25/5/09

B. Mεϊμαράκης: "Μεγάλο βήμα προς την ειρήνη η πρόταση στην ΠΓΔΜ για διπλή ονομασία"

Την πρόθεση της Ελλάδας για συνέχιση της "ενεργού συμμετοχής" της στις ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ επισήμανε, από το βήμα του Economist ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος διαμήνυσε ότι η χώρα παραμένει "χρήσιμος στρατηγικός εταίρος".

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στο Αφγανιστάν, στην "κυριότερη αποστολή του ΝΑΤΟ", αλλά και στο Κοσσυφοπέδιο, όπου "απαιτείται επαγρύπνηση". "Η ασφάλεια της ΕΕ συνδέεται με την ασφάλεια των Βαλκανίων", σημείωσε, εφιστώντας την προσοχή στην περιοχή.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, ο υπουργός Άμυνας επανέλαβε την αρχή της ελληνικής κυβέρνησης για σχέσεις καλής γειτονίας με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και χαρακτήρισε "μεγάλο βήμα προς την ειρήνη" την επιλογή του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, να θέσει ως βάση συζήτησης μία διπλή ονομασία της ΠΓΔΜ, παρά το γεγονός ότι στο εσωτερικό της Ελλάδας επρόκειτο για μία "αντιδημοφιλή απόφαση". Ο ίδιος έκανε λόγο για αδιαλλαξία της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ που εμποδίζει την επίτευξη λύσης.

Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Μεϊμαράκης διαπίστωσε στασιμότητα, η οποία, όπως είπε, οφείλεται στην τουρκική στάση. "Περιμένουμε και από εκεί αποφασιστικά βήματα", υπογράμμισε, τονίζοντας την ανάγκη για την υλοποίηση από την Τουρκία μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θρησκευτικές ελευθερίες. Ο ίδιος κάλεσε τη γείτονα χώρα να λάβει μέτρα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης και στάθηκε στα υψηλά κονδύλια που διαθέτουν και οι δύο χώρες στις δυνάμεις ασφαλείας λόγω των τεταμένων σχέσεων.

Ο υπουργός Άμυνας έκανε μνεία και στις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, προτάσσοντας απέναντι στην κρίση την ανάγκη για "συνεννόηση, συναίνεση και αλληλεγγύη".

Κλαούντιο Μπιζονιέρο

Μιλώντας στο ίδιο πάνελ, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, κ. Κλαούντιο Μπιζονιέρο, αναφέρθηκε σε "εμπόδια που διακυβεύουν τη διεθνή συναίνεση" στη σημερινή συγκυρία: εθνικά συμφέροντα (χώρες υιοθετούν μη ρεαλιστικές πολιτικές), δυσκολία στη σύνδεση της οικονομικής ευημερίας με τις δημοκρατικές αρχές και "κόπωση" στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση (εμποδίζει, όπως είπε, την ανέλιξη της ΕΕ σε κορυφαία δύναμη). Για την αποστολή του οργανισμού στο Αφγανιστάν, κάλεσε τα κράτη-μέλη σε μία σαφή τοποθέτηση
ΚΕΡΔΟΣ


7 σχόλια:

  1. Μάλλον ο ΥΠΕΘΑ εννούσε σύνθετη ονομασία και όχι διπλή, αλλά είδε φαίνεται ξαφνικά την ΥΠΕΞ και μπερδεύτηκε προς στιγμή και του βγήκε διπλή. Εκτός εάν πάνε να περάσουνε και τη διπλή ονομασία στο μουλωχτό και έλαχε ο κλήρος στον Μεϊμαράκη να αρχίσει το χορό της διπλής ονομασίας.

    Υ.Γ: Η καθυστέρηση στην ανάρτηση των σχολίων ΄τις τελευταίες ημέρες που οφείλεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς απαληθευονται οι όποιες υποψίες για συμφωνημένη προδοσία.Ετσι εξηγείται η καθυστέρηση για την κατάθεση των διοικητικών περιοχών της Ελλάδος στην ΕΕ,το μόκο που κάνει το πεντί,ο καρατζαφέρης και η αλέκα...μόνη μας ελπίδα και επιλογή ο Παπαθεμελής.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΓΝΩΣΤΗ" ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.
    ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ:
    ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ?

    ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ 2002:

