22/5/09

Η Τουρκία θα γίνει μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου, δηλώνει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Σε μια έξαρση αλαζονείας και σοβινισμού, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναβάθμισε την Τουρκία σε... πλανητάρχιδα, η οποία θα ελέγχει και θα έχει λόγο σε ό,τι γίνεται στον κόσμο!Σε ομιλία του στις Βρυξέλλες ο Νταβούτογλου, ούτε λίγο ούτε πολύ, πρόβλεψε ότι το 2023 «όλοι θα ρωτούν την Τουρκία τι θα γίνει στον κόσμο».
Είπε ο Νταβούτογλου: «Την Τουρκία δεν μπορεί κανένας να τη διασπάσει και να την εντάξει σε θέση χώρας δεύτερης κατηγορίας. Ο αγώνας τώρα, δεν είναι πόλεμος για ανεξαρτησία. Είναι ένας αγώνας να μετατρέψουμε την Τουρκία σε μίαν από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου. Αυτή τη στιγμή στις γύρω περιοχές δεν σημειώνεται καμία εξέλιξη χωρίς τη βούληση της Τουρκίας, χωρίς να το έχει υπόψη της η Τουρκία και χωρίς να το εγκρίνει η Τουρκία».
Σύμφωνα με τη «Μιλιέτ», ο Νταβούτογλου ευχήθηκε, όπως όταν εορτάζει την 100ή επέτειο της ίδρυσης της Δημοκρατίας της, η Τουρκία, «να μη συμβαίνει τίποτε στον κόσμο χωρίς την έγκριση της Τουρκίας και χωρίς να είναι ενήμερη η Τουρκία».
Ο Νταβούτογλου υποστήριξε ότι η Τουρκία άρχισε να δείχνει την παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε κομπαστικά, «αποτελεί ένα χρονοδιάγραμμα προς την πορεία αυτή. Η ανησυχία αυτών, που βλέπουν με καχυποψία την Τουρκία στην Ε.Ε. μπορεί να οφείλεται στο φόβο μήπως η Τουρκία με αυτή τη δυναμική της μετατραπεί σε ένα πολύ μεγαλύτερο δυναμικό εντός της Ε.Ε. και μειωθεί η δική τους φαινομενική βαρύτητα».
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τους Τούρκους να μην ανησυχούν για το μέλλον της πατρίδας τους.
«Κανείς σας να μην έχει επιφυλάξεις, να μην υπάρχει καμία αμφιβολία. Μπορεί να έρχονται να σας αναφέρουν απαισιόδοξα σενάρια, αλλά εσείς πρέπει να έχετε πλήρη αυτοπεποίθηση. Το μέλλον της Τουρκίας είναι λαμπρό», επισήμανε.
Και τέλειωσε την ομιλία του με την αλαζονική δήλωση: «Εγώ προέρχομαι από αυτή τη χώρα που είναι ένας από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές της παγκόσμιας πολιτικής».
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

20 σχόλια:

  1. Ο Θεός ακούειτά σχέδια τών ανθρώπων καί γελά.Αυτό τό γνωρίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι . Εθνική υπερηφάνεια . Για να είσαι νικητής , πρέπει να νοιώθεις νικητής . Και προβάλλοντας αυτή τους την αυτοπεποίθηση , ταυτόχρονα με την στρατιωτική τους ισχύ , προσδίδουν συνεκτικές τάσεις στο ψηφιδωτό των εθνοτήτων που σχηματίζουν την σύγχρονη Τουρκία και τρομοκρατούν τους μικρότερους γείτονες .
    Και κάτι ακόμα . Ο Τούρκος για να πολεμήσει , πρέπει να είναι σίγουρος ότι θα νικήσει και αυτό ισχύει από τον μικρότερο στρατιώτη ως τον μεγαλύτερο στρατηγό . Η αλαζονεία δηλαδή δεν είναι απλά μια επιλογή , είναι μια αναγκαιότητα για την ύπαρξη της ίδιας της Τουρκίας .
    Ευτυχώς για εμάς τους έχει σιχαθεί όλη η ανθρωπότητα και με την πρώτη ευκαιρία που θα μπορούν να απεξαρτηθούν από αυτήν , θα τους εξαφανίσουν .

