28/5/09

Τουρκία: Σφίγγει ο κλοιός για τη λήψη δανείου από το ΔΝΤ

Μέχρι και το καλοκαίρι μπορεί να αντέξει η Τουρκία χωρίς το δάνειο από το ΔΝΤ, επισημαίνουν οι αναλυτές της Moody’s που σε σχετική έκθεσή τους σημειώνουν ότι θα πρέπει να το «έχει στην κατοχή» της αμέσως μετά, με δεδομένο το υψηλό έλλειμμά της.
Μέχρι σήμερα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ τουρκικής κυβέρνησης και ΔΝΤ δεν έχουν καρποφορήσει, με τη χώρα να επιθυμεί να λάβειδάνειο ύψους 45 δισ. δολαρίων. Βασική αιτία της καθυστέρησης η άρνηση της τουρκικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε λήψη μέτρων τα οποία δεν θα είναι ιδιαίτερα «ευχάριστα» στους καταναλωτές.
«Βάσει των ερευνών μας η τουρκική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να «τα καταφέρει» χωρίς το δάνειο από το ΔΝΤ για περιορισμένο διάστημα, για παράδειγμα εντός των μηνών του καλοκαιριού», υποστήριξε ο κ. Kristin Lindow, κορυφαίο στέλεχος της Moody’s. Πάντως ξεκαθαρίζει ότι είτε η χώρα λάβει το δάνειο του ΔΝΤ είτε όχι η αξιολόγηση «Ba3», δεν κινδυνεύει να «χαθεί».
Αnalitis.com

2 σχόλια:

  1. Η Τουρκία δεν έχει κανένα λόγο να υποχωρήσει στο ΔΝΤ.

    Αφού η Ρωσία "σήκωσε κεφάλι", η Δύση αναβάθμισε πολύ την Τουρκία.

    Η Τουρκία το γνωρίζει αυτό, και δεν έχει λόγο να πέσει στα πόδια του ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφηστε την τουρκια να βαυκαλίζεται. Ειναι κακα τα ψέματα. --------Εκτος απο το ΔΝΤ δεν υπαρχει άλλη χρηματοδοτικη πηγη. ------- Ουτε η Κινα ουτε η Ρωσσια ουτε κανεις θα δανείσει την Τουρκια χωρις υψηλό επιτοκιο και άλλους "δυσκολοχώνευτους" όρους. ----- Υπο την παρούσα οικονομικη κριση ουτε η Ρωσσία ουτε οι Αραβικες χωρες διαθέτουν τα $40 εως $50 ΔΙΣ που χρειαζεται ΤΩΡΑ η τουρκια να δανεισθει. ----
    Η Κινα τα διαθέτει αλλα δεν εχει κανενα λόγο να δανεισει την οικονομικα επισφαλή τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.