    http://nightly-visitor.blogspot.com/2009/05/blog-post_6323.html

    ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ....!!!???@@##

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    Π.ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπενθυμίζω ότι τον Φλεβάρη και σύμφωνα με το δισέλιδο κείμενο που περιγράφει την τελευταία πρόταση Νίμιτς έχει δημοσιευτεί στον Τύπο ότι η Ελλάδα "δεσμεύεται ότι αναγνωρίζει την ύπαρξη στα βόρεια σύνορά της της χώρας που η συνταγματική ονομασία της είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αλλά στις διμερείς σχέσεις και στους διεθνείς οργανισμούς θα υιοθετηθεί άλλη συμφωνημένη ονομασία."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανένας δεν έχει την εξουσιοδότηση να διαπραγματευθεί την
    ονομασία των Σκοπίων.
    Τι είναι ο Μειμαράκης, η Ντόρα ή ο Καραμανλής. Αυτοί έρχονται και παρέρχονται, αλλά το πρόβλημα θα το έχουν φορτώσει στις επόμενες γενεές !
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Μάλιστα με δύο κάλπες. Η άλλη γιά την είσοδο ή όχι της Τουρκίας στην ΕΕ.
    Εάν είχαμε συμφωνήσει όλοι οι Έλληνες σε μία ονομασία γιά τα Σκόπια (π.χ. Βαρδαρία,
    Βάρδαροι κλπ) και τόσα χρόνια όπου γράφαμε σχόλιο το χρησιμοποιούσαμε, ίσως να τους είχαμε κάνει ήδη πιό γνωστούς με αυτό !!!
    Ποτέ δεν είναι αργά.
    Ας βρούμε κάτι καλό να τους...πηγαίνει και ας το ξεκινήσουμε αμέσως !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λένε ότι το να μιλάς πριν σκεφτείς είναι μειονέκτημα,όμως μπορείς να το καλύψεις με την επόμενη φράση σου.¨Λένε πως ο άνθρωπος γεννιέται δεν γίνετε.Λένε πως οι αξίες μαθαίνονται.Λένε πως για να πουλήσεις την πατρίδα σου είναι σα να πουλάς τον εαυτό σου...Δεν ξέρω από διπλωματία, δεν ξέρω από φανφάρες πολιτικές και κομματικές άλλωστε το αίμα έχει κόκκινο χρώμα η ελπίδα πράσινο και το χρώμα του αιγαίου είναι γαλάζιο...Αυτό τι σημαίνει ότι έχουμε αίμα κουμουνιστικό ελπίδα στο πασόκ και οξυγόνο και νερό στην ΝΔ? Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από το απλό....Δεν διεκδικω το όνομα τα σύνορα την πατρίδα την θρησκεία την ιστορία κανενός.Δεν θέλω να αλλάξω τον χάρτη δεν ενοχλώ κανέναν με την στάση μου και όμως κάποιοι κύριοι με ενοχλούν όταν αποφασίζουν για μένα χωρίς εμένα...Οχι ούτε διπλή ούτε σύνθετη ούτε τίποτα...Κανείς μα κανείς ηγέτης κανενός κράτους δεν θα το δεχόταν να το συζητήσει πόσο μάλλον να το διαπραγματευτέί.Οχι το σπίτι μου και εννοώ την πατρίδα μου την θέλω ολόκληρη ...Δεν νομίζω ότι κανείς από το υπεξ ή όποιο άλλο υπουργείο θα δεχόταν στο σπίτι του να μοιραζόταν την κουζίνα ή το υπνοδωμάτιό του.
    Σε ψήφισα εσένα τον όποιον εσένα για να με υπερασπιστείς σαν ένα με την πατρίδα μου...Δεν σού έδωσα το δικαίωμα να την πουλήσεις είτε σαν έδαφος, ιδέα , όνομα ...Μην αφαιρείται λίγο λίγο τις κολώνες από το οικοδόμημα δεν μπορεί ένα σπιτί να στηριχτεί σε μια κολώνα θα πέσει ....Δεν λυπάμαι απλά οργίζομαι και αν έπρεπε να διαλέξω να πω προδότη άνανδρο τον Τούρκο που παραβιάζει τα σύνορα μου ή τον Ελληνα που πουλάει ή συζητάει είτε έμμεσα είτε άμεσα το ξεπούλημα της Ελλάδος δεν θα ήξερα ποιος από τους δύο θα πάρει την πρωτιά...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λένε ότι το να μιλάς πριν σκεφτείς είναι μειονέκτημα,όμως μπορείς να το καλύψεις με την επόμενη φράση σου.¨Λένε πως ο άνθρωπος γεννιέται δεν γίνετε.Λένε πως οι αξίες μαθαίνονται.Λένε πως για να πουλήσεις την πατρίδα σου είναι σα να πουλάς τον εαυτό σου...Δεν ξέρω από διπλωματία, δεν ξέρω από φανφάρες πολιτικές και κομματικές άλλωστε το αίμα έχει κόκκινο χρώμα η ελπίδα πράσινο και το χρώμα του αιγαίου είναι γαλάζιο...Αυτό τι σημαίνει ότι έχουμε αίμα κουμουνιστικό ελπίδα στο πασόκ και οξυγόνο και νερό στην ΝΔ? Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από το απλό....Δεν διεκδικω το όνομα τα σύνορα την πατρίδα την θρησκεία την ιστορία κανενός.Δεν θέλω να αλλάξω τον χάρτη δεν ενοχλώ κανέναν με την στάση μου και όμως κάποιοι κύριοι με ενοχλούν όταν αποφασίζουν για μένα χωρίς εμένα...Οχι ούτε διπλή ούτε σύνθετη ούτε τίποτα...Κανείς μα κανείς ηγέτης κανενός κράτους δεν θα το δεχόταν να το συζητήσει πόσο μάλλον να το διαπραγματευτέί.Οχι το σπίτι μου και εννοώ την πατρίδα μου την θέλω ολόκληρη ...Δεν νομίζω ότι κανείς από το υπεξ ή όποιο άλλο υπουργείο θα δεχόταν στο σπίτι του να μοιραζόταν την κουζίνα ή το υπνοδωμάτιό του.
    Σε ψήφισα εσένα τον όποιον εσένα για να με υπερασπιστείς σαν ένα με την πατρίδα μου...Δεν σού έδωσα το δικαίωμα να την πουλήσεις είτε σαν έδαφος, ιδέα , όνομα ...Μην αφαιρείται λίγο λίγο τις κολώνες από το οικοδόμημα δεν μπορεί ένα σπιτί να στηριχτεί σε μια κολώνα θα πέσει ....Δεν λυπάμαι απλά οργίζομαι και αν έπρεπε να διαλέξω να πω προδότη άνανδρο τον Τούρκο που παραβιάζει τα σύνορα μου ή τον Ελληνα που πουλάει ή συζητάει είτε έμμεσα είτε άμεσα το ξεπούλημα της Ελλάδος δεν θα ήξερα ποιος από τους δύο θα πάρει την πρωτιά...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.