23/5/09

Εμπρηστική επίθεση σε τζαμί

Εμπρηστική επίθεση σε χώρο λατρείας Μουσουλμάνων με πέντε τραυματίες, σημειώθηκε στις 2.45 τα ξημερώματα του Σαββάτου, στη διασταύρωση των οδών Αριστομένους και Αγορακρίτου στον Αγ. Παντελεήμονα. Άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια υπογείου διαμερίσματος, που χρησιμοποιείται ως τζαμί από τους Μουσουλμάνους, και έριξαν στο εσωτερικό εύφλεκτο υγρό, βάζοντας ταυτόχρονα φωτιά.

Μέσα ήταν πέντε υπήκοοι του Μπαγκλαντές, οι οποίοι προσπάθησαν να σβήσουν τις φλόγες, που πήραν διαστάσεις καθώς ο χώρος είναι καλυμμένος με χαλιά. Από τους πυκνούς καπνούς υπέστησαν αναπνευστικά προβλήματα. Σώθηκαν από τους πυροσβέστες που έφτασαν εκεί, οι οποίοι φρόντισαν για τη μεταφορά τους με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Όπως διαπιστώθηκε και οι πέντε τραυματίστηκαν ελαφρά από τα τζάμια που έσπασαν οι δράστες. Αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το πρωί αποχώρησαν από το νοσοκομείο.

Στον τόπο της πυρκαγιάς πήγαν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, η οποία θεωρεί ότι είναι συνέχεια της έντασης που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, από πλευράς Μουσουλμάνων, και των επεισοδίων που έγιναν την Παρασκευή, με αφορμή την καταγγελία Ιρακινού, ότι αστυνομικός του έσκισε έντυπο με απόσπασμα από το Κοράνι.

Την ίδια ώρα με την επίθεση στο τζαμί, μια ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50 στα Εξάρχεια, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς. Οι δράστες μετά την επίθεση εξαφανίστηκαν, κατευθυνόμενοι προς την πλευρά των Εξαρχείων.

Χρ. Μαρκογιαννάκης
«Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διερευνάται η καταγγελία για ενέργεια αστυνομικού, που φέρεται να προσέβαλε θρησκευτικό σύμβολο. Η έρευνα ενεργείται σε βάθος και αν προκύψουν ευθύνες θα καταλογιστούν με αυστηρότητα», τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Καλούμε τους οικονομικούς μετανάστες που διαβιούν στην Ελλάδα να σεβαστούν την έννομη τάξη», υπογραμμίζει και παράλληλα, αναφέρει: «Αναμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν υπευθυνότητα ανταποκρινόμενες στην απαίτηση των πολιτών για ευταξία και ευνομία».
Flash.gr

12 σχόλια:

