19/5/09

Σε εξέλιξη η άσκηση "Θράκη 2009" για διαχείριση εξωτερικών συνόρων Frontex

Σε εξέλιξη είναι τις τελευταίες μέρες η άσκηση "Θράκη 2009" που υλοποιείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων Frontex στο τελωνείο των Κήπων Έβρου.

Με δύο εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο, που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο ''Δημόκριτος'' της Αλεξανδρούπολης και με τη συνδρομή ενός ειδικού μηχανήματος - ηλεκτρονικού υπολογιστή που μπορεί και εντοπίζει την ανθρώπινη παρουσία σε κρύπτες φορτηγών, λεωφορείων και Ι.Χ. στους Κήπους, διεξάγονται συνεχείς έλεγχοι για τον εντοπισμό και την σύλληψη λαθρομεταναστών που επιχειρούν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Το ειδικό μηχάνημα εντοπισμού είναι αμερικανικής κατασκευής και χρησιμοποιείται από Φιλανδούς και έναν Κύπριο συνοριοφύλακα που μετέχουν στο πρόγραμμα του Frontex.
Ο έλεγχος στα ύποπτα οχήματα από το κλιμάκιο του Frontex διαρκεί μόλις 32 δευτερόλεπτα και διεξάγεται όταν ο οδηγός του οχήματος διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει άλλος επιβάτης.Μέχρι στιγμής από τους ελέγχους που έχουν γίνει από τα κλιμάκια του Frontex τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά.
ΕΞΠΡΕΣΣ

3 σχόλια:

  1. Δεν προκειται να μας σώστουν οι ασκήσεις. Θέλει πράξεις ουσίας και όχι ... ανοησίας. Με 1 αεροπλάνο και 1 ελικόπτερο δεν κάνεις τίποτα. Αλλά τι πρόβλημα έχουν οι Ευρωπαίοι ; Εμείς τρώμε το αγγούρι και ζοριζόμαστε, αυτοί...δροσίζονται.
    ΔΙΩΞΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΗΤΑΣ !!!! ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ :
    Σ Ο Β Α Ρ Ο Τ Α Τ Ο Σ Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ο Σ Α Λ Λ Ο Ι Ω Σ Η Σ Τ Η Σ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Σ Ε Θ Ν Ι Κ Η Σ Τ Α Υ Τ Ο Τ Η Τ Α Σ !!!!!
    Πρέπει να συστρατευτούμε όλοι σ αυτόν τον αγώνα. Δυστυχώς, οι "πολιτικοί" μας έχουν σοβαρότερα προβλήματα να "ασχοληθούν" και ως συνήθως .... δεν κάνουν τίποτα. Οι Ελληνικές εφημερίδες, κανάλια, ηλεκτρονικός τύπος κλπ ποιούν την νήσσαν. Ο πολύς λαός δεν έχει καταλάβει το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείτε, όλοι κωφεύουν.
    Ε Λ Η Ν Ε Σ Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ε Υ Ο Υ Μ Ε Σ Ο Β Α Ρ Α !!! Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SE PERIPTOSH GENIKIS EPISTRATEYSIS TI SXEDIA YPARXOUN GIA TOUS LATHROMETANASTES? 2.OOO.OOOO LATHROMETANASTES ARENES PAKISTANOI, INDOI ,KOURDOI, AFGANOI KI ALLOI. XORIA 1.000.OOO ALVANOI ME 2.7 GENITIKOTITA HTOI 2.700.000 ALVANOI DILOMENOI STATISTIKH YPHRESIA PANEPISTIMIOU THESSALIAS.KI 1.000.0000 ADILOTOI ALVANOI THA TOUS AFISOUME NA ALONIZOUN STA ASTIKA KENDRA OTAN OI ELLINES THA INE MAZEMENOI STA KENDRA EPISTRATEYSIS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σέ περίπτωσι γενικής επιστρατέυσεως,ξεχνάς πώς υπάρχουν καί γυναίκες,πού δέν είναι όλες χαζοβιόλες.Μάθε μου όπλο καί θά τούς(μετανάστες)δείξω εγώ.
    Εχω κόρες καί εγγόνια νά προστατεύσω,ή δική μου ζωή πέρασε,αξία έχει ή δική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.