8/5/09

Είμαστε Έλληνες, λαλούμε ελληνικά και γράφουμε ελληνικά.

ΔΕΝ ΘΑ μας τρελάνουν: Ούτε ο υπουργός Παιδείας ούτε το Πανεπιστήμιο Κύπρου ούτε τα συναγελαζόμενα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Η ελληνική κοινότητα της νήσου, διά συνταγματικών ρυθμίσεων, μορφώνει τα παιδιά της με την ελληνική παιδεία. Είμαστε Έλληνες, λαλούμε ελληνικά και γράφουμε ελληνικά. Το βάθρο της δημόσιας εκπαίδευσης είναι η ελληνική, μητρική μας γλώσσα.
Τώρα έρχεται το Υπουργείο Παιδείας, διά του Πανεπιστημίου Κύπρου και με την ανεκδιήγητη συνεπικουρία του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, να λέγει σε μερίδα παιδιών μας ότι μπορούν να εισαχθούν στα δημόσια Πανεπιστήμια, αρκεί να έχουν περασμένες τις ήδη αμφισβητούμενες, στη Βρετανία, εξετάσεις GCE.

Δηλαδή να έχουν πιστοποιητικά διεθνών εξετάσεων, ήγουν της… Βρετανίας. Και γιατί; Διότι, λέγει το Πανεπιστήμιο, από το ύψος της αλαζόνος αυτονομίας του, έχω το δικαίωμα να επιτρέπω την εισδοχή αποφοίτων ιδιωτικών αγγλόφωνων σχολείων (όχι και από τα δημόσια) χωρίς να παρακάθονται στις Παγκύπριες Εξετάσεις.
Με απλά λόγια: Το Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Παιδείας, οχυρωμένα πίσω από την πονηρή συνεργασία ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, πρώτον, υπονομεύουν τις Παγκύπριες Εξετάσεις, που είναι ένας συμφωνημένος θεσμός για πρόσβαση στα δημόσια Πανεπιστήμια. Δεύτερον, επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν μια κατάφωρη αδικία και άνιση μεταχείριση αποφοίτων ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων. Τρίτον, υποβαθμίζουν εσκεμμένα τη χρήση της ελληνικής γλώσσας χάριν της αγγλικής. Τέταρτον, αντί οι κατέχοντες πιστοποιητικά ξένων εξετάσεων να προσαρμόζονται στις πρόνοιες του δικού μας εκπαιδευτικού συστήματος, παρατηρείται το πρωτοφανές: Για μια δράκα αποφοίτων ιδιωτικών αγγλόφωνων σχολείων, το Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο Παιδείας ετσιθελικά, με τις ευλογίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, απαιτούν όπως το εκπαιδευτικό μας σύστημα προσαρμοστεί στο βρετανικό! Χειρότερα: Ο υπουργός Παιδείας και το Πανεπιστήμιο, με την υποστήριξη του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, συνασπίζονται σε μιαν ανίερη συμμαχία για να υπονομεύσουν και να κατερειπώσουν τη δημόσια εκπαίδευση.
Παρατηρείται και το άλλο εξωφρενικό: Πολλοί γονείς κρίνουν ότι η δημόσια εκπαίδευση, για δικούς τους λόγους, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη μόρφωση των παιδιών τους. Αποφάσισαν ενσυνείδητα να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά αγγλόφωνα σχολεία, και στη συνέχεια κυρίως στη Βρετανία να σπουδάσουν. Δικαίωμά τους, αναφαίρετο και δημοκρατικό. Ουδείς ψόγος και ουδείς φθόνος. Αλλ’ αίφνης, κάποιοι αποφασίζουν ότι δεν επιθυμούν να σπουδάσουν στη Γηραιά Αλβιώνα. Θέλουν να διεκδικήσουν θέση στα δημόσια Πανεπιστήμια, αλλά πώς; Χωρίς εξετάσεις! Και σε βάρος συνομήλικών τους. Διότι, λένε το Πανεπιστήμιο και το Υπουργείο, κατέχουν πιστοποιητικά εξετάσεων GCE. Ε, και; Πολλοί απόφοιτοι δημόσιων σχολείων κατέχουν τέτοια πιστοποιητικά, αλλά θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις. Οι απόφοιτοι ιδιωτικών σχολείων σε τι διαφέρουν; Όχι στα GCE αλλά, αρκετοί, σε ελλιπή γνώση της μητρικής τους γλώσσας, της Ελληνικής.
Χθες με νέα πρόταση, το Υπουργείο κάνει τα πράγματα χειρότερα και ξαναπλήττει την Ελληνική, την οποία και πάλι υποβαθμίζει. Ερωτάται ο υπουργός: Όσοι μελλοντικά θα γίνουν μαθηματικοί, βιολόγοι, φυσικοί, δεν θα διδάσκουν και δεν θα γράφουν στα ελληνικά αλλά στα αλαμπουρνέζικα; Το Υπουργείο έπρεπε να διαβουλευθεί με όλους, περιλαμβανομένων και των ιδιωτικών αγγλόφωνων σχολείων, για ένα συμφωνημένο, δίκαιο και ισότιμο τρόπο πρόσβασης αποφοίτων στα δημόσια Πανεπιστήμια. Ο μέγας ένοχος είναι ο υπουργός Παιδείας, του οποίου την παραίτηση ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ έπρεπε ήδη να είχαν απαιτήσει, αντί να τον θωρακίζουν.
ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.