5/5/09

Οι εκλογές για το νέο κοινοβούλιο στο ιρακινό Κουρδιστάν θα διεξαχθούν στις 25 Ιουλίου

Στη μεγάλη αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν,στο Ιράκ,θα διενεργηθούν στις 25 Ιουλίου εκλογές για το περιφερειακό κοινοβούλιο, ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματούχος στην πόλη Αρμπίλ."Καλώ(τους υποψήφιους)να κατανοήσουν και σεβαστούν την πολιτική διαφορά...Πολιτικές ομάδες έχουν την ελευθερία να κάνουν εκστρατεία χωρίς όμως να δυσφημήσουν άλλες", τόνισε προς το τοπικό κοινοβούλιο ο πρόεδρος της περιοχής του Βόρειου Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί.

Κούρδοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι τεχνικά και προβλήματα σχετικά με τον προυπολογισμό ευθύνονται για την καθυστέρηση διενέργειας των εκλογών που αρχικά είχαν προγραμματιστεί για τις 19 Μαίου.

Για χρόνια,τον έλεγχο του Κουρδιστάν έχουν δύο κόμματα με επικεφαλής τον Μπαρζανί και τον ιρακινό πρόεδρο Τζαλάλ Ταλαμπανί.

Ο Μπαρζανί,πρόεδρος των Κούρδων από το 2005,έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για μία νέα θητεία.

Οι εκλογές για το εθνικό κοινοβούλιο στο οποίο οι Κούρδοι έχουν μία σημαντική εκπροσώπηση,θα διεξαχθούν στο τέλος του 2009.
Flash.gr

1 σχόλιο:

  1. Δεν μπορει και θεωρω αποπροσανατολιστικη τη χρηση Αυτονομο Κουρδικο κρατος για το συγκεκριμενο μορφωμα στο Ιρακ.Κουρδικο Ανεξαρτητο Κρατος χωρις τους κουρδους της τουρκιαςδεν μπορει να υπαρξει!Οι Ελληνες πρεπει να το κατανοησουμε!Δε χρειαζεται λοβοτομη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.