22/5/09

Ένταση σε πορεία μουσουλμάνων στην Αθήνα

Ένταση σημειώθηκε στην πορεία που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής μουσουλμάνοι, στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τη βεβήλωση του Κορανίου, από αστυνομικό. Επεισόδια σημειώθηκαν στην Ομόνοια και το Σύνταγμα.

Οι μουσουλμάνοι μετανάστες συγκεντρώθηκαν αρχικώς στην πλατεία Ομονοίας και όταν τους προσέγγισαν αστυνομικοί για να διαπραγματευτούν τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η πορεία τους, εξαπέλυσαν επίθεση με μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα.

Η ένταση διήρκεσε για αρκετά λεπτά, ωστόσο η πορεία πραγματοποιήθηκε τελικώς όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, με προορισμό την πλατεία Συντάγματος. Εκεί, μερίδα των διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ που είχαν δημιουργήσει "φραγμό" επί της Βασ. Σοφίας, στο ύψος της Βουλής. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην Πανεπιστημίου, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις κατεδίωξαν τους διαδηλωτές. Στο σημείο αυτό μερίδα μουσουλμάνων ξήλωσε πεζοδρόμια, προκειμένου να εκτοξεύσει τις πέτρες κατά των αστυνομικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε προσαγωγές. Στην πορεία έλαβαν μέρος τουλάχιστον 1.000 μουσουλμάνοι.

Πληροφορίες από την περιοχή αναφέρουν ότι επικράτησε πανικός, ειδικά από τουρίστες που βρίσκονταν επί τόπου, ενώ τα καταστήματα κατέβασαν τα ρολά. Λόγω της έντασης προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι μουσουλμάνοι έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, καθώς υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια επιχείρησης "σκούπας" της αστυνομίας, μετά από έλεγχο σε μετανάστες από τη Συρία, αστυνομικός έσκισε σελίδες και ποδοπάτησε το Κοράνι ενός εξ αυτών. Η ΕΛ.ΑΣ έχει διατάξει έρευνα.Εν τω μεταξύ, πριν από λίγο στη ΓΑΔΑ,η αστυνομία παρουσίασε 2 αντικείμενα τα οποία είχε στην κατοχή του ο Ιρακινός ο οποίος καταγγέλλει ότι αστυνομικός έσκισε σελίδα από απόσπασμα του Κορανίου . Πρόκειται για μια φωτοτυπημένη σελίδα Α4 , διπλωμένη στα τέσσερα με μονωτική ταινία και ένα φυλαχτό , το οποίο βρισκόταν μέσα σε γάζες . Δεν διευκρινίζεται προς το παρόν πως τα συγκεκριμένα αντικείμενα βρέθηκαν στην κατοχή της αστυνομίας , εάν δηλαδή τα κατέθεσε ο Ιρακινός στο πλαίσιο της έρευνας ή αν κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.
Την Πέμπτη, μουσουλμάνοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, όπου προκάλεσαν υλικές ζημίες σε τρία καταστήματα και δυο ΙΧ.
Το βράδυ της Πέμπτης η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε έναν σύρο μετανάστη, ο οποίος έριξε μολότοφ εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα.
Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου Ευ. Αντωναρου
«Η ελληνική πολιτεία έχει αποδείξει διαχρονικά οτι σέβεται απολύτως την θρησκευτική ελευθερία καθενός και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οιαδήποτε μορφή προσβολής αυτής της ελευθερίας, ιδίως δε την προσβολή ιερών κειμένων και συμβόλων που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα κάθε θρησκευτικής πίστης.Κάθε ενέργεια που στρέφεται εναντίον των θρησκευτικών ελευθεριών συναντά άλλωστε την απόλυτη αποδοκιμασία της ελληνικής κοινωνίας που παραδοσιακά δέχεται φιλόξενα στους κόλπους της ανθρώπους ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκείας με δεδομένο οτι σέβονται τους νόμους της πολιτείας».
Flash.gr,athina984.gr

20 σχόλια:

  1. Και ποιος μου λέει εμένα ότι δεν έχει βάλει το χεράκι της η Τουρκία κι εδώ; Αν δεν κάνω λάθος, όλα ξεκίνησαν προχθές (;), όταν κάποιος αστυνομικός έσχισε, λέει, το Κοράνι.

