20/5/09

Ενίσχυση ρωσικών βάσεων σε Αμπχαζία, Ν. Οσετία


Οπως γράφει η ρωσική εφημερίδα «Βέντομοστι», στη βάση της συμφωνίας της Ρωσίας με την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία, για τη συνεργασία τους στο στρατιωτικό τομέα, η Ρωσία προχώρησε στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των ρωσικών βάσεων που διαθέτει πλέον σ' αυτά τα εδάφη που έχουν αποσχιστεί από τη Γεωργία και έχουν ανακηρύξει την «ανεξαρτησία» τους. Μεταξύ των άλλων, η Ρωσία εξοπλίζει τις δυνάμεις της με σύγχρονα άρματα μάχης Τ-90, ενώ η αντιαεροπορική άμυνα θα ενισχυθεί με αντιαεροπορικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Στην Αμπχαζία ήδη συγκροτήθηκε η 7η βάση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, ενώ στη Νότια Οσετία η 4η βάση. Η παραμονή τους εκεί σχεδιάζεται για ένα διάστημα 49 χρόνων, στο οποίο η Ρωσία δεν προβλέπεται να πληρώνει ενοίκιο.

Να υπενθυμίσουμε πως μετά τις συγκρούσεις με τη Γεωργία τον Αύγουστο του 2008, η Ρωσία αναγνώρισε την «ανεξαρτησία» της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, επικαλούμενη την αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» του Κοσσόβου, που είχε προηγηθεί από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Στις 30 Απρίλη του 2009 οι Πρόεδροι και Ρωσίας, Νότιας Οσετίας και Αμπχαζίας υπέγραψαν στη Μόσχα συμφωνία στη βάση της οποίας η Μόσχα αναλαμβάνει τη φύλαξη των συνόρων των δύο περιοχών.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.