12/5/09

Ο Ντενκτάς εξήγησε πως θα γίνει η Κύπρος πιο "τουρκική"

Ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς μίλησε στο λεγόμενο πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολής για την απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την υπόθεση Αποστολίδη εναντίον Οραμς, σημειώνοντας πως η τ/κ πλευρά έχει την ευκαιρία να αλλάξει την απόφαση στο βρετανικό δικαστήριο προς όφελός της.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ντενκτάς είπε πως η νομοθεσία της ΕΕ λέει πως η απόφαση εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά, όπως υποστήριξε, δεν θα εφαρμοστεί εάν δεν συνάδει με την πολιτική αυτής της χώρας.
Σημείωσε ακόμη πως η Βρετανία έχει μια πολιτική για στήριξη των διαπραγματεύσεων και πως η υπόθεση Οραμς καταστρέφει αυτή την πολιτική.
Ο κ. Ντενκτάς είπε πως έχει γράψει στον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε σχέση με το τί πρέπει να γίνει σε αυτή την υπόθεση, σημειώνοντας πως ''οι διαπραγματεύσεις πρέπει να σταματήσουν''. Πρόσθεσε πως ο κ. Ταλάτ δεν το έκανε αυτό αλλά αποφάσισε να τις επιταχύνει.
Όπως είπε, ο ίδιος έχει πει στον κ. Ταλάτ να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις και να καλέσει τον Πρόεδρο Χριστόφια να συζητήσουν για το περιουσιακό και να το επιλύσουν με ανταλλαγές και αποζημιώσεις.
Κάλεσε εξάλλου τους Τούρκους να αγοράσουν περιουσία στα κατεχόμενα «προκειμένου να καταστήσουν την Κύπρο πιο τουρκική».
Αναφερόμενος στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ, ο κ. Ντενκτάς είπε πως η ΕΕ δεν θα ανοίξει τις πύλες της στην Τουρκία έστω και εάν η Τουρκία θυσιάσει, κατά την έκφρασή του, την Κύπρο.
Ο κ. Ντενκτάς είπε πως το δικαίωμα της Τουρκίας να διατηρεί στρατό στην Κύπρο προέρχεται από τις συμφωνίες του 1960 και πως αυτό το θέμα δεν παζαρεύεται.
iKypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.