    Και τα Σεπρεμβριανά το 1955 έγιναν, διότι κάποιος "Ελληνάρας" έβαλε μία .... κροτίδα στο σπίτι του Κεμάλ, στην Θ/νίκη. Βέβαια, εκ των υστέρων μαθεύτηκε ότι δεν ήταν ακριβώς "Ελληνάρας", αλλά η ζημιά είχε γίνει.

    Έχουμε απέναντί μας έναν αδίστακτο αντίπαλο, ο οποίος έχει αποδείξει τι είναι ικανός να κάνει. Υπάρχει εκεί ένας τετραπέρατος πρωθυπουργός, ο οποίος έχει καταφέρει να έχει η χώρα του άριστες σχέσεις με τους πάντες και ασκεί πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική.
    Εμείς τι έχουμε εδώ; Ένα παθητικό κράτος, ενδοστρεφές, μισοδιαλυμένο, το οποίο ομφαλοσκοπεί ασχολούμενο με τον Εφραίμ, την Siemens, τον Ζαχόπουλο και τον Παυλίδη. Ούτε τα τεκταινόμενα στην Θράκη το αγγίζουν, ούτε το ότι μας φέρνουν Τούρκο νατοϊκό διοικητή στην Λάρισα (πού είναι το βέτο μας στο ΝΑΤΟ;). Μερ χαμπάρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το περιστατικό. Μην επαναληφθεί στο μέλλον 'τυχαίο' παρόμοιο γεγονός, με παρόμοιες ή και εντονότερες-πάντα... αυθόρμητες-αντιδράσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού το μόνο που ξέρουν είναι να γεννοβολάνε δημιουργώντας ανθρώπους χωρίς μέλλον επειδή τους το λέει ο προφήτης Μωάμεθ...Να τους πετάξουν έξω και για πρώτη φορά (και μοναδική με βάση και τα προηγούμενα περιστατικά της αστυνομίας) θα πω ότι καλά έκανε ο αστυνόμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχετικά και εδώ:

    http://pammet.blogspot.com/2009/05/blog-post_22.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να χεσω την δημοκρατια μας!Ηλθαν απ'το πουθενα και απαιτουν τα παντα!Υπαρχει ελληνικο κρατος η οχι?Ας τους στειλουμε απο κει που ηλθαν!Επιτελους!Εαν η αστυνομια δεν μπορει να ανταπεξελθει στα καθηκοντα της,ας κατεβει ο στρατος και οι ειδικες δυναμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως σύντομα έχουμε και τα ίδια γεγονότα στην Θράκη στην Κω και στην Ρόδο??( …λέω εγώ τώρα !!)
    Αντιλαμβάνεστε πόσο εύκολα αυτές οι ταλαίπωρες μάζες υποκινούνται ?? χρειαστήκαν μόνο να διαρρεύσει ότι σκίστηκε το κοράνι ??
    Ας μην σχολιάσω την πρόληψη των γεγονότων διότι θα συγχυστούμε και είναι κρίμα !!

    Othelos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σαν να κάνουμε ότι μπορούμε για να πείσουμε το γείτωνα ότι δεν υπάρχει κράτος και θα αντιδράσουμε χλιαρά μόλις κάνει το βήμα που σχεδιάζει χρόνια...ο πλανητάρχης τους εγκωμιάζει, οι δικοί μας κο-κο κο-κο στα λόγια και ξέφραγο αμπέλι στις πράξεις...πως να μη μπουν στο πειρασμό? μέχρι και οι δικοί μας "δε διεκδικουμε τίποτα" θα έμπαιναν στο πειρασμό αν αντιστρεφόταν η κατάσταση..kostas@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σαν να κάνουμε ότι μπορούμε για να πείσουμε το γείτωνα ότι δεν υπάρχει κράτος και θα αντιδράσουμε χλιαρά μόλις κάνει το βήμα που σχεδιάζει χρόνια...ο πλανητάρχης τους εγκωμιάζει, οι δικοί μας κο-κο κο-κο στα λόγια και ξέφραγο αμπέλι στις πράξεις...πως να μη μπουν στο πειρασμό? μέχρι και οι δικοί μας "δε διεκδικουμε τίποτα" θα έμπαιναν στο πειρασμό αν αντιστρεφόταν η κατάσταση..kostas@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο αστυνομικός δεν έκανε παρά αυτά που λεέι το Κοράνι για τους απίστους (sic):-)

