9/5/09

Μπακογιάννη: "Η Ελλάδα σήμερα διεκδικεί και έχει λόγο και ρόλο στα σημαντικά διεθνή ζητήματα"

Τη θέση της Ελλάδας ότι στηρίζει έμπρακτα «την επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, ώστε να πέσει επιτέλους το τείχος της κατοχής», επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη, από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης, είπε ότι το ευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό μέλλον των Σκοπίων, προϋποθέτει λύση στο ζήτημα του ονόματος.Ανέφερε πως έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό το γεγονός ότι αρχίζει ο προεκλογικός αγώνας της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου την Ημέρα της Ευρώπης, όπου «σήμερα, που όλοι οι Ευρωπαίοι γιορτάζουμε τη δέσμευσή μας για ένα κοινό μέλλον ασφάλειας και ευημερίας. Γιορτάζουμε την κοινή πορεία μας προς αυτό το μέλλον».Εκτίμησε ότι το 2009 είναι χρονιά μεγάλων προκλήσεων και οι πολίτες «απαιτούν να βρούμε αποτελεσματικούς τρόπους ώστε η Ευρώπη να βγει από την κρίση πιο ασφαλής και πιο ισχυρή».«Απαιτούν η Ευρώπη να συνεχίσει να βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία για την προστασία του περιβάλλοντος, δείχνοντας το δρόμο και στις υπόλοιπες δυνάμεις του ανεπτυγμένου κόσμου», είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε πως οι πολίτες απαιτούν η Ευρώπη να διαδραματίζει έναν διακριτό, θετικό ρόλο στα παγκόσμια πράγματα έχοντας μία κοινή, αξιόπιστη φωνή στην εξωτερική της πολιτική.Πρόσθεσε πως το σύγχρονο διεθνές περιβάλλον απαιτεί προσαρμοστικότητα, συνεργασία, συνεννόηση και πολιτική ανοιχτών οριζόντων, υπογραμμίζοντας πως αυτή είναι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.«Η Ελλάδα σήμερα διεκδικεί - και έχει - λόγο και ρόλο στα σημαντικά διεθνή ζητήματα. Η Ελλάδα σήμερα είναι παρούσα παντού: Ηγέτιδα στα Βαλκάνια, παρούσα από τη Μέση Ανατολή, από τον Καύκασο στην Αφρική και στο Αφγανιστάν, όπου απαιτούν οι διεθνείς μας υποχρεώσεις. Ο σοβαρός, θετικός μας ρόλος αναγνωρίζεται από όλους», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «πείθουμε για τα δίκαιά μας. Πάνω σε όλα τα θέματα που μας αφορούν» και πρόσθεσε πως «αυτό το αποδεικνύουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σήμερα που αναζητούμε τρόπους συλλογικής αντιμετώπισης των συνεπειών από την παγκόσμια οικονομική κρίση».Όπως είπε, «το αποδεικνύουμε με τη συμμετοχή μας στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ελέγχου της Τουρκίας και της συμπεριφοράς της όσον αφορά στις μειονότητες, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στις σχέσεις καλής γειτονίας, σε τόσα άλλα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος. Το αποδεικνύουμε απαντώντας άμεσα και επιτόπου σε κάθε τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο.
Υπερασπίζοντας στο ακέραιο τα εθνικά μας δίκαια. Το αποδεικνύουμε στηρίζοντας έμπρακτα την επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, ώστε να πέσει επιτέλους το τείχος της κατοχής».
iKypros

8 σχόλια:

  1. «Η Ελλάδα σήμερα διεκδικεί - και έχει - λόγο και ρόλο στα σημαντικά διεθνή ζητήματα. Η Ελλάδα σήμερα είναι παρούσα παντού: Ηγέτιδα στα Βαλκάνια, παρούσα από τη Μέση Ανατολή, από τον Καύκασο στην Αφρική και στο Αφγανιστάν, όπου απαιτούν οι διεθνείς μας υποχρεώσεις. Ο σοβαρός, θετικός μας ρόλος αναγνωρίζεται από όλους»

    ......Houston......we have a problem!!!

