8/5/09

Έρογλου: Νέος συνεταιρισμός από δύο ισότιμα ιδρυτικά κράτη

Ο νικητής των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα Ντερβίς Ερογλου είπε σήμερα ότι η λεγόμενη κυβέρνηση στα κατεχόμενα είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με την κυβέρνηση της μητέρας πατρίδας, Τουρκίας, στο εθνικό θέμα της Κύπρου καθώς και για την ανόρθωση της οικονομίας του ψευδοκράτους.
Οπως γράφουν σήμερα τ/κ εφημερίδες, σε μηνύματά του στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον Υπουργό αρμόδιο για κυπριακές υποθέσεις Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο κ. Ερογλου αναφέρει ότι «όπως σε κάθε Τούρκου καρδιά και μυαλό βρίσκεται η Κύπρος» έτσι και σε κάθε υπηκόου του ψευδοκράτους η καρδιά και μυαλό βρίσκεται η μητέρα πατρίδα Τουρκία.
Για την λύση του Κυπριακού ο Ντερβίς Ερογλου κάνει λόγο για ένα «νέο συνεταιρισμό που θα προκύψει από τα δύο ισότιμα ιδρυτικά κράτη», κατά την έκφρασή του.
Δηλώνει, ωστόσο, ότι υποστηρίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για επίτευξη μιας δίκαιης και μόνιμης λύσης στο νησί που να βασίζεται «στις πραγματικότητες», κατά τον δικό του ισχυρισμό.
Τέλος, αναφέρει στα μηνύματά του, ότι μετά την «ψήφο εμπιστοσύνης» από την λεγόμενη βουλή στα κατεχόμενα θα ήθελε να συναντηθεί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό.
Η τ/κ εφημερίδα «Κίπρισλι» αναφέρεται στα μηνύματα που έστειλε ο Τ/κ πολιτικός και ειδικά στην φράση ότι επιθυμία του είναι η λύση του Κυπριακού «που να βασίζεται σε δύο ιδρυτικά κράτη», όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο μήνυμά του.
Στο μήνυμά του προς τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας ο κ. Ερογλου αναφέρει περαιτέρω ότι το θέμα των τουρκικών εγγυήσεων είναι αδιαπραγμάτευτο.
Σημερινη

5 σχόλια:

  1. Σάββα καλημέρα,
    Άφησα μύνημα στην Aegean.
    Πότε μπορούμε να μιλήσουμε;
    Γράψε μου στο kpikramenos@yahoo.gr
    Kώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεταίροι μας οι Τούρκοι της Κύπρου;

    Τραγελαφικό το ότι οι Τούρκοι της Κύπρου είναι συνέταιροί μας από το 1960.

    Τη δήλωση αυτή καθεαυτή έκανε ο Ακελικός πρόεδρος της Κύπρου στο παρελθόν ,ίσως για να προετοιμάσει τους Έλληνες αυτού του άμοιρου τόπου για τα αποτελέσματα των συνομιλιών με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
    Οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ κύριε ΑΚΕΛΙΚΕ πρόεδρε δεν αγωνίσθηκαν για να έχουμε συνεταιρικό κράτος με τους γκρίζους λύκους της ΤΜΤ.

    Σε ποια χώρα οι μειονότητες είναι συνεταίροι στη διακυβέρνηση; Σε ποια χώρα οι μειονότητες έχουν το πάνω χέρι στη διακυβέρνηση; Σε ποια χώρα ο πρόεδρος πηγαίνει στις συνομιλίες για λύση παρομοίου προβλήματος με την Κύπρο και ξεχνά την εισβολή, την κατοχή, τους έποικους τους βιασμούς, τους αγνοούμενους και τους ήρωές του;

    Αυτό μόνο στην Κύπρο συμβαίνει!

    Μας κάλεσες να ξεχάσουμε τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ, τους απαγχονισθέντες και αυτούς που έπεσαν στα πεδία των μαχών.

    Πάλι καλά που δεν πήγες πίσω στους Μαραθώνες και Σαλαμίνες!

    Θα έτριζαν τα κόκκαλα του Μιλτιάδη και του Θεμιστοκλή όπως τρίζουν τώρα τα κόκαλα των ηρώων της Κύπρου.