    PRO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας Ισραηλοποιηθεί η Ελληνική πολιτική και ας αλλάξει το περιβόητο ηττοπαθές "Αμυντικό δόγμα" του 19ου αιώνα σε σύγχρονο "Επιθετικό Δόγμα" του 21ου,

    ας γεμίσουμε τη Θράκη πυραύλους που θα στοχεύουν τα 20 εκ πληθυσμό της Ανατολικής Θράκης και Κων/πολης,

    ας γίνει κάθε πολίτης αυτής της χώρας (άνδρες και γυναίκες) στρατιώτης ένοπλος εφ' όρου ζωής, ας στρατιωτικοποιηθεί εν γένει η Ελληνική κοινωνία,

    και θα δούμε που θα πάει η "πολλή νταηλίδικη σιγουριά" του Νταβούτογλου.

    Κι όπως έλεγε κι ο Γέρος του Μωριά

    "...όσο δείχνουμε στους Τούρκους τα πισινά μας, μας δείχνουν τα μπροστινά τους, όταν τους δείχνουμε τα μπροστινά μας, μας δείχνουν τα πισινά τους..."

    Ε, καιρός είναι να τους δείξουμε τα μπροστινά μας κύριοι της Πολιτειακής Ηγεσίας, δεν νομίζετε?

    Κι αν τα δικά σας τα ευνούχισε η σελεμπρίστικη καλοπέραση, όσο είναι καιρός αφήστε τόπο να αναδειχθούν "αυτοί που πρέπει"...

    Αυτοί που ακόμη έχουν "μπροστινά" να δείξουν στους Τούρκους...

    Πριν τα εθνικά μας πράγματα φτάσουν στα άκρα και αρχίσουν εκ των πραγμάτων οι "Πολιτειακές Ακρότητες"...

    και για να μην παρεξηγούμαστε,

    "...εαν τα εθνικά μας θέματα ζορίσουν άσχημα και αναγκαστείτε να κηρύξετε τη χώρα σε κατάσταση πολιορκίας και εκτάκτου ανάγκης, γνωρίζετε που θα "κλίνει" η πλάστιγγα της εξουσίας, έτσι?"

    Όπως και μαντεύετε φυσικά, πως θα υπάρξουν "δριμύτατες πολιτειακές καταστάσεις που θα γεννήσουν εξιλαστήρια θύματα".

    Ακόμη έχετε κάποιον λίγο ελάχιστο καιρό να "προλάβετε καταστάσεις" κάνοντας επιτέλους πατριωτική πολιτική...

    Όχι για πολύ όμως...

    Ακούν αυτοί που πρέπει ή όχι?

    Έχουν οργανωμένα γραφεία τύπου, πληροφοριών και συμβούλων ή όχι?

    Η παραπάνω λιτή διαπίστωση ("το τι θα γεννήσει η αναπόφευκτη Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης") τους "θορυβεί", τους "ξυπνάει" καθόλου, ή πέρα βρέχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον και ολίγον αιθεροβάμων ο της πλανεμένης Θεοδώρας ενώπιον.

    Αν το καλοσκεφτεί κανείς, δεν είναι κατ' ανάγκη ένα κακό νέο αυτό για εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. re paidia paei kala aftos o ntavoutoglou?
    kala oi megales dinameis den antidrane?
    i mipos emeis xanoume ta epeisodia to ena meta to allo?

    as mou pei kapoios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Bravo tous!
    K'emeis ti kanoume? Alliloklevomaste...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μετά απο τέτοια έπαρση και αλλαζονία πρέπει εγώ και άλλοι σαν εμένα να πειστούν ότι με τους Τούρκους θα βρούμε κάποια συμφωνία για τα πράγματα που μας χωρίζουν??? Ηθελα να ξερω τι θα έπρεπε κάποιος να κάνει για να δώσει σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι οι Τούρκοι μπορούν να γίνουν καλοί γείτονες , πως κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο όταν ο ήλιος δύση στην ανατολή ...Δλδ που πρέπει να φτάσουν οι φραστικές τους προκλήσεις και που θα πρέπει να φτάσουν οι εναέριες προκλήσεις?

