9/5/09

Επίσημη επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στις ΗΠΑ

Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ από 9 έως 16 Μαΐου θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Δημήτριος Βούλγαρης, ο οποίος τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου, ενώ προηγουμένως θα έχει μια πρώτη ενημερωτική επαφή με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κ. Μαλλιά, τον ακόλουθο Αμυνας Ταξίαρχο Λεοντάρη, και τους ακολούθους των Γενικών Επιτελείων της πρεσβείας.

Την Τρίτη θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Φορτ Τζάκσον στη Νότια Καρολίνα, όπου θα παρακολουθήσει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Κέντρου.

Την Τετάρτη θα καταθέσει στεφάνι στο Mνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και θα έχει συναντήσεις στο αμερικανικό Πεντάγωνο με τον Αρχηγό του Στρατού των ΗΠΑ Στρατηγό Τζορτζ Κέισι και με τον Αρχηγό των Πεζοναυτών Στρατηγό Τζέινς Γκόνγουεϊ.

Την Πέμπτη θα επισκεφθεί τη βάση των πεζοναυτών στο Κουαντίκο (Quantico Marine Corps Base) όπου θα συναντηθεί με τον διοικητή, αντιστράτηγο Τζορτζ Φλιν, και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου θα έχει ενημερωτικές επαφές με τον πρέσβη της Ελλάδας στον ΟΗΕ κ. Μουρίκη και τη Γενική Πρόξενο στη Νέα Υόρκη κα Μπαλτά.

Τέλος, την Παρασκευή ο Α/ΓΕΣ θα επισκεφτεί την Στρατιωτική Ακαδημία στο West Point όπου θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Ακαδημίας, θα του γίνει ενημέρωση για το έργο της Σχολής, και θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις και να γευματίσει με τους Αμερικανούς Ευέλπιδες.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

1 σχόλιο:

  1. Μηδέν σχόλια. Για πολλές ημερες είναι ανηρτημένη η είδηση,'αρα δεν ενδιαφέρει κανέναν......Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.