6/5/09

Στην Καμπούλ ο αμερικανός υπουργός άμυνας

Στην Καμπούλ του Αφγανιστάν έφτασε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς για να επιθεωρήσει τις προετοιμασίες για την άφιξη δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών, οι οποίοι αποστέλλονται από την Ουάσιγκτον με σκοπό την ενίσχυση της μάχης κατά των Ταλιμπάν."Έχουμε μία νέα πολιτική, μία νέα στρατηγική, ένα νέο πρεσβευτή και έχουμε πολλά νέα στρατεύματα, τα οποία θα φτάσουν στην περιοχή", δήλωσε ο κ. Γκέιτς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ριάντ, λίγο πριν αναχωρήσει για την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

"Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της επίσκεψης θα αφιερωθεί στο έδαφος. Θα ήθελα να μάθω την θερμοκρασία του εδάφους, να δούμε τις ανάγκες, τις προκλήσεις και τις λύσεις ορισμένων προβλημάτων", πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας. "Συνολικά θέλω μόνο να δω πως έχουν τα πράγματα στο επίπεδο των νέων υποδομών για την εξυπηρέτηση των ενισχυτικών στρατευμάτων", ανέφερε ο κ. Γκέιτς.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει αναγγείλει την αποστολή περισσότερων από 21.000 στρατιωτών στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής για την ενίσχυση της μάχης εναντίον των ανταρτών.
Flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.