    Με ποιο δικαίωμα διαπραγματεύεστε τις δικές μας περιουσίες σαν να είναι δικές σας;

    Ποιος έδωσε τέτοιο δικαίωμα σε σας; Ποιος έδωσε τέτοιο δικαίωμα σε σας να αποφασίζετε για μας και θέλετε να μας οδηγήσετε σε τουρκική διοίκηση;

    Εμείς είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ και όχι δουλοπάροικοι!

    Σας χαρίζομε τους έποικους και τον εφέντη Ταλάτ.

    Δήλωσες περήφανα ότι άλλο Έρογλου και άλλο Ταλάτ.Πολυ ψηλά έχεις τον καρντάση τον Ταλάτ,τον βασανιστή του 1974,τον αιμοβόρο στρατιώτη τησ ΤΜΤ,τον καταχραστή ελληνικής ΓΗΣ και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

    Το Δίκωμο όμως και το Μαραθόβουνο δεν σας έδωσαν το δικαίωμα να κάνετε τάχατες δικοινοτικές καλιτεχνικές βραδιές με τους έποικους.Εάν σας αρέσουν οι έποικοι μπορείτε να τους ακολουθήσετε στα βάθη τησ ανατόλιας και να μένετε μαζί στα πλινθόσπιτα τους,Σας τους χαρίζομε.

    Και άξιον απορίας πόσους τεμενάδες χρειάζονται για να αφήσουν τα σχολεία στο Ριζοκάρπασο να λειτουργήσουν απρόσκοπτα, να λειτουργηθούν οι εκκλησίες μας.

    Οι σύνδεσμοι Αγωνιστών, το ΣΙΜΑΕ, οι πολεμιστές του 1964, του 1974, οι γνήσιοι ελληνόψυχοι και θρησκευόμενοι Έλληνες της Κύπρου, είμαστε σίγουροι ότι αγωνιούν για την τύχη της Κύπρου. Αγωνιά και όλη η γνήσια νεολαία της Κύπρου. Αγωνιούμε και εμείς οι Κερυνειώτες που ήδη μας έταξες ότι θα είμαστε υπό τουρκική διοίκηση. Το τραγούδι όμως λέει ότι λογαριάζετε λάθος.

    Και όχι μόνο λογαριάζετε λάθος αλλά μετά την απόφαση του ΔΕΚ στη υπόθεση Αποστολίδη και την απόφαση του Αγγλικού Δικαστηρίου που έρχεται σε λίγο καιρό θα τρίβετε τα μάτια σας απο τις χιλιάδες παρόμοιες υποθέσεις που θα πάρουν τον δρόμο για τα δικαστήρια.

    Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να διαπραγματεύεστε την προσωπική μας περιουσία,κανένας μα κανένας ούτε οι παπουτσομένοι γάτοι.

    Πολιτιστικός Σύλλογος
    Κυρήνειας «ΚΗΦΕΑΣ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στον χαρτη της κυπρου στην αναρτηση γραφει ,,κυριαρχες βρετανικες βασεις,,...σας παρακαλω αν ειναι δυνατον να διορθωθει και να γραφτει ..εδαφος προσωρινων βρετανικων βασεων.
    ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 'νέο συνεταιρισμό που θα προκύψει από τα δύο ισότιμα ιδρυτικά κράτη'

    πως μπορει να προχωρησει αυτο ?
    ειναι αναγνωρισμενο κρατος το δευτερο?

    ή μηπως καποιοι Ελληνοφωνοι σκεφτονται να το αναγνωρισουν?

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ έχεις μια μεγάλη περιουσία να έρθει έανς αδαής πεινασμένος με αισθητά λιγότερη απο εσένα και να δεχτείς να τις ενώσετε για να έχετε μια περιουσία από κοινού...Δεν μάθατε από την "αρμονική" σας συμβίωση με τους Τούρκους αφότου έφυγαν οι Άγγλοι???
    Στην τελική γιατί να χάσετε και την άλλη μισή.Είστε κύριοι του εαυτού σας και δεν έχετε κανέναν να πρέπει να συμφωνήσει μαζί σας για να κάνετε κάτι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.