    Το αποδεικνύουμε απαντώντας άμεσα και επιτόπου σε κάθε τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο.
    Υπερασπίζοντας στο ακέραιο τα εθνικά μας δίκαια. Το αποδεικνύουμε στηρίζοντας έμπρακτα την επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό, ώστε να πέσει επιτέλους το τείχος της κατοχής».

    ...Ουδεν σχολιον!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχώς είχα κάτι λεξοτανιλ ξεχασμένα στο σπίτι...ληγμένα ήταν αλλά κάτι έκαναν...άμα διαβάζω τέτοια και ληγμένα παίρνω...ό,τι νά 'ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως μια χαρά τα έφερε η Ντόρα : μετά την διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας με σχεδόν όλους τους γείτονες νά και το "δικό της παιδί" ο Χατζηδάκης να μιλάει ότι ήρθε ώρα να βγάλουμε το ελληνικό πετρέλαιο ΟΠΟΥ κι αν υπάρχει αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Κα Ντόρα Μητσοτάκη δεν μας είπε πώς εννοεί τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού;
    Μήπως την εννοεί όπως και το 2004 που υποστήριζε μαζί με τον πατέρα της το σχέδιο ΑΝΑΝ;
    Αλοίμονο στούς Κυπρίους άν περιμένουν βοήθεια απο την Ντόρα και την Ελλάδα???
    7 Ιουν 2009 έχουν όλοι οι Έλληνες την ευκαιρία να επανορθώσουν? Να στείλουν στον αγύριστο τη Ντόρα και το κόμα της.Τα ζώα πρέπει καποτε να ξυπνήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο λόγια έχουμε χορτάσει. Αποτελέσματα είναι το ζητούμενο. Αλήθεια, η λέσχη Μπίλντεμπεργκ ποιές νέες εντολές θα δώσει στο εκλεκτό της μέλος, όταν συνεδριάσει στην Αθήνα;

    Αργικεραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΕΞ) απέκτησε στο πρόσωπο του Κου. Νταβούτογλου ένα άτομο της συνομοταξίας ποιότητας μαχητικού Α/Φ F-16. Το Ελληνικό ΥΕΞ (δεν) δουλεύει με μία Κα. photo op (photo opportunity) ΥΠΕΞ της συνομοταξίας μαχητικού Α/Φ F-84 (και άν).

    Όταν η Ελληνική διπλωματία δεν μπορεί να καταργήσει ούτε την υποχρέωση της Αμερικανικής βίζας γιά τις τουριστικές επισκέψεις Ελλήνων υπηκόων στις Η.Π.Α., τότε οι φρασεολογίες της Κας. ΥΠΕΞ περί Αιγαίου, Κύπρου και Τουρκίας παραμένουν φραστικά πυροτεχνήματα. Άς μην ξεχνάμε ότι όταν χάθηκε ο Σμηναγός Ηλιάκης τόν Μάϊο 2006, η Κα. photo op ΥΠΕΞ έκανε εξωτερική πολιτική με τηλεφωνηματάκια αβροφροσύνης από το Ελσίνσκι της Φινλανδίας στον τότε Τούρκο ομόλογό της Κο. Γκιούλ, ενώ το εν Αθήναις Ελληνικό ΥΕΞ έβγαλε μία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του μίας αράδας που δεν έλεγε τίποτε, με αποτέλεσμα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων να στηρίζονται στις ανακοινώσεις του Τουρκικού ΥΕΞ. Με περιοδικά φραστικά πυροτεχνήματα, και με το τσιγαράκι και το καφεδάκι, δεν γίνεται εξωτερική πολιτική. Εξωτερική πολιτική θέλει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και ανάλογα εμπνευσμένη πολιτική ηγεσία. Δυστυχώς, και τα δύο λείπουν με δυσάρεστες μελλοντικές εθνικές συνέπειες.

    Εν Η.Π.Α. ένας μετανάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧχαΧΑχαΧΑχαΧΑχαΧΑΧαααααααα!

    Μας δουλεύει ετούτη παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mission imposibble .....
    Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει απο πιο φαρμακείο προμηθεύεται τα ληγμένα ΄που της δίνουν γιατί αυτά που έχω εγώ δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα και με τα νέα μέτρα θα τα χρειαστώ....Γιατί κάποιος δεν την μαζεύει γιατί την αφήνουν να νομίζει ότι μιλάει σε ηλίθιους ...
    ΧΡιστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.