27/5/09

Τουρκία: «Αν χρειαστεί θα ανοίξουμε τα λιμάνια για κυπριακά πλοία»

Σχόλια του υπουργού Επικρατείας και διαπραγματευτή της Τουρκίας με την Ε.Ε., Εγκεμέν Μπαγίς για το Κυπριακό.«Αν χρειαστεί θα ανοίξουμε τα λιμάνια», δήλωσε ο υπουργός επικρατείας και διαπραγματευτής της Τουρκίας με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς και επανέλαβε ότι η τουρκική κυβέρνηση θέλει παράλληλα με την εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου που επιβάλει την χρήση των τουρκικών λιμανιών από σκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, να εφαρμοσθεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Απριλίου 2004.

"Πρέπει να ακυρωθεί η άδικη απομόνωση της ΤΔΒΚ. Αυτό ζητάμε»,είπε και πρόσθεσε ότι «αν υπάρχει απευθείας εμπόριο, απευθείας πτήσεις, θα ανοίξουμε τα λιμάνια μας».

» Το άνοιγμα των λιμανιών δεν σημαίνει αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας», είπε ακόμα ο κ Μπαγίς, αναφερόμενος στο επιχείρημα που αναπτύσσουν όσοι στην Τουρκία επιμένουν ότι δεν μπορεί να δεχθεί η Άγκυρα την εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου, όπως απαιτεί η σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Γιαβάς γιαβάς και θα την αναγνωρίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Ας όψεται ο Μπαράκ μπέης και η σταθερότητα της περιοχής που είναι απαραίτητη για τον Ναμπούκο του. Αν ακούσουμε για παρακλάδι του στην Κύπρο μετά από μερικά χρονάκια δε θα παραξενευτώ.

    Πυθέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.