6/5/09

Λύση για την ονομασία ζητά ηγέτης αλβανικού κόμματος της ΠΓΔΜ

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, «Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη» (DUI), Αλί Αχμέτι, επισήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης της διαπραγματευτικής διαδικασίας με την Ελλάδα για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση αναφορικά με την ενταξιακή προοπτική της χώρας στο ΝΑΤΟ μπορεί να προκαλέσει ανασφάλεια στον πληθυσμό.
«Πρέπει να βρεθεί λύση με την Ελλάδα για την εκκρεμότητα της ονομασίας, διότι η συνέχιση της διαφοράς αυτής καθυστερεί την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και κάθε καθυστέρηση προς την κατεύθυνση αυτή μπορεί να προκαλέσει ανασφάλεια στον πληθυσμό. Πέραν αυτού, μία τέτοια καθυστέρηση προκαλεί ανασφάλεια και στους ξένους επενδυτές «, ανέφερε ο κ. Αχμέτι, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Alsat-M.
«Η χώρα έχει ανάγκη τις ξένες επενδύσεις, διότι η ανεργία είναι πολύ μεγάλη. Ταυτόχρονα, πρέπει να αποστείλουμε σαφή μηνύματα ότι η χώρα δεν προτίθεται να βρεθεί αντιμέτωπη με μία επιπλέον κρίση. Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες για να ζούμε σε περιβάλλον καλής γειτονίας και ελπίζω πως σύντομα θα εντατικοποιηθεί η διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, γεγονός που θα επιτρέψει να ενταχθούμε σύντομα στο ΝΑΤΟ και να ξεκινήσουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ», συμπλήρωσε ο κ. Αχμέτι, το κόμμα του οποίου συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της ΠΓΔΜ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης αυτής του Αλή Αχμέτι, μας παραπέμπει στην πρόσφατη συνάντηση του Καραμανλή με τον Μπερίσα. Σίγουρα μετά την ευτυχή κατάληξη των συνομιλιών των δυο, για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, ο ηγέτης της Αλβανίας, προέτρεψε τον αρχηγό του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων να προβεί σ΄αυτήν την δήλωση.
    Για την Αλβανία επίσης είναι καλό 'αφου αρθεί με διαπραγματεύσεις το αδιέξοδο της ονομασίας' τα Σκόπια να μπουν στην Νατοϊκή οικογένεια.
    1.Πρωτίστως εξασφαλίζει το πολυπληθές Αλβανικό στοιχείο, 2.βάζει παρακαταθήκη στο μέλλον για εισδοχή στην Ε.Ε. με την συναίνεση της Ελλάδος
    3. στέλνει μήνυμα στον Γκρούεφσκι ότι έχει λόγο και αυτή στις εξελίξεις
    4. διασφαλίζει θέσεις εργασίας σε μια πτωχή χώρα όπου η χώρα μας επιδεικνύει σημαντική επιχειρηματική παρουσία
    5. αναγνωρίζει την δυναμική της Ελλάδος να είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων για την Βαλκανική ως ισχυρότερη οικονομία, Νατοϊκή και κυρίως μέλος της Ε.Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.