  1. Η υπόθεση αρχίζει να όζει προβοκάτσια. Θυμίζει τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης 1955.
    Γιατί είναι αφύλακτα τά όποια τζαμιά;
    Ανικανότητα της αστυνομίας ή συνέργεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΟΒΟΥΜΑΙ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
    Ως Πόντιοι, πρέπει να περιφρουρήσουμε την αυριανή πορεία από ενδεχόμενη πρόκληση.
    Η υπόθεση της αναγνώρισης της γενοκτονίας κερδίζει έδαφος.
    Οι ενθεν κακειθεν τού Αιγαίου Κεμαλιστες και τα πιθανα μίσθαρνα όργανα τους στον Ελλαδικό κρατικό μηχανισμό, θα ήθελαν να χρεωθούν οι Πόντιοι μια συγκρουση με μουσουλμάνους, προκειμένου να ταφεί διεθνώς η υπόθεση της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Χριστιανων της Μικρας Ασίας, χαρακτηριζόμενη ως φανατική χριστιανική, αντιμουσουλμανική υπόθεση.
    Τότε, η στρημωγμένη Τουρκία, με σύμμαχο ένα κίνημα φανατικών μουσουλμάνων, μπορεί να βγει απο την γωνία, δημιουργώντας παράλληλα ρήγμα μεταξύ Ελλάδας και Αραβικών χωρών.
    ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ.
    Να απομωνωθούν οι ανεγκέφαλοι φασίστες της Χρυσής Αυγής απο την πορεία καί να αποτραπεί πασει θυσεία η επαφή της πορείας με τυχούσα διαδήλωση μουσουλμάνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπαρχει Ελληνιμη Κυβερνηση?Τι δουλεια εχουν ολοι αυτοι οι λαθραιοι στο σπιτι μας?Γιατι δεν τους διωχνουν?Ο Σιλβιο Μπερλουσκονι διπλα μας,στην Ιταλια,περασε τον νομο της αμεσης απελασης.Δηλαδη ,δεν επιτρεπει στους λαθρομεταναστες να αποβιβαστουν σε ιταλικο εδαφος.Μολις τους εντοπιζουν στην θαλασα τους γυρνανε πισω στην Λιβυη απ' οπου ξεκινησαν.Η "Ελλην ικη" κυβερνηση τι κανει?ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορουμε πλεον να μιλαμε για λαθρομεταναστες αλλα για τρομοκρατες. Να γινει γνωστο σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και ΕΕ οτι οποιος παρανομα προσπαθει να εισελθει σε Ελληνικο χωρο θα αντιμετωπιζεται ως τρομοκρατης. Οσοι λαθραιοι/τρομοκρατες συλλαμβανονται να απελαυνονται αμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Vripol Mέ τον Μαρκογιαννάκη πολλά απο όσα ξέραμε ας τα ξεχάσουμε.Πρόκειται περί ανθρώπου που η στάση απέναντι σε αυτά θυμίζει Σαρκοζί.Κατά την διάρκεια προεκλογικής περιόδου οι Ελληνικές Κυβερνήσεις ανέκαθεν είχαν πολλά εις την ακρη για να ανατρεπουν την πολιτική ατζέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα δημοκρατικα παπαγαλακια να αφησουν την καραμελα του οτι για ολα φταιν οι εθνικιστες. Επιτελους κινδυνευει η Ελλαδα, οχι απο τους μεταναστες αλλα απο αυτους που βρισκονται απο πισο τους. Εδω και 2 χρονια, εκεινοντας απο τις φωτιες, η Ελλαδα σφυροκοπειται απο συνεχιζομενες προβοκατσιες που προερχονται απο εξωεθνικα κεντρα. Αυτο μονο οι λοβωτομημενοι δε μπορουν να το διακρινουν. Και μεσα σολη αυτη τη πρακτοριστικη καταιγιδα που παει να πνιξει τη χωρα, καποιοι αυτοαποκαλουμενοι πατριωτες του δημοκρατικου χωρου το μονο για το οποιο ενδιαφερονται ειναι να λασπολογουν τους εθνικιστες. Δε παω να βγαλω λαδι κανενα πολιτικο χωρο, πρακτορες υπαρχουν ενθεν και κειθεν του πολιτικου φασματος. Απλα ας βαλουμε τωρα που απειλειται η πατριδα (το ξαναλεω, οχι απο τους μεταναστες) την επιβιωση της πανω απο τα μικροπολιτικα ωφελη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να φύγουν όλοι οι μουσουλμάνοι. Η Ελλάδα δεν ρούφηξε το αίμα καμιάς ασιατικής ή αφρικανικής χώρας ώστε τώρα να έχει υποχρέωση να δέχεται λεφούσια. Να πάνε στην Τουρκία που είναι ομόθρησκή τους και στις παραδοσιακές αποικιοκρατικές χώρες που στήριξαν την ανάπτυξή τους στην απομύζηση των πόρων αφρικής και ασίας. Εμείς δεν έχουμε καμμιά δουλειά με αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακόμα ακόμα, να πάνε στην Αλβανία, στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο Κόσσοβο. Ομόθρησκοι είναι. Θα φάνε καλά εκεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Η υπόθεση αρχίζει να όζει προβοκάτσια. Θυμίζει τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης 1955.
    Γιατί είναι αφύλακτα τά όποια τζαμιά;'

    Μόνος σου αναγνωρίζεις ότι είναι προβοκάτσια και στη συνέχεια εσύ συμπεριφέρεσαι σαν ανεγκέφαλος κατηγορώντας την Χρυσή Αυγή που σχετικά πρόσφατα είχαν παει να της φορτώσουν και την χειροβομβίδα στο στέκι μεταναστών.

