8/5/09

Προϋπολογισμοί "μαμούθ" για Ιράκ - Αφγανιστάν

Ο προϋπολογισμός της αμερικανικής κυβέρνησης για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, τον οποίο έχει ανάγει σε βασική προτεραιότητά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θα ξεπεράσει, για πρώτη φορά, το 2010 αυτόν του πολέμου στο Ιράκ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Πεντάγωνο.Εκτός από τον αμυντικό προϋπολογισμό, ύψους 533,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Λευκός Οίκος ζητά για το 2010 άλλα 130 δισεκατομμύρια για να χρηματοδοτήσει τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Από αυτά, τα 65 δισεκατομμύρια θα δοθούν για τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και 61 για το Ιράκ, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας πόρων του αμερικανικού γενικού επιτελείου.

Σήμερα στο Ιράκ υπηρετούν περίπου 136.000 Αμερικανοί στρατιώτες, όμως αναμένεται ότι θα αποσυρθούν σταδιακά από τη χώρα μέχρι τα τέλη του 2011, κατόπιν της συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Βαγδάτης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Ομπάμα διέταξε την αποστολή άλλων 21.000 στρατιωτών στο Αφγανιστάν όπου το σύνολο των αμερικανικών δυνάμεων θα φτάσει τους 68.000 άνδρες μέχρι το τέλος του έτους.
ΣΚΑΙ

1 σχόλιο:

  1. Καμία στήριξη της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους της Δύσης. Η Ελλάδα, εάν δεν έχει το κότσια άμεσα να αλλάξει στρατόπεδο, μπορεί να επικαλεστεί την οικονομική κρίση και τα μεγάλα εθνικά προβλήματα που προκαλεί η Τουρκία, και να σταματήσει ΚΑΘΕ στήριξη των ΗΠΑ και της Δύσης σε Ιράκ-Αφγανιστάν, και να πει ότι χρειάζεται να γίνεται εφαρμογή του Διεθνούς δικαίου και για κάθε ενέργεια χρειάζεται η απόφαση του ΟΗΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.