6/5/09

Ξεκίνησαν οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Γεωργία

Αρχισαν την Τετάρτη οι προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στη Γεωργία, παρά τις ρωσικές αντιδράσεις και μία ημέρα μετά την εκδήλωση στάσης σε στρατιωτικη βάση κοντά στην πρωτεύουσα Τιφλίδα, πίσω από την οποία η γεωργιανή ηγεσία κατηγορεί τη Μόσχα.
Στις ασκήσεις, που θα διαρκέσουν περίπου τρεις εβδομάδες, συμμετέχουν περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες από 18 χώρες της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας και κράτη της Σύμπραξης για την Ειρήνη του ΝΑΤΟ, μέλος της οποίας είναι η Γεωργία.
Οι ασκήσεις διενεργούνται σε πρώην ρωσική βάση της πολεμικής αεροπορίας κοντά στην Τιφλίδα και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη βάση Μουκχροβάνι, όπου εκδηλώθηκε η στάση την Τρίτη.
In.gr

3 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα ως συνήθως συμμετέχει στηρίζοντας την Δύση κατά της Ρωσίας. Ποιός θα μας υποστηρίξει ύστερα;

    Δεν μπορούσε η Ελλάδα -τουλάχιστον- να επικαλεστεί την οικονομική κρίση ώστε να μην συμμετέχει στις ΝΑΤΟικές ασκήσεις; ή -τουλάχιστον- να επικαλεστεί στάση ουδετερότητας, ή να επικαλεστεί ότι οι εν λόγω ασκήσεις γίνονται σε περιοχή με πολλούς Έλληνες, και η Ελλάδα έχει ειδικούς λόγους να δείξει στάση ουδετερότητας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τυπικά μετέχουμε, να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα σε μας. Το ξέρει και η Ρωσία, δεν την ενοχλεί σε διακρατικό επίπεδο, σιγά τώρα μην τρόμαξε επειδή συμμετέχει και η Ελλάδα στην άσκηση. Με τους μεγάλους γίνεται το παιχνίδι. Θα τα χαλάσει με το Βέλγιο ή το Λουξεμβούργο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με το ζόρι οι Αμερικανοί θέλουν να χαλάσουν τις σχεσεις τους με την Ρωσική Αρκούδα, και μας βάζουν και μας στο παιχνίδι τους.
    δτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.