23/5/09

Κίνα: Αναβάθμιση πυρηνικού προγράμματος

Η Κίνα σκοπεύει να αυξήσει την ηλεκτροπαραγωγική της ικανότητα, αναβαθμίζοντας το πυρηνικό της πρόγραμμα, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο επίσημο κινεζικό πρακτορείο Χinhua (Νέα Κίνα), ο Ζιου Ξιάν, διευθυντής του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Ενέργειας "Η χρυσή εποχή της Κίνας για την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας έφτασε".
Ο Ζιου, μιλώντας στην 5η Σύνοδο Κορυφής Ενεργειακής Στρατηγικής στο Πεκίνο την Παρασκευή, δήλωσε ότι η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο κατανάλωσης ενέργειας, πρόκειται να αυξήσει την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στις παράκτιες περιοχές, ενώ παράλληλα προβλέπεται επιστημονικός σχεδιασμός πυρηνικών σταθμών στην ενδοχώρα.

Σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα, η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα σε 40 gigawatt μέχρι το 2020, αλλά τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των στόχων.

"Έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε την παραγωγική μας ικανότητα σε τουλάχιστον 60 gigawatt, ενώ δεν αποκλείονται και τα 70 GW", είχε δηλώσει παλιότερα ο Φου Μαντσάνγκ, γενικός γραμματέας της Κινεζικής Πυρηνικής Εταιρείας στην κρατική εφημερίδα China Daily.

H Κίνα διαθέτει σήμερα 11 πυρηνικούς αντιδραστήρες σε έξι σταθμούς, με ισχύ 9 GW, ενώ σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα People's Daily, άλλοι 22 πυρηνικοί αντιδραστήρες είναι υπό κατασκευή, αρκετοί δε από αυτούς με τη χρήση κινεζικής τεχνολογίας.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.