3/5/09

Ο Ντενκτάς καταγγέλει την Κύπρο για υπερεξοπλισμό


του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Ραούφ Ντενκτάς, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το παράρτημα του Συλλόγου Κεμαλικής Σκέψης* στο Κεμέρ της Αττάλειας, κατήγγηλε την Κυπριακή Δημοκρατία για υπερεξοπλισμό, ο οποίος απειλεί την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.
Ο Ντενκτάς ανέφερε ότι στην Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχουν 80-100 χιλιάδες ένοπλοι, οι οποίοι έχουν τα αυτόματα τυφέκιά τους στα σπίτια τους, μαζί με τα απαραίτητα πυρομαχικά, κατά το πρότυπο του Ισραήλ. Συγκεκριμένα ο Ντενκτάς είπε:
"Έχουν ένα φοβερό υπερεξοπλισμό και περιμένουν την ημέρα που θα φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο. Στο θέμα των εξοπλισμών η Κύπρος είναι πρώτη στη Μέση Ανατολή. Σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να καλέσουν άμεσα υπό τα όπλα 80-100 χιλιάδες ενόπλους, οι οποίοι έχουν τα όπλα και τις σφαίρες στα σπίτια τους. Γι' αυτούς κανείς δεν λέει τίποτε, όμως όλοι μιλούν για τα τουρκικά στρατεύματα που είναι στην Κύπρο. Εμείς τους απαντάμε λοιπόν και τους λέμε ότι τα τουρκικά στρατεύματα είναι στο νησί για να παρεμποδίσουν την κατάληψη ολόκληρου του νησιού και την καταστροφή των τουρκοκυπρίων από τους Ρωμιούς και από τους Έλληνες. Αν δεν ήταν ο τουκρικός στρατός στο νησί ξέρετε τί θα γινόταν; Οι τουκροκύπριοι θα ήταν σε ομαδικούς τάφους εντός εικοσιτεσσάρων ωρών. Όλοι μας θα βρισκόμασταν στους ομαδικούς τάφους. Το ξαναλέω, έχουν στο νησί περισσότερους στρατιώτες από μας".
Επίσης, ο Ραούφ Ντενκτάς αναφέρηκε στην παρουσία στο νησί 200 χιλιάδων Ελλήνων ποντιακής καταγωγής, οι οποίοι έχουν λάβει την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς να διαμαρτυρηθεί κανείς γι' αυτούς, όπως είπε συγκεκριμένα.
Ο Ντενκτάς, αναφερόμενος στην απόφαση του Ευρωπαίκού Δικαστηρίου για την υπόθεση Οραμς είπε:
"Η δίκη συνεχίζεται στην Αγγλία. Σε περίπτωση που η απόφαση αυτή επικυρωθεί στην Αγλγία, οι αποφάσεις της Κυπριακής Δικαιοσύνης θα γίνουν σεβαστές και αποδεκτές από όλον τον κόσμο. Εμείς θα πρέπει να απαντήσουμε σ' αυτό με άμεση διακοπή των συνομιλιών. Dava hala İngiltere'de devam ediyor. Αν δεν μας αναγνωρίζετε, δεν πειράζει, εμάς μας αναγνωρίζει η Τουρκία, αυτό μας αρκεί και δεν υπάρχει ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες".
Πηγή: Γενί Σαφάκ
*Ο Σύλλογος Κεμαλικής Σκέψης, με τα κατά τόπους παραρτήματά του, αποτέλεσε το επιτελείο απ' όπου ενεργούσε η φασιστική-τρομοκρατική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, για συμμετοχή στην οποία έχει κατηγορηθεί ο ίδιος ο Ντενκτάς.

4 σχόλια:

  1. Επισημαίνεται, επίσης, ότι επί διακυβέρνησης του Τάσσου Παπαδόπουλου, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ετοίμασαν μελέτη για τη μείωση της θητείας, σύμφωνα με την οποία αυτή ουδόλως ενδείκνυτο υπό τις παρούσες συνθήκες της κατοχής.
    Στην πρόταση εκείνη αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «με τη μείωση της θητείας, θα επηρεασθούν ιδιαίτερα τα φυλάκια στην πόλη της Λευκωσίας, τα οποία θα πρέπει λόγω έλλειψης προσωπικού να αραιώσουν σε επικίνδυνο βαθμό, κατάσταση την οποίαν πάντα επεδίωκαν οι Τούρκοι μέσω του στρατιωτικού διαλόγου (απαγκίστρωση) και την οποία θα τους τη δώσουμε από μόνοι μας, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Τούτο θα έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να αισθάνονται έντονα το αίσθημα της ανασφάλειας και πιθανόν να τους οδηγήσει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».
    Παρά τα καταπελτικά επιχειρήματα εναντίον της μείωσης της θητείας, άλλη μελέτη, που έγινε μετά την εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια στην Προεδρία, υπό την καθοδήγηση των ίδιων αξιωματικών, έλεγε ακριβώς τα αντίθετα και σε αυτήν στηρίχθηκαν οι πολιτικές αποφάσεις για τη μείωση της θητείας και του νέου σχεδίου αναδιοργάνωσης…
    ΣΗΜΕΡΙΝΗ-ΤΟΥ ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

    Αυτο ειναι το τελευταίο δημοσιευμα σχετικα με την Ε.Φ. της Κυπρου

    Φίλος μεν Μπισμπίκας, λοιπόν, φιλτέρα δε η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι μία:
    Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ Αρχηγός ΓΕΕΦ παραδίδει μιαν Εθνική Φρουρά πολύ ισχνότερη, πολύ πιο αδύναμη απ' όση την παρέλαβε. Μια αμυντική θωράκιση με πολύ λιγότερο Ένοπλο Λαό: Πολύ λιγότερους εθνοφύλακες, πολύ λιγότερους εφέδρους, πολύ λιγότερους κληρωτούς, δηλαδή πολύ λιγότερες κάννες άμυνας, απ' όσες τού είχε παραδώσει ο προηγούμενος Αρχηγός, αντιστράτηγος Αθανάσιος Νικολοδήμος.
    Απο δημοσιευμα πάλι της Σημερινής με τον Λάζαρο Μαύρου
    Ανάποδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να υπερεξοπλιστούν σαν αστακοί. Με στρατηγικά όπλα (S400, κτλ). Η κύρια αγορά όπλων, θα πρέπει να γίνει από την Ρωσία, πράγμα που θα οδηγήσει και σε ευρύτερη αλληλοϋποστήριξη και συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας.

    Στόχος άμεσος θα πρέπει να είναι η Ελλάδα να ξεπεράσει σε στρατιωτική ισχύ το Ισραήλ, και μελλοντικά η επένδυση σε εγχώρια αμυντική βιομηχανία, πράγμα που θα μπορούσε να αποτελέσει και τεράστια στήριξη της οικονομίας.

    Ταυτόχρονα χρειάζεται συνολική αναδιοργάνωση της δομής του στρατού. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα σπάταλο-ανίκανο στρατό που θα στηρίζεται σε πολλούς-κληρωτούς στρατιώτες. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα ολιγομελή επαγγελματικό, άκρως αποτελεσματικό, και στηριγμένο στα πιο υπερσύγχρονα όπλα, σοβαρό στρατό. Οι Τούρκοι δεν φοβούνται 100.000 παιδιά που κρατούν τουφέκια, αλλά φοβούνται μία σειρά S400, ή 40 Ρώσικα αεροπλάνα Σουχόι. Ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά και μακροπρόθεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης!

    Κατά την Επιστράτευση του 1974, είχα Διοικητή τον Συνταγματάρχη Γ. Γεμενετζή. Σπουδαίο άνθρωπο και άριστο Αξιωματικό, Μόνιμο εξ Εφέδρων.

    Πιστεύω πως δεν θα ζεί πλέον!

    Είχε υπηρετήσει στην Κύπρο όπου με την Μονάδα του είχε συλλάβει τότε τον Ντεκτάς στην Παχύαμμμο (νομίζω ;).

    Όταν τον παρέδωσε του είπαν οι ανώτεροί του αστειυόμενοι ..."δεν τον σκότωνες αντί να μας τον φέρεις τον κακό αυτόν άνθρωπο!"

    Ώστε έτσι! Οι Ελληνες Κύπριοι είναι πάνοπλοι....! Μακάρι να ήταν έτσι...!

    Μακάρι να ζούσε ο Τάσσος Παπδόπουλος!

    Μακάρι να ήσαν οι αδελφοί μας Κύπριοι πιο ... εκλεκτικοί στις επιλογές τους και να είχαν στείλει στο σπίτι τους τον Χριστόφια και τον Αναστασιάδη του ΔΗΣΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανωνυμος 11.03
    ο ντενκτας συνεληφθη δυο φορες.την πρωτη φορα ..πληρωσε ενα βαλιτσακι χρυσες λιρες...και την γλυτωσε.
    την δευτερη τον πιασανε στην καρπασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.