5/5/09

Μέτρα κατά λαθρομεταναστών θα λάβει η Τουρκία

Σκληρά μέτρα εναντίον του εργατικού δυναμικού που αποτελείται από λαθρομετανάστες θα λάβει η γείτονα χώρα.Σε μια κίνηση με σκοπό τη μείωση της ανεργίας, το τουρκικό υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε πως ετοιμάζει νέο πρόγραμμα απασχόλησης, το οποίο προβλέπει δραστική μείωση του αριθμού των λαθρομεταναστών που εργάζονται στη χώρα.

Κατά τις μετρήσεις του υπουργείου, στην Τουρκία αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες οι οποίοι καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας, στους οποίους και πέφτει μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για την άνοδο της ανεργίας, της τάξης του 15%.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά στις αρχές του καλοκαιριού, καθώς εκείνη είναι η περίοδος κατά την οποία εκτιμάται πως ο αριθμός των εργαζομένων λαθρομεταναστών φτάνει στα ύψη.

Ο αριθμός των ανέργων στην Τουρκία υπολογίζεται πως κυμαίνεται γύρω στα 3.000.000. Εκτιμάται πως κάθε χρόνο μπαίνουν στην Τουρκία 200.000 με 300.000 λαθρομετανάστες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Today's Zaman

1 σχόλιο:

  1. Τα σκληρά μέτρα για τους λαθρομετανάστες, είναι πολύ απλά. Θα τους μεταφέρουν στις ακτές του Αιγαίου και θα τους προωθήσουν στην χώρα μας. Έτσι θα απαλαχθούν απο το διογκούμενο πρόβλημα ανεργίας, κερδίζοντας ανά κεφάλι και 2000 δολλάρια.

    Το σήριαλ "Αγαπημένοι μας γείτονες"...συνεχίζεται με νέα επεισόδια, μόνο που τα σκηνικά θα στηθούν ξανά στο ανατολικό Αιγαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.