    Δες video
    http://www.youtube.com/watch?v=6uG-CsrubWc

    Είμαι σίγουρος ότι θα λέει και άλλα
    τo Κοράνι αλλά αυτά τα σημεία που εστιάζει το video (για τους δικούς του λόγους) μπορούν κάποιον πιστό/τούβλο να τον κάνουν επικίνδυνο τούβλο.

    (Πάντως όχι ότι δεν είναι προσβλητικό να τους πατάς το ιερό τους βιβλίο ότι και να εμπεριέχει αυτό, ότι βιβλίο και να είναι αυτό, αλλά και αυτοί δεν προσβάλουν την πόλη με το να κάνουν φασαρίες;
    Ας πάνε στις χώρες τους αν θεωρούν ότι τους κακομεταχειρίζονται.
    Ας τα έκαναν αυτά στο κέντρο του Λονδίνου στην Αγγλία και θα τους είχαν σαπίσει κυριολεκτικά όχι να τους αφήνουν να κάνουν φασαρίες.

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Homo Cretensisμια διόρθωση:Κακώς χρησιμοποιείς το "ελληναράς"(μάλλον προσβλητικά και ευτελιστικά)ενώ είναι γνωστό ότι το άθυρμα το τοποθέτησε ο τούρκος φύλακας του προξενείου ο οποίος τωρα είναι ανωτατος δημοσίος υπάλληλος (Νομάρχης Σμύρνης;;;).Επί του θέματος :το κοράνι το έσκισε ο ίδιος ο Αφγανός και το τύλιξε μυστηριόζικα ώστε να το περάσει για φιξάκι ο αστυνομοκός να το ανοίξει και οι ορδές ήταν έτοιμες....αυτά όλα με χρήματα από την Σ.Αραβία και την πρώην οθωμανική Αυτοκρατορία. Για να αντιμετωπισθούν όπως πρέπει χρειάζοντα "κάκαλα"...ποιός θα τα βάλει;;;;η αυτοκράτηρα Θεοδώρα;;;ο Κουμουτσάκος;;;ο Αστυνομικός Δντής που διαπραγματευεται την θέση σε ΔΕΚΟ μετά την αποστρατεία;;;; Παθαίνουμε ό,τι μας αξίζει.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βλέπω πολύ οργή αλλά δεν βλέπω προτάσεις για λύσεις. Και ας μην αρχίσουμε αυτός ο πολιτικός είναι το πρόβλημα ή ο άλλος ο παράγοντας είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι όλων μας και η λύση θα δοθεί απ’ όλους μας. Και όταν λέω «όλοι» δεν εννοώ μόνο τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα αλλά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν στρατιώτες των χωρών της Ευρωπαϊκή Ένωσης στο Αφγανιστάν. Έτσι κι αλλιώς. Αντί να κοιτάμε να καλύπτουμε τομείς ασφαλείας που μας καθορίζουν οι αμερικανοί δεν θα ήταν ποιο προσοδοφόρο να λύσουμε προβλήματα με αυτή την παρουσία χωρίς να διακινδυνεύουμε τους στρατιώτες των χωρών της ένωσης; Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό είναι όλης της Ευρώπης. Κατ’ αρχήν προτείνω με έξοδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την δημιουργία στρατοπέδων προσφύγων στο Αφγανιστάν που θα φυλάγονται από στρατιώτες και αστυνομικό προσωπικό των χωρών της Ε.