7/5/09

Αναβολή της συνάντησης Ρωσίας, Γεωργίας, Ν. Οσετίας, Ε.Ε.

Εικόνα από τον περισυνό πόλεμο στη Νότιο Οσετία

Ανεβλήθη ο προγραμματισμένος για σήμερα δεύτερος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας, Γεωργίας, Νότιας Οσετίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης, εξ αιτίας των διαφωνιών για τον τόπο της συνάντησης, διευκρίνισαν σήμερα αξιωματούχοι στην Τιφλίδα.
Στόχος της συνάντησης αυτής είναι η βελτίωση της κατάστασης ασφαλείας κοντά στην αποσχισθείσα από τη Γεωργία Νότια Οσετία.
«Η συνάντηση αναβλήθηκε γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στον κατάλληλο τόπο για την πραγματοποίησή της», δήλωσε ο Στιβ Μπέρντ, εκπρόσωπος της αποστολής της Ε.Ε., η οποία είναι αρμόδια για τον έλεγχο της τήρησης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε μετά το ρωσο-γεωργιανό πόλεμο του Αυγούστου.
Εκπρόσωπος του γεωργιανού υπουργείου Εσωτερικών κατηγόρησε τη Ρωσία και τη Νότια Οσετία ότι απέρριψαν χθες βράδυ τον τόπο της συνάντησης που είχε αρχικά συμφωνηθεί, στο ελεγχόμενο από τη Γεωργία έδαφος.
Ωστόσο, Ρώσος στρατιωτικός εκπρόσωπος στην Οσετία υποστήριξε από την πλευρά του ότι η συνάντηση «αναβλήθηκε επ΄αόριστον εξαιτίας της μη εποικοδομητικής στάσης της γεωργιανής πλευράς».
Οι ενδιαφερόμενες πλευρές συμφώνησαν το Φεβρουάριο στη Γενεύη να έχουν τακτικές συνομιλίες σχετικά με τα μέτρα «πρόληψης επεισοδίων».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.