4/5/09

Συνάντηση κορυφής Ρωσίας-Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν για τερματισμό των συγκρούσεων

Η συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν και Αλίγιεφ θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου στο Μπακού και στις 16 Μαΐου στο Σότσι.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί στα μέσα Μαΐου με τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ στο πλαίσιο των προσπαθειών για να τεθεί τέρμα στις περιφερειακές συγκρούσεις, έγινε σήμερα γνωστό από επίσημη πηγή στην Άγκυρα.

Η συνάντηση με τον Αλίγιεφ προβλέπεται για τις 13 Μαΐου στο Μπακού και αυτή με τον Πούτιν στις 16 Μαΐου στο Σότσι, ρωσικό θέρετρο στις ακτές της Μαύρης θάλασσας, διευκρίνισε ένας αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Η Ρωσία έχει δεσμευτεί σε μια μεσολάβηση για να προωθήσει τις λύσεις στις συγκρούσεις ανάμεσα στην Τουρκία, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.
Η Άγκυρα και το Ερεβάν συμφώνησαν τον περασμένο μήνα σε έναν «οδικό χάρτη» για την εξομάλυνση των σχέσεων τους.
Δυο φάκελοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών: αυτός του Ναγκόρνο Καραμπάχ και το ζήτημα της σφαγής των Αρμενίων κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει την Αρμενία (και για την αναγνώριση της γενοκτονίας και για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ), και να προχωρίσει σε συνολική στρατηγική συνεργασία μαζί της. Και να ενθαρρύνει την Αρμενία να ξεκόψει από την Τουρκία και να αποκτήσει ένα σταθερό σύμμαχο. Το Αζερμαιτζάν δεν προσφέρει τίποτα στην Ελλάδα. Το Φυσικό Αέριο του Αζερμαιτζάν αναβαθμίζει την Τουρκία. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε να εμποδιστούν οι αγωγοί που περνούν από την Τουρκία. Και να προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με την Βουλγαρία ώστε να την ενθερρύνει να ξεκόψει από την Τουρκία και να μην στηρίξει το Ναμπούκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ενδιαφέρον αν και δεν ξέρω αν βλέπω με καλό μάτι την αλλαγή πολιτικής της Τουρκίας...οι αμερικάνοι συνηθίζουν να λένε πως ο διάβολος που ξέρεις είναι καλύτερος από τον διάβολο που δεν ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.