    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπερβολικο.. Φανταζεστε μηπως γιατι χρειαζονται οι συντοπητες του Ντοβαντογλου ή οπως τον λενε τετοια ηθηκη αναπτερωση. ?? Παντως ο τυπος το χει..

    Αλλα εχουν παρει λιγακι αερα τα μυαλα του.. Δεν υπολογιζει πολλα πραγματα. Αν και ειναι λογικο τετοια συμπεριφορα. Οι γεωγραφικη θεση της Τουρκιας ηταν παντοτε μηλο της Εριδος Για ολα τα εθνη που ζουσαν και ζουν στην Περιοχη. Απο τους Μυκηναιους μεχρι τους Αθηναιους και απο Τους βυζαντινους μεχρι σημερα. Ειναι επομενο λοιπον αν καποιοσ κατεχει ενα τοσο σημαντικο κομματι γης να μπορει να ελπιζει για τετοια εξελιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Την..... Μογγολια μου μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σίγα ρε Σουλτάνε τρομάξαμε απο το μαγαλείο (sic).

    Στο παρακαλητό είσατε ρε κακομοίρηδες. Θα θελάτε να είναι έτσι αλλά τα ευχολόγια δεν είναι η πραγματικότητα.

    Να ζήσει ο ελεύθερος Πόντος να ζήσει το ελεύθερο Κουρδιστάν! Να ζήσει η Κύπρος!

    Δεν θα μπείτε ΠΟΤΕ στην ΕΕ!

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξέρει σε τι ακροατήριο απευθύνεται. Να μην τους/τις κατονομάζουμε, τους/τις ξέρουμε όλοι καλά. Υπερκαταναλωτές πάνας είναι, άεργοι και δειλοί. Τον ακούν και λυώνουν. Έρχεται κορίτσια, για τα εγκαίνια, τι εγκαίνια δεν ξέρω ακριβώς θα είναι! Του μουσείου ή της νέας οθωμανικής περιόδου μας. Πάντως είπε και μια αλήθεια, για την νομαρχία της ελλάδος τουλάχιστον. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν το εγκρίνει η τουρκία. Άμα τολμάτε βγάλτε πετρέλαιο στο αιγαίο να μου αποδείξετε ότι είμαι συκοφάντης!!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΦΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ....
    ΘΑ ΜΟΥ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΓΚΙΩΝΗ ΠΟΥ ΛΑΛΕΙ ΚΑΙ ΞΗΜΕΡΩΝΗ...

    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΑΝ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στην χώρα που ο πολιτισμός ανέτειλε που η διπλωματία ξεκίνησε. Στον τόπο που άνθισαν τα γράμματα και οι τέχνες , στην πατρίδα που το δυαδικό σύστημα έδωσε το πρώτο λίθο για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.Σε αυτό το τόπο που κάποιοι προσδοκούν να δουν το μεγαλείο του να θεριεύει πάλι σε αυτόν τον τόπο η ηγεσία που εμείς οι ίδιο ψηφίσαμε για την ανυπαρξία της φροντίζει να μας επιβεβαιώνει καθημερινά ότι ο Ελληνας γεννιέται δεν γίνεται...Η Ιστορία ενός τόπου που βάφτηκε η ελευθερία του με αίμα...Γενιές χάθηκαν, οικογένειες ξεκληρίστηκαν, με σκοπό το καλύτερο αύριο για τον τόπο για τους Ελληνες.Κανείς δεν φαντάστηκε αυτό το ξεπεσμό..Εναν ξεπεσμό που δεν αξίζει όποιος λέγεται νιώθει είναι Έλληνας ...Εναν ξεπεσμό που ξεκινάει από την ανυπαρξία μας και καταλήγει στην κατρακύλα των γενεών που έρχονται των γενεών που υπάρχουν και θα πάρουν την σκυτάλη...Ακόμα πιστεύω ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε ...αρχής γενομένης να τους πολεμήσουμε με τα όπλα τους...
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχμέτ παλικάρι μου τι πίνεις και δε μας δίνεις? αντε να βάλεις καμια βρυσούλα και καμια ΔΕΗ στα χωριά σου που είναι ακόμα 20 εκ. λαός στην λίθινη εποχή και ασε τις παραισθήσεις μεγαλείου. Αρχίζω να σκέφτομαι ότι τυχεροί είμαστε με αυτό το τύπο γιατί όπως λέει και μια παροιμία "όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαιμού τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της" kostas@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Τουρκια εχει τα κολλυβα στο ζωναρι της ειπε ο Γεροντας Παισιος.
    Ισως τα φανε στο μνημοσυνο της πριν το 2023.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χα χα χα .... πολυ καλο...!!!