    'Να απομωνωθούν οι ανεγκέφαλοι φασίστες της Χρυσής Αυγής απο την πορεία καί να αποτραπεί πασει θυσεία η επαφή της πορείας με τυχούσα διαδήλωση μουσουλμάνων'

    καλό θα ήταν να απομονωθούν απο τους πόντιους και άτομα σαν εσένα που προσπαθούν να σπείρουν διχόνεια στον πατριωτικό χώρο.

    Λυπάμα για την ανευθυνότητά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για.. στημένο παιχνίδι και «ξένο δάκτυλο», που επιδιώκει να φέρει κλίμα αναταραχής στην ελληνική επικράτεια, κάνει λόγο, μιλώντας στην «Α», ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μουσουλμάνων Ελλάδας Μεχμέτ Ιμάμ.

    Με αποκορύφωμα τις εκτεταμένες καταστροφές από μικρές ομάδες κατά την πορεία μουσουλμάνων στην Αθήνα την Παρασκευή, και την –παρ’ ολίγον– δολοφονική επίθεση με μολότοφ σε μετζίτ (χώρο προσευχής) στον Αγιο Παντελεήμονα τα ξημερώματα του Σαββάτου, τα επεισόδια των τελευταίων ημερών γεννούν σημαντικά ερωτήματα και προκαλούν ανησυχία.

    Οι απαντήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μουσουλμάνων, βρίσκονται στις ίδιες τις… εικόνες: «Στις πορείες της Πέμπτης και της Παρασκευής αναγνώρισα ανθρώπους από πρεσβείες κρατών στο πλήθος. Ποιος όμως θα αναλάβει, τελικά, την ευθύνη για τις φθορές και τις συλλήψεις;». Ο κ. Ιμάμ υποστηρίζει ότι σκοπός των ανθρώπων που επιδιώκουν το κλίμα έντασης είναι να στοχοποιηθούν οι μουσουλμάνοι και να έλθουν αντιμέτωποι με Έλληνες και χριστιανούς σε ένα… χορό με αβέβαιο τέλος. «Η πόλωση δεν θα ωφελήσει κανέναν. Ούτε τον τόπο αυτό, ούτε ακόμα και τους ίδιους που επιθυμούν την πόλωση. Τι μπορεί να κερδίσει κάποιος κλέβοντας και λεηλατώντας την περιουσία του διπλανού του», αναρωτιέται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μουσουλμάνων και προσθέτει: «Το κοράνι πουθενά δεν λέει να κλέβεις και να ρημάζεις. Θα μπορούσα κι εγώ ο ίδιος να υπογράψω για να πάνε πίσω στην πατρίδα τους όσοι μετέχουν σε βανδαλισμούς. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να με λερώνει».

    Ο Ξανθιώτης στην καταγωγή Μεχμέτ Ιμάμ εμφανίζεται να αμφιβάλλει ακόμη για το αν όντως συνέβη το γεγονός που οδήγησε στις συγκρούσεις (σ.σ. τη βεβήλωση αντίτυπου του κορανίου από αστυνομικό): «Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλά παρόμοια περιστατικά. Έρχονταν σε εμάς, γινόταν η καταγγελία και προχωρούσαμε κανονικά. Αυτή τη φορά αντί να έλθουν στο Σύνδεσμο, κάποιοι επέλεξαν να ξεσηκώσουν τον κόσμο».

    Αναφορικά, επίσης, με την επίθεση στο χώρο προσευχής στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν πέντε νεαροί και ανήλικοι από το Μπαγκλαντές: «Κάποιοι βγαίνουν και λένε ότι ήταν παρακρατικοί, ακροδεξιοί της “Χρυσής Αυγής”.

    Εγώ λέω ότι δεν ήταν αυτοί. Ήταν βαλτοί αυτοί που το έκαναν, υπάρχει ξένος δάκτυλος στα γεγονότα».

    Πίσω από τις «γραμμές», πάντως, στα λόγια του Μεχμέτ Ιμάμ διακρίνεται ένα βαθύ εσωτερικό πρόβλημα της μουσουλμανικής κοινότητας, το οποίο σχετίζεται άμεσα με την κόντρα μεταξύ των μετριοπαθών Σουνιτών και των πιο «σκληροπυρηνικών» Σιιτών, που αποτελούν ωστόσο πολύ μικρή μειοψηφία (4%). «Εμείς δεν θέλουμε να διαχωρίζουμε κανέναν. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν ωστόσο να υπονομεύσει το μέλλον του παιδιού μου», επισήμανε ο κ. Ιμάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.