5/5/09

Η Γεωργία κατηγορεί τη Ρωσία για ανάμειξη σε απόπειρα πραξικοπήματος

Η Γεωργία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποκαλύφθηκε υποκινούμενο από τη Ρωσία πραξικόπημα στις τάξεις του στρατού, ενώ την ίδια ώρα εκδηλώθηκε στάση σε στρατιωτική βάση κοντά στην Τιφλίδα.Το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι αυτοί που ενεπλάκησαν στο πραξικόπημα έλαβαν χρήματα από τη Ρωσία, η οποία αντιδρά στις ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στο έδαφος της Γεωργίας που ξεκινούν σήμερα, Τρίτη.
«Ο κύριος σκοπός αυτής της εξέγερσης ήταν να διαταραχθεί η ΝΑΤΟϊκή στρατιωτική άσκηση» δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Αμυνας της Γεωργίας. «Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους στασιαστές στρατιώτες στη βάση Μουχροβάνι και ελπίζουμε ότι η στάση θα λήξει συντομα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας οι διοικητές της βάσης αποπέμφθηκαν, ενώ οι στρατιώτες περιορίστηκαν στους στρατώνες. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως έγινε μία σύλληψη.

«Οι πραξικοπηματίες λάμβαναν χρήματα από τη Ρωσία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. «Φαίνεται πως ήταν συντονισμένο από τη Ρωσία» πρόσθεσε.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-Tass επικαλέστηκε Ρώσο αξιωματικό, ο οποίος απέρριψε ότι τις αιτιάσεις ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα στη Γεωργία.

Από την πλευρά του, το NATO αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. Οι ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στη Γεωργία, στις οποίες η Ρωσία αντιδρά σθεναρά λέγοντας ότι διεξάγονται στην πίσω πόρτα της, είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα. Στις ασκήσεις θα λάβουν μέρος περίπου 1.000 στρατιώτες.
ΝΕΑ

3 σχόλια:

  1. Στις τάξεις του Γεωργιανού στρατού, υπάρχουν οργανωμένες πατριωτικές δυνάμεις που δεν δέχονται την κατρακύλα και ξεφτίλα που κατάντησαν την Γεωργία, ο Σαακασβίλι και η Δύση. Μοναδικό μέλλον της Γεωργίας είναι η ένωση με την Ρωσία, και η δημιουργία της ισότιμης Ομοσπονδίας "Ενωμένη Γεωργία" (Γεωργία, Απμχαζία, Οσετία, Αζαρία, κτλ). Η Γεωργία, με την στήριξη της ρωσίας εξασφαλίζει ενέργεια και στρατιωτική προστασία, καθώς και στήριξη στο να διεκδικήσει τα Γεωργιανά εδάφη που κατέχει η Τουρκία από την εποχή του Κεμάλ.

    Μακάρι οι Πατριώτες Γεωργιανοί να ξυπνήσουν και να ενωθούν με την Ρωσία.

    Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ουσιαστικά και ο ίδιος ο Πούτιν προέρχεται από τον Στρατό (μυστικές υνηρεσίες), ο οποίος δεν δεχόταν τον ξεφτελισμό της Ρωσικής υπερδύναμης από την Αμερική, και στη θέση του μεθύστακα Γιέλτσιν, προώθησε τον Πούτιν.

    Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε στρατηγική συμμαχία με την Ρωσία, και να έχει μακροπρόθεσμο στόχο την ένωση όλων των Ορθοδόξων κρατών με την Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν συγκρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το υποθετικό πραξικόπημα στην Γεωργία. Δεδομένου ότι ο Γεωργιανός Πρόεδρος Σαακασβίλι υποφέρει συχνά από δόσεις... αναληθούς γραφικότητας (πρώην δικηγόρος στην πόλη Νέας Υόρκης, Η.Π.Α.), το τί ισχυρίζεται η Γεωργιανή κυβ. πρέπει ν' αντιμετωπίζεται με κάποια σκεπτικότητα. Υπήρξε πραγματική εκδήλωση πραξικοπήματος και σχετικό σχέδιο (με Ρωσική υποκίνηση) ή απλή άρνηση υπακοής διαταγών στην εν λόγω μονάδα Τ/Θ που υποτίθεται ότι εστασίασε; Άς μην ξεχνάμε ότι ο Πρόεδρος Σαακασβίλι αντί να παραιτηθεί ο ίδιος έδιωξε σαν αποδιοπομπαίο τράγο έναν Γεωργιανό ΑΓΕΕΘΑ μετά το φιάσκο του Αυγούστου 2008. Στο ίδιο μήκος κύματος, ποιές είναι οι σχέσεις διαφόρων στρατιωτικών μονάδων και των διοικητών τους με τους Γεωργιανούς διαδηλωτές που απαιτούν την παραίτηση του Προέδρου Σαακασβίλι και την προκήρυξη εκλογών; όλοι αυτοί υποκινούνται από την Ρωσία ή απλώς έχουν δικαίως εξοργισθεί από το φιάσκο του Αυγούστου 2008 όπου και ζωές, εθνικό έδαφος και ολόκληρες περιουσίες χαθήκανε λόγω της ανικανότητας της κυβ. Σαακασβίλι;

    Οι διακηρύξεις της Γεωργιανής κυβ. περί ανακαλυφθέντος πραξικοπήματος μου θυμίζουν την προπαγάνδα της υπό Γ. Παπαδόπουλου χούντας - οι λεγόμενοι κομμουνιστές ήταν έτοιμοι ν' αρπάξουν την εξουσία ντυμένοι χωροφύλακες με κάποιες στολές που είχαν υποτίθεται κλέψει από κάτι σιδηροδρομικά βαγόνια (όνειρα - εφιάλτες Απριλιανής νυκτός που κράτησε 7 ολόκληρα έτη).

    Το Αγγλικό δίκτυο BBC μετέδωσε σήμερα (5/5/2009) ότι συνελήφθη ένας πρώην διοικητής ειδικών δυνάμεων (special forces commander) της Γεωργίας ονόματι GEORGY GVALADZE, κι ότι ένας επίσης τέως διοικητής ειδικών δυνάμεων ονόματι KOBA OTAMADZE καταζητείται από τις Γεωργιανές αρχές.

    Εν Η.Π.Α. ένας μετανάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν η κατάσταση στη Γεωργία και το καθεστώς Ισαακασβίλι καταεξευτελισθεί στα μάτια των ίδιων των Γεωργιανών τότε θα υπάρξει η μεγάλη στροφή και το τέλος των πορτοκαλί χρωμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.