    Το αλλο με το τοτο το ξερουν..?

    Μα δεν θα υπαρχουν τοτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. «να μη συμβαίνει τίποτε στον κόσμο χωρίς την έγκριση της Τουρκίας και χωρίς να είναι ενήμερη η Τουρκία».
    -Κυρ Δαβούτ θέλω να κλ... επιτρέπετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ας θυμίσει κάποιος του Μογγόλου,ότι στην Τουρκία εκτός απο Μογγόλους έχει και κάτι εκατομύρια Κούρδους,Πόντιους,Αλεβίτες Ασσυρίους κλπ που περιμένουν με αγωνία ένα ηγέτη απο την αντίπερα όχθη,και όχι βέβαια Κωστάκηδες,Γιωργάκηδες και Ντορούλες.
    Πλησιάζει ο καιρός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παρακαλώ ξανασκεφτείτε το όταν θα χαρακτηρίσετε τους Τούρκους σαν Μογγόλους νομίζοντας πως έτσι τους βρίζετε.
    Μια χαρά παλληκάρια είναι οι Μογγόλοι :και πόνι έχουν και καλοί καβαλαραίοι είναι και αρχαίες ιατρικές εφαρμόζουν και μπέσα έχουν και φιλόξενοι είναι και οικονομικό μέγεθος έχουν.
    Σκέφτεστε τι έχει να γίνει άμα σκάσει μύτη στην Κουάλα Λουμπούρ η Ντόρα;Θα κυκλοφορούν όλοι με σκαμνάκια όπως οι γιαγιάδες στις εκκλησιές.
    Λοιπόν πέρα απ'την πλάκα,μια και είμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα πρέπει με κάποιο συντονισμό να μιλάμε με Τούρκους ανοιχτομάτηδες ,για αρχή τουλάχιστο, πολίτες και να τους εξηγούμε με υπομονή ότι στατιστικά είναι περίπου βέβαιο πως έλκουν καταγωγή πιο κοντά σε μας και το ζήτημα είναι το καπέλωμα που τρώνε απ'τους πασάδες τους.Διότι γράφοντας μόνο για τα δικά μας μάτια αυτοεπιβεβαιονόμαστε και αυτοικανοποιούμαστε και στο τέλος πέφτουμε για ύπνο με τη σκέψη: δεν έβρισα αρκετά την Τουρκία,αύριο θα πω περισσότερα.Αυτό απαιτεί αρκετές γνώσεις,που πολλοί από σας τις έχετε και ειλικρινή διάθεση για διάλογο.Μη ξεχνάτε πως οι πασάδες δε θέλουν καθόλου τέτοιες επαφές,θέλουν την αποκλειστικότητα στην πληροφόρηση.Διάλογο πολιτών δηλαδή,αλλά όχι σα την κοινωνία των πολιτών που ονειρεύονται οι νεοκόνς.
    Πείτε την ιδέα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.