23/5/09

Παρέμβαση για άρση της άδικης «απομόνωσης» θα ζητήσει κ. Οζγκιουρκούν

Ο λεγόμενος υπεξ των κατεχομένων Χουσεΐν Οζγκιουργκούν θα εκπροσωπήσει το ψευδοκράτος στην 36η σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ισλαμικής οι εργασίες της οποίας αρχίζουν σήμερα στην Δαμασκό και θα συνεχιστούν μέχρι 25 Μαΐου

Οπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του τ/κ Τύπου, ο κ. Οζγκιουρκούν θα ενημερώσει τους ΥΠΕΞ της Ισλαμικής για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και θα τους καλέσει να παρέμβουν για άρση της άδικης «απομόνωσης», όπως είπε.Αναμένεται να συναντηθεί με τον ΓΓ της Ισλαμικής, Τούρκο Εκμελετίν Ιχσάνογλου και να έχει διμερείς επαφές με ΥΠΕΞ. Υπενθυμίζεται πως από την 31η σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ισλαμικής στην Κωνσταντινούπολη το 2004, το ψευδοκράτος συμμετέχει στην Ισλαμική ως ''τ/κ κράτος''.Ο κ. Οζγκιουργκούν αναμένεται να επιστρέψει στο νησί την Τρίτη. Ο κ. Οζγκιουρκούν μετέβη στην Συρία από την Τουρκία όπου βρισκόταν τις τελευταίες δύο μέρες και είχε επαφές με την τουρκική ηγεσία.Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της χώρας Αμπντουλάχ Γκιούλ, τον ΥΠΕΞ Αχμέντ Νταβότογλου και τον αρμόδιο για κυπριακές υποθέσεις υπουργό Τζεμίλ Τσιτσέκ.
Στην συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε πριν την αναχώρησή του από την Αγκυρα ο κ. Οζγκιουρκούν αναφέρθηκε και στο θέμα του Λιμνίτη και ισχυρίστηκε πως, άσχετα με το τι δηλώνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας, η τ/κ πλευρά είναι πρόθυμη στην διάνοιξη του οδοφράγματος υπό τον όρο της ελεύθερης διακίνησης προς Κόκκινα, εκτός όπλων και πυρομαχικών, όπως διευκρίνισε.
Ανέφερε ότι ο κ. Ερογλου θα επισκεφθεί σύντομα την Αγκυρα και θα ανταλλάξει απόψεις για την ανόρθωση της τ/κ οικονομίας ενώ επεσήμανε τη υποστήριξη της Τουρκίας στους Τ/κ προσθέτοντας προκλητικά ότι η Κύπρος ''είναι αναπόσπαστο τμήμα του τουρκικού έθνους''.
iKypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.