22/5/09

Καναδάς: «Πρόκληση» η εκτόξευση πυραύλου μέσου βεληνεκούς από Ιράν

Ο Καναδάς χαρακτήρισε σήμερα ως «πρόκληση» την εκτόξευση από το Ιράν ενός πυραύλου μέσου βεληνεκούς, υπογραμμίζοντας ότι η δοκιμή αυτή δεν μπορεί παρά να ενισχύσει την δυσπιστία της διεθνούς κοινότητας για τις προθέσεις της Τεχεράνης.

«Ο Καναδάς ζητεί από το Ιράν να θέσει αμέσως τέρμα στα προγράμματα του τελειοποίησης βαλλιστικών πυραύλων...προκλητικές χειρονομίες όπως αυτή η δοκιμή είναι αντίθετες με τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για να μειωθούν οι εντάσεις στην περιοχή», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο υπουργός Εξωτερικών Λόρενς Κάνον.

Το Ιράν προχώρησε στις 20 Μαΐου σε νέα δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου του μέσου βεληνεκούς «Sejil», μια ενέργεια που δείχνει, σύμφωνα με την Οτάβα, την εξακολούθηση των προσπαθειών της Τεχεράνης για να τελειοποιήσει την τεχνολογία των πυραύλων για στρατιωτικούς σκοπούς.

«Οι δοκιμές πυραύλων του Ιράν βλάπτουν τις σχέσεις του με την Διεθνή Κοινότητα και κλονίζουν ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη του κόσμου σχετικά με τις προθέσεις του στην περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Κάνον.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

1 σχόλιο:

  1. Μπα; Ως προς τι νοιώθεις να προκαλείσαι Καναδούλη μου; Η μαμα USA σε βάζει να τα λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.