4/5/09

Ανυποχώρητο το Ισραήλ στην ιρανική απειλή δηλώνει ο Πέρες

Σθεναρή στάση απέναντι στη «πυρηνική απειλή» του Ιράν υποσχέθηκε ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες σε ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της Επιτροπής Αμερικανικών-Ισραηλινών Υποθέσεων την Δευτέρα, μια ημέρα πριν την συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
«Η Μέση Ανατολή βρίσκεται υπό πυρηνική απειλή. Δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα παραδοθούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρόεδρος και πρόσθεσε καταχειροκροτούμενος από το κοινό « Θα πρέπει να γίνει σαφές: ο φανατικός λόγος του Ιράν βρίσκεται εκτός της ιστορίας, είναι ενάντια στην ιστορία. Ιστορικά, το Ιράν επιδίωκε να εμπλουτίσει την ανθρωπότητα».

Από την ομιλία του Πέρες δεν έλειψαν τα παρατράγουδα καθώς την ώρα που βρισκόταν στο βήμα, διαδηλωτές εισέβαλαν στην αίθουσα θέλοντας με αυτό το τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή πολιτική στη Γάζα. Πάντως, ο Ισραηλινός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί ειρήνη με τους Παλαιστίνιους.
Flash.gr

5 σχόλια:

  1. Φίλε sub92,

    απομένει να δούμε στο εγγυς μέλλον τι νεώτερο επρόκειτο να συμβεί στις σχέσεις Ισραήλ - Τουρκίας που η τελευταία μετά την επίσκεψη Ομπάμα, έχει αναβαθμιστεί σε βασικό "παίκτη" της ευρύτερης περιοχής.

    Αν θυμάμαι καλά οι πρόσφατες κοινές ασκήσεις Τουρκίας - Ιράν...ενόχλησαν το Ισραήλ.

    Έπεται συνέχεια στη κόντρα που αναπτύχθηκε μετά το Νταβός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πυρηνικη απειλη δεν προερχεται απο το ιραν,αλλα απο το ισραηλ που εχει στην κατοχη του, πανω απο 200 πυρηνικα οπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Loykas το τελευταίο επεισόδιο που έχει καταγραφει στην επικαιρότητα ,και το οποίο έχει αναρτηθεί εδώ με τίτλο «Αντίποινα Heron από το Ισραήλ στην Τουρκία».
    Παρακαλουθουμε την επικαιρότητα και την καταγράφουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο στο Ισραήλ! Έτσι κάνουν τα σοβαρά κράτη και όχι σαν την ψοφοδεή Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε (για δηλώσεις Πέρες): Στις ΗΠΑ έχουν από καιρό αναπτυχθεί απόψεις ότι η Αμερική δεν πρέπει να βάζει τα συμφέροντα του Ισραήλ πάνω από τα δικά της. Η αναβάθμιση της Τουρκίας υποδηλώνει, νομίζω, αυτή την τάση. Αυτή η πολιτική Ομπάμα φέρνει σε δύσκολη θέση το Ισραήλ-υπάρχουν δηλώσεις Ισραηλινών επισήμων ότι κινδυνεύει η υπόσταση του κράτους τους. Το ερώτημα είναι αν το Ισραήλ έχει τη δυνατότητα να αγνοήσει τις αμερικανικές θελήσεις. Και να προχωρήσει μονομερώς, εναντίον των αμερικανικών θελήσεων, σε επίθεση εναντίοντ του Ιράν. Νομίζω όχι. Αν είναι έτσι τότε οι δηλώσεις Πέρες έχουν τόση αξία όση και τα αυστηρά μηνύματα προς την Τουρκία που αποστέλει κάθε τόσο η Ελλάδα για τις παραβιάσεις κλπ. Έπεα πτερόεντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.