Ε. υπό κοινή διοίκηση. Εφ’ όσον συλληφθεί λαθρομετανάστης στην Ελλάδα ή αλλού στην Ε.Ε. να μετάγεται με συνοπτικές διαδικασίες στο Αφγανιστάν σ’ αυτό το χώρο όπου θα έχει εξασφαλισμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τροφή και ασφάλεια για όσο καιρό χρειαστεί αλλά ταυτόχρονα θα είναι ελεύθερος να ξαναενταχθεί στην εκεί κοινωνία. Και όλα αυτά θα γίνονται άμεσα με το που θα συλληφθεί δίχως ταξιδιωτικά έγγραφα ή δίχως δηλωμένο και ελεγμένο για τους όρους ζωής από την αστυνομία μόνιμο τόπο κατοικίας εδώ ή σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ασφάλειά του θα είναι κατοχυρωμένη εκεί από τις δυνάμεις ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας και θα είναι υπό τον πλήρη έλεγχό τους αυτά τα στρατόπεδα. Δεν θα δημιουργεί προβλήματα περιφερόμενος σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν νομίζω μετά από μια επιστροφή στον τόπο καταγωγής του μετά από ένα τόσο μεγάλο ταξίδι να το ξαναεπιχειρήσει. Δυστυχώς αν κάποτε ο ανθρωπισμός και η συμπόνια έφταναν για να αμβλύνουν τα προβλήματα στις μέρες μας χρειάζονται δαπανηρές και ταυτόχρονα σκληρές λύσεις γιατί τα προβλήματα είναι πολύ σύνθετα και αν δεν τα λύσουμε θα γίνουμε μέρος τους ενώ δεν τα δημιουργήσαμε ούτε τα διαχειριζόμαστε προς όφελός μας αλλά υφιστάμεθα όλες τις αρνητικές επιπτώσεις τους. Όσο για τις πολιτικές δυνάμεις που φαίνεται να μην κατανοούν το πρόβλημα και επιμένουν σε αφελείς λύσεις απλά φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα σύνορα». Ορίστε ευρωεκλογές έρχονται… Φερθείτε ανάλογα. Αν για σας ένας πολιτικός που τάζει «λαγούς με πετραχήλια» και ξέρει μόνο να καταδικάζει είναι χρήσιμος τότε ξαναψηφίστε τον αλλά όταν έρθει η ώρα του προβλήματος και είναι πολύ τυφλωμένος για ιδεολογικούς λόγους για να αντιληφθεί την κατάσταση τότε μην διαμαρτύρεστε. Επιλογή σας είναι η στάση του αυτή. Στείλτε τον στο σπίτι του ώστε να μπορέσει να δει με λιγότερες αγκυλώσεις το πρόβλημα.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν μπορουμε να αναφερομαστε πλεον σε λαθρομεταναστες αλλα σε τρομοκρατες. Ενημερωση σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ οτι οποιος παρανομα επιχειρει να εισελθει σε Ελληνικο εδαφος θα αντιμετωπιζεται σαν τρομοκρατης και οχι ως μεταναστης. Απελαση οσων λαθρομεταναστων/τρομοκρατων συλλαμβανονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/05/blog-post_7535.html

    auto pou egine den nomizo na to ekane ellhnas astinomikos, alla kanenas praktoras...oreo kolpo ... fitili gia tin vomva pou legete "lathrometanastes"
    nata mas..... idou kai i epiveveosi o.e.a. oti mas theloun pasi thisia antixrisous sta matia tou aksonos RIK (rosia - islamika krati - kina)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Ελλάς να δείξει το καλό της πρόσωπο:
    μόλις αποβιβάζονται οι λαθραίοι θα στέλνονται ,με έξοδα της Ε.Ε., σε ένα νησάκι από αυτά τα νησάκια... ξέρετε εσείς.. έτσι ρε παιδί μου να κάνουν βακάνς οι άνθρωποι έως ότου τους στείλουν πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλοι σας μου το παίζετε πατριώτες, αλλά χρησιμοποιείτε λατινικό ερωτηματικό. Ελληνικό ερωτηματικό δεν υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτά τα επεισόδια στα οποία υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες και ξένοι τουρίστες θα έχουν αντίκτυπο και στον τουρισμό μας.
    Οι ειδήσεις άλλωστε σήμερα τρέχουν με ταχύτητα φωτός από χώρα σε χώρα.
    Η Ελλάς αδυνατεί πλέον να εξασφαλίσει εργασία και αξιοπρεπή διαβίωση σε μετανάστες.
    Αν η λαθρομετανάστευση δεν σταματήσει, οι κοινωνικές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες και συνεχώς οξύτερες.
    Η πείνα των λαθρομεταναστών από τη μία και η συνεχιζόμενη καθημερινή ανασφάλεια των Ελλήνων από την άλλη είναι ένα εκρηκτικό μείγμα.
    Ξυπνάτε από τα φρουρούμενα σαλόνια σας πολιτικοί.
    Το ποτήρι πλέον έχει αρχίσει να ξεχειλίζει.Δεν γουστάρουμε να είμαστε όμηροι και δούλοι της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παρόμια περιστατικά μπορεί να έχουμε σε κρίσημη περίοδο εκτός απο την Αθήνα και αλλού(πχ Ξάνθη,Κομοτηνή,Κώ,Ρόδο κλπ).Οι Μογγόλοι-Τούρκοι δεν χάνουν ευκαιρεία και βάζουν το χέρι τους.
    Όπως είναι πίσω απο τους λαθρομετανάστες,το προξενείο στη θράκη,μαζί με τους σκοπιανούς κλπ.
    Εμείς αντίστοιχα έχουμε τα τσιράκια των ΗΠΑ(Ντόρα,Ντοράκια,Γιωργάκη κλπ),τα οποία το μόνο που κάνουν είναι να σκύβουν και να περιμένουν.
    Τη λύση την έχει ο άθλιος αυτός λαός(που μας τους έχει φορτώσει τα τελευταία 35 χρόνια) στα χέρια του στις 7/6/2009.
    Επιτέλους χρειάζεται ηγέτης με μεγάλα πνευμόνια,πατριώτης και ηθικός για να προετοιμάσει τη χώρα για τη μεγάλη αναμέτρηση και να στείλει τους μογγόλους απο εκεί που ήρθαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα σας κάποιος από τους σχολιαστες πιο πάνω είπε ότι οργιζόμαστε αλλά δεν βρίσκουμε λύσεις να προτείνουμε και καλύτερα θα ήταν να μη λέμε περι πολιτικών και να τα ρίχνουμε γενικός στην πολιτεία αλλά λύσεις που θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς :
    1. Σταματάμε να τους χρησιμοποιούμε κύριοι και κυρίες για τις εργασίες μας στα σπίτια εξοχικά μας και γενικότερα .Προτιμάμε τους Ελληνες ας είναι και λίγο πιο τσιμπημένες οι τιμές αυτοί αν μη τι άλλω το 90% πληρώνει και εφορία.
    2. Να σταματήσουμε να βοηθάμε τους μετανάστες εκείνους στα φανάρια
    3. Ας σταματήσουμε να τους νοικιάζουμε σπίτια με το κεφάλι και ας τα νοικιάζουμε όπως και σε Ελληνες
    4. Ας τους βάλουμε στο ΙΚΑ και στην εφορία όσοι αντέξουν
    και μετά να δω πόσοι θα μείνουν...
    Να κάποιες λύσεις που μπορεί να επιφέρουν μια διαφορά ...
    Οσο για τα επεισοδια εε νομίζω ότι στην Ελλάδα τη χώρα της δημοκρατίας έχουμε μάθει ότι η ασυδοσία ειναι αρετή.
    Χριστινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συμφωνώ με την Χριστίνα αλλα πρέπει και να μπέι και ενα όριο Π.χ πόσους μετανάστες χρειαζόμαστε 100.000 αυτόν τον αριμθό θα τον μειράζουμε σε διάφορες ενθότητες ώστε να μην υπάρχει μεγάλο ποσοστό ίδια ενθότητας και 2 να μπορούμε να το χρισημοποιούμε σαν διπλώματικο όπλο, ενα είδις παζαρίου και οχι παραχώριση τις υπηκοοτητας σε αυτούς και στα παιδία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για.. στημένο παιχνίδι και «ξένο δάκτυλο», που επιδιώκει να φέρει κλίμα αναταραχής στην ελληνική επικράτεια, κάνει λόγο, μιλώντας στην «Α», ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μουσουλμάνων Ελλάδας Μεχμέτ Ιμάμ.

    Με αποκορύφωμα τις εκτεταμένες καταστροφές από μικρές ομάδες κατά την πορεία μουσουλμάνων στην Αθήνα την Παρασκευή, και την –παρ’ ολίγον– δολοφονική επίθεση με μολότοφ σε μετζίτ (χώρο προσευχής) στον Αγιο Παντελεήμονα τα ξημερώματα του Σαββάτου, τα επεισόδια των τελευταίων ημερών γεννούν σημαντικά ερωτήματα και προκαλούν ανησυχία.

    Οι απαντήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μουσουλμάνων, βρίσκονται στις ίδιες τις… εικόνες: «Στις πορείες της Πέμπτης και της Παρασκευής αναγνώρισα ανθρώπους από πρεσβείες κρατών στο πλήθος. Ποιος όμως θα αναλάβει, τελικά, την ευθύνη για τις φθορές και τις συλλήψεις;». Ο κ. Ιμάμ υποστηρίζει ότι σκοπός των ανθρώπων που επιδιώκουν το κλίμα έντασης είναι να στοχοποιηθούν οι μουσουλμάνοι και να έλθουν αντιμέτωποι με Έλληνες και χριστιανούς σε ένα… χορό με αβέβαιο τέλος. «Η πόλωση δεν θα ωφελήσει κανέναν. Ούτε τον τόπο αυτό, ούτε ακόμα και τους ίδιους που επιθυμούν την πόλωση. Τι μπορεί να κερδίσει κάποιος κλέβοντας και λεηλατώντας την περιουσία του διπλανού του», αναρωτιέται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μουσουλμάνων και προσθέτει: «Το κοράνι πουθενά δεν λέει να κλέβεις και να ρημάζεις. Θα μπορούσα κι εγώ ο ίδιος να υπογράψω για να πάνε πίσω στην πατρίδα τους όσοι μετέχουν σε βανδαλισμούς. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με λερώνει».

    Ο Ξανθιώτης στην καταγωγή Μεχμέτ Ιμάμ εμφανίζεται να αμφιβάλλει ακόμη για το αν όντως συνέβη το γεγονός που οδήγησε στις συγκρούσεις (σ.σ. τη βεβήλωση αντίτυπου του κορανίου από αστυνομικό): «Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλά παρόμοια περιστατικά. Έρχονταν σε εμάς, γινόταν η καταγγελία και προχωρούσαμε κανονικά. Αυτή τη φορά αντί να έλθουν στο Σύνδεσμο, κάποιοι επέλεξαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο».

    Αναφορικά, επίσης, με την επίθεση στο χώρο προσευχής στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν πέντε νεαροί και ανήλικοι από το Μπαγκλαντές: «Κάποιοι βγαίνουν και λένε ότι ήταν παρακρατικοί, ακροδεξιοί της “Χρυσής Αυγής”.

    Εγώ λέω ότι δεν ήταν αυτοί. Ήταν βαλτοί αυτοί που το έκαναν, υπάρχει ξένος δάκτυλος στα γεγονότα».

    Πίσω από τις «γραμμές», πάντως, στα λόγια του Μεχμέτ Ιμάμ διακρίνεται ένα βαθύ εσωτερικό πρόβλημα της μουσουλμανικής κοινότητας, το οποίο σχετίζεται άμεσα με την κόντρα μεταξύ των μετριοπαθών Σουνιτών και των πιο «σκληροπυρηνικών» Σιιτών, που αποτελούν ωστόσο πολύ μικρή μειοψηφία (4%). «Εμείς δεν θέλουμε να διαχωρίζουμε κανέναν. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν ωστόσο να υπονομεύσει το μέλλον του παιδιού μου», επισήμανε ο κ. Ιμάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.