7/5/09

Γεωργία: Aπετράπη «πραξικόπημα» της αντιπολίτευσης

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της γεωργιανής αστυνομίας απέτρεψαν απόπειρα υποστηρικτών της αντιπολίτευσης να εισβάλουν στην έδρα της αστυνομίας στην πρωτεύουσα, Τιφλίδα, μετά από συγκρούσεις στη διάρκεια των οποίων τραυματίσθηκαν αρκετά άτομα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση Rustavi-2.
Τα γεωργιανά κανάλια μεταδίδουν ότι αρκετοί από τους σφοδρούς επικριτές της αντιπολίτευσης τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων, μεταξύ αυτών και ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία, Λέβαν Γκατσετσιλάντζε.
Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης προσπάθησαν να εισβάλουν στην έδρα της αστυνομίας για να απελευθερώσουν ομοϊδεάτες τους που βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων Ιντερφαξ από τη Μόσχα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Γεωργίας, Έκα Σγκουλάντζε, έκανε λόγο για «επικίνδυνο επεισόδιο» στο οποίο η αστυνομία υποχρεώθηκε να υπερασπιστεί το κτήριο.
Η αντιπολίτευση από την πλευρά της κατηγορεί την αστυνομία για βαναυσότητα, καθώς έγινε χρήση ελαστικών σφαιρών εναντίον των επικριτών της κυβέρνησης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Η Ελλάδα πρέπει να συμβάλει στην ενότητα Γεωργίας-Ρωσίας. Μια Γεωργία σε συμμαχία με την Ρωσία, σημαίνει ισχυρή ενωμένη Γεωργία, και μια Γεωργία, που με τις πλάτες της Ρωσίας, διεκδικεί από την Τουρκία. Μία τέτοια διπλωματία της Ελλάδας, θα έδεινε εκτός των άλλων, και κύρος στην Ελλάδα, και καινούργιες συμμαχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.