Μιλιέτ» στεγάζει την είδησή της υπό τον τίτλο «Κτύπημα Όραμς στην Τ.Δ.Β.Κ.» και αναφέρει ότι η απόφαση ενίσχυσε τη θέση των Ελληνοκυπρίων και μπορεί να καταστήσει πιο περίπλοκη τη συζήτηση του περιουσιακού στις διαπραγματεύσεις.
Η «Βατάν» εκφράζει φόβους ότι η απόφαση του ΔΕΚ μπορεί να αποτελέσει δεδικασμένο για παρόμοιες περιπτώσεις και υποστηρίζει ότι στα κατεχόμενα «κινδυνεύουν 10 χιλιάδες ακίνητα».
Η «Σαμπάχ» σημειώνει ότι «Η κ. Μπλερ έχασε την κρίσιμη δίκη»
Σκληρή δήλωση Ταλάτ
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου προκάλεσε πανικό στα κατεχόμενα και μεταξύ άλλων συζητείται και το ενδεχόμενο αποχώρησης από τις συνομιλίες. Η εφημερίδα «Χαβαντίς», υπό τον τίτλο «Η αρχή της καταστροφής», δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τερματισμού των συνομιλιών. «Μέχρι αργά χθες(προχθές) το βράδυ, η τουρκική πλευρά μελετούσε το θέμα, ενώ τέθηκε στο τραπέζι και η άποψη για εγκατάλειψη της τράπεζας των συνομιλιών». Κατά τη «Χαβαντίς», «τόσο ο Ταλάτ όσο και το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εργάζονται πάνω σε αυτή την επιλογή», αναφέρει.
Υπέρ της εγκατάλειψης των συνομιλιών τάχθηκε ο Ραούφ Ντενκτάς.
Ο κατοχικός ηγέτης Ταλάτ, σε δήλωσή του ύστερα από πολύωρη σύσκεψη με τα τουρκοκυπριακά κόμματα, δήλωσε ότι η απόφαση του ΔΕΚ «θα έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στις απευθείας συνομιλίες». Απευθυνόμενος προς «τη διεθνή κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη, την Ε.Ε. και την ελληνοκυπριακή πλευρά», ο Ταλάτ κάλεσε όλους «να αναγνωρίσουν ότι η όποια μέθοδος για την επίλυση του περιουσιακού, που λαμβάνει υπόψη μόνο τις ατομικές προτιμήσεις και αποδυναμώνει την αρχή της διζωνικότητας, δεν θα γίνει αποδεκτή από την τουρκοκυπριακή πλευρά σε καμμία περίπτωση».
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

7 σχόλια:

  1. Οι Τούρκοι εχουν πουλήσει επίτηδες στα κατεχόμενα, πολλά ακίνητα σε βουλευτές και ανθρώπους κλειδιά στην Αγγλία και στην Ιρλανδία, για να σιγουρευθούν ότι σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού θα χάσουν και οι βρεττανοί τις περιουσίες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιττό να αναφέρουμε με ποιόν τρόπο αντιμετωπίζονταν το συγκεκριμένο πρόβλημα από το "Σχέδιο του Ανανά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ ΚΑΜΙΑ "λΥΣΗ" στο Κυπριακό. Οποιαδήποτε αποδοχή, σημαίνει ότι η Ελλάδα συμβιβάζεται με τα τετελεσμένα της Τοθρκικής κατοχής του 1974. Η Ελλάδα θα πρέπει με πολύ ισχυρή διπλωματία να επιτεθεί στην Τουρκία, και να τονίζει παντού ότι η Τουρκία κατέλαβε την Βόρεια Κύπρο, και η Τουρκία έχει επεκτατικές βλέψεις.

    Ταυτόχρονα, η Ελλάδα θα πρέπει, αντί να επενδύει στην Τουρκία ή σε άλλες ανθελληνικές χώρες, να βοηθήσει και να συνεργαστεί με τις χώρες που δέχονται την πίεση της Τουρκίας (Αρμενία, Συρία, Κούρδοι, Βουλγαρία, κτλ), και με την Ρωσία.

    Ας προσέξουμε και τι ψηφίζουμε στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι όταν "σηκώνει κεφάλι", θέλει να έχει άμεσα αποτελέσματα. Σε αντίθεση, οι δειλοί Τούρκοι, επειδή επενδύουν σε μακροπρόθεσμα σχέδια, εμφανίζονται να έχουν νίκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε πολύ δύσκολη θέση έχει έρθει ο Χριστόφιας και οι εδώ και εκεί Ανανιστές. Τους χαλάει την πορεία υποτέλειας αυτή η απόφαση. Ήδη ο Χριστόφιας την έχει σνομπάρει με το αιτιολογικό ότι χαλάει τις συνομιλίες...!!!
    Μη μας υποστηρίζετε, δεν το αντέχουμε το ξύλο από τον τούρκο κάθε φορά που βγάζετε ευνοϊκή απόφαση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι όταν "σηκώνει κεφάλι", θέλει να έχει άμεσα αποτελέσματα. Σε αντίθεση, οι δειλοί Τούρκοι, επειδή επενδύουν σε μακροπρόθεσμα σχέδια, εμφανίζονται να έχουν νίκες".

    Αμήν και Πότε, θα γίνει αυτό το θαύμα!

    Να επενδύσουν οι πολιτικοί "μας" ταγοί σε μακροπρόθεσμα σχέδια.....;;;

    Στο βιβλίο "Νεοελληνική Φαυλοκρατία", Κοροβίνης, Εκδόσεις Αρμός, βρίσκει κανείς πληθώρα άμεσων λύσεων που υπήρξαν για τους λίγους, αλλά καμία "μακροπρόθεσμη" ή έστω μεσοπρόθεσμη λύση για τους πολλούς ΄Ελληνες.

    "Οι Τούρκοι έχουν πουλήσει επίτηδες στα κατεχόμενα, πολλά ακίνητα σε βουλευτές και ανθρώπους κλειδιά στην Αγγλία και στην Ιρλανδία, για να σιγουρευθούν ότι σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού θα χάσουν και οι βρεττανοί τις περιουσίες τους."

    Όσον αφορά τους ¨Αγγλους, μας χρωστούν τεράστια χάρη.

    Ο Άγγλος ιστορικός Alan Clark, στο βιβλίο του "The Fall of Crete", αναφέρει πολύ παραστατικά τις πολύτιμες υπηρεσίες των Ελλήνων κατά την μάχη της Κρήτης.

    Όποιος αμφιβάλει για τα λεγόμενά του, ας διαβάσει το βιβλίο "Panzerbattles" του Γερμανού Στρατηγού Τεθωρακισμένων Von Mellenthin, που κρατούσε στο προσκέφαλό του, o Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων κατά την Καταιγίδα της Ερήμου Αμερικανός Στρατηγός Schwarzkopf.

    Με τα καλλίτερα λόγια ο Γερμανός Στρατηγός εκθιάζει τον αγώνα των Ελλήνων κατά των Ιταλών και όσον αφορά τους Βρετανούς και την επέμβασή τους, κονιορτοποιεί τα επιχειρήματα των Βρετανών ότι δήθεν ήθελαν να μας βοηθήσουν, ενώ ήθελαν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα έναν απλό αντιπερισπασμό στους Γερμανούς.

    Αλλά και ο διάσημος Γερμανός Στρατηγός Heinz Guderian, ο άνθρωπος που έφερε επανάσταση στην τέχνη του πολέμου, αναφέρει στο βιβλίο του "Αναμνήσεις ενός Στρατιώτη" (έχει μεταφραστεί και Ελληνικά)πως η ηρωϊκή αντίσταση των Ελλήνων κατά των Γερμανοιταλών, καθυστέρησε την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ενώσεως και έτσι βρέθηκαν οι Γερμανικές Στρατιές να πολεμούν εμπρός από την Μόσχα στους μείον 40 βαθμούς Κελσίου.

    Τους σώσαμε τους Εγγλέζους για να μας πληρώσουν αργότερα με τέτοιες απαίσιες ατιμίες.

    Αν διαβάσετε το βιβλίο του Αλ. Φιλιππίδη "Κρήτη 1941 - Η Παράδοσή της από τον Τσωρτσιλ στον Χίτλερ" (Ιωλκός) θα φρίξετε...από την διπροσωπία των Άγγλων!

    Οι Έλληνες τα έδιναν όλα για την Ελευθερία, οι δε Βρετανοί τους εθεώρουν "ιθαγενείς" και τους επρόδιδαν!

    Οι Βρετανοί δυστυχώς ανεδείχθησαν σε άτιμους κατωτάτης ποιότητος ανθρώπους!

    Η συμπεριφορά τους στην Ελλάδα της Κατοχής -με την τακτική του "Διαίρει και Βασίλευε"- και αργότερα καθώς και τώρα στην Κύπρο τους υποβιβάζει ανθρώπινα.

    Η σημερινή πολιτική τους στα Ελληνοτουρκικά, μόνον ως ... "άτιμη" μπορεί να χαρακτηριστεί!!!

    Ένας δουλοπάροικος των Πολιτικών "μας" ταγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Βρετανοί είναι οι πρώτοι υπεύθυνοι, και η Δύση μετά, για το Κυπριακό. Χωρίς την στήριξη της Δύσης η Τουρκία δεν θα είχε καν διανοηθεί να καταλάβει την Βόρεια Κύπρο. Η Ελλάδα πρέπει να στραφεί προς την Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.