9/5/09

"Η Τουρκία έκανε ότι μπορούσε"

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο, σε ομιλία του ο κ. Νταβούτογλου υποστήριξε ότι η Τουρκία έκανε ότι της αναλογεί για να μετατραπεί η Κύπρος σε νήσο ειρήνης, αλλά δεν εκπληρώθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους Τ/κ τα τελευταία 5 χρόνια.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Τουρκίας με την ΕΕ Εγεμέν Μπαγίς, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, παρέθεσαν γεύμα προς τιμή των διαπιστευμένων στην Αγκυρα πρέσβεων των κρατών μελών της ΕΕ.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο, σε ομιλία του ο κ. Νταβούτογλου υποστήριξε ότι η Τουρκία έκανε ότι της αναλογεί για να μετατραπεί η Κύπρος σε νήσο ειρήνης, αλλά δεν εκπληρώθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους Τ/κ τα τελευταία 5 χρόνια.
Είπε ακόμη ότι η χώρα του δεν θα επιθυμούσε να συζητείται το όνομά της κατά την προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές, ότι καμιά φίλη χώρα δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η Τουρκία δεν έκανε ό,τι θα έπρεπε για το Κυπριακό.
Υποστήριξε, επίσης, ότι η χώρα του υποστηρίζει την διαδικασία των συνομιλιών στη Κύπρο και ότι δεν θα έπρεπε η Κυπριακή Δημοκρατία, «να χρησιμοποιεί το Κυπριακό για παρεμβάλει εμπόδια στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ».ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Έμφαση στην ΕΕ

Κατηγορηματικά διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τους πρέσβεις της ΕΕ στην 'Αγκυρα ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός παραμένει η θεμελιώδης επιδίωξη της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Σε γεύμα που παρέθεσε χθες στους πρέσβεις, ο Αχμέτ Νταβούτογλου αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Τουρκία δεν έκανε αυτά που έπρεπε το 2004. Αντίθετα επεσήμανε την έλλειψη εμπιστοσύνης των Τ/Κ στην ΕΕ και εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο ότι η Κοινότητα δεν τήρησε τις υποσχέσεις της. Τόνισε, πάντως, ότι η 'Αγκυρα θα στηρίξει μέχρι τέλους τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις. Ο κ. Νταβούτογλου θα συναντηθεί πολύ σύντομα στις ΗΠΑ με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ όπως έγραψε χθες ο «Φιλελεύθερος» θα έχει και συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν. Επιπλέον, η Σουηδία που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ από τον Ιούλιο, κάλεσε χθες την Τουρκία να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της 'Αγκυρας και να ανοίξει λιμάνια και αεροδρόμια σε κυπριακά πλοία και αεροσκάφη.ΠΟΛΙΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Οι ΄΄Μογγόλοι-Τούρκοι΄΄ το μόνο που καταλαβένουν είναι τη γλώσσα των όπλων.Αυτό κάπιοι στην Ελλάδα και στην Κύπρο δείχνουν ότι δεν το γνωρίζουν(είναι τα γνωστά γιουσουφάκια-΄΄προδότες).
    όλοι μας έχουμε τις ευθύνες μας όταν τους στηρίζουμε με τη ψήφο μας,και δεν υπάρχουν ελαφρυντικά όταν πρόκειται για την ασφάλεια της Πατρίδας.
    Οι Ρωμαίοι έλεγαν΄΄Επανηλημένη αμέλεια ισούται με δόλο΄΄.Γι΄αυτό΄
    δεν πρέπει να λέμε ότι είναι ανίκανος ένας πολιτικός όταν κάνει μία αντεθνική ενέργεια, αλλά ότι ειναι προδότης της Πατρίδας και την ξεπούλησε πχ για να γίνει πρόεδρος ενός κόματος-πρωθυπουργός
    ή για να αρπάξει χρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.