19/5/09

Τούρκος πτέραρχος διοικητής στο Νατοϊκό στρατηγείο στη Λάρισα

Για πρώτη φορά Τούρκος ανώτατος αξιωματικός θα υπηρετήσει στην Ελλάδα, όπως προαναγγέλλει σε θριαμβευτικό πρωτοσέλιδό της η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Τούρκος πτέραρχος θα τοποθετηθεί την διετία 2011-2013 στην θέση του διοικητή του Νατοϊκού στρατηγείου στη Λάρισα, αφού το αντίστοιχο στρατηγείο του Εσκί Σεχίρ κλείνει οριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του στρατιωτικού συντάκτη του ALPHA Δήμου Βερύκιου, της απόφασης προηγήθηκε διπλωματικό παρασκήνιο, κατά το οποίο η Ελλάδα συναίνεσε πλήρως στην έλευση του Τούρκου πτεράρχου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στην τελευταία Σύνοδο των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και κρατήθηκε μυστική, προκειμένου να μην προκληθούν αντιδράσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας αναζητεί τώρα τρόπους να διαχωρίσει πλήρως τις λειτουργίες του Ελληνικού Στρατηγείου Αεροπορίας που βρίσκεται στη Λάρισα και λειτουργεί σε κοινές εγκαταστάσεις και με κοινό προσωπικό με το αντίστοιχο Νατοϊκό, ώστε οι ευαίσθητες πληροφορίες που διαχειρίζεται η Ελληνική Αεροπορία, να μην τίθεται σε γνώση του Τούρκου ανώτατου αξιωματικού.

Το δημοσίευμα της Hurriyet καταλήγει με την επισήμανση, ότι πλέον ο Τούρκος πτέραρχος θα είναι αυτός που θα λαμβάνει γνώση και θα διαχειρίζεται όλες τις παραβιάσεις του Τουρκικού εναέριου χώρου από Ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, καθώς στο στρατηγείο φθάνουν όλες οι αναφορές για τις αερομαχίες στο Αιγαίο. Όπως τονίζει η Hurriyet, για πρώτη φορά μετά από 190 χρόνια θα υπηρετήσει στην Ελλάδα Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί τα Ελληνικά αεροσκάφη να «παρενοχλούν» τα Τουρκικά στο Αιγαίο.

Πηγή: ALPHA
Ρεπορτάζ: Δ. Βερύκιος, Μ. Ζαχαράκη

31 σχόλια:

  1. 'για πρώτη φορά μετά από 190 χρόνια θα υπηρετήσει στην Ελλάδα Τούρκος αξιωματούχος' - από το 1819 δηλαδή - μας βλέπουν σαν υποτακτικούς τους, που ξεστράτησαν από το αφεντικό - έχουν σκοτωθεί τόσοι πιλότοι εξαιτίας τους και εμείς δεχόμαστε αυτό;;;;...να καεί όλη Βουλή με όλες αυτές τις μαλακίες - να καεί και το υπουργείο εξωτερικών...και αν δεν το βρίσκετε σωστό να το αποκρύψετε το σχόλιο όπως απέκρυπταν και το γεγονός αυτή η ελεεινή κυβέρνηση - Δεν πρέπει να είμαστε πρόβατα ρε γαμώτο κάτι πρέπει να γίνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεββάτι.
    Με τέτοιο θάρρος που τους έδωσε η εξωτερική μας πολιτική, έπονται και χειρότερα!

    Πυθέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να χαιρόμαστε τον Τούρκο Πτέραρχο, και τους Νατοϊκούς "συμμάχους"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 'Η απόφαση αυτή ελήφθη στην τελευταία Σύνοδο των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και κρατήθηκε μυστική, προκειμένου να μην προκληθούν αντιδράσεις'

    '''''''''''

    θα ηθελα να ρωτησω γιατι δεν ξερω και πως εχουν οι διαδικασιες αυτες

    1)απο ποιους παρθηκε η αποφαση?

    2)ποιοι θα μπορουσαν να προκαλαεσουν αντιδρασεις εναντιον αυτων που πηραν την αποφαση?

    παρακαλω οποιος ξερει ή μπορει να καταλαβει ας βοηθησει

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. LOIPON EGO VGENO EKSO TOUS ENIMERONO OLOUS EXO STEILEI PANTOU MAILS , KAI PAME NA TOUS GAM........... DE PERIMENO TIPOTA ALLO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΓΟΥΔΙ
    ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ
    ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για μια φορα ακομα πρωτοτυπησαμε ...
    το ξεπουλημα της χωρας συνεχιζεται ...
    Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερώτηση για όσους γνωρίζουν.

    Ο Τούρκος αξιωματικός Θα έχει το δικαίωμα να εισέρχεται στον "λαβύρινθο" και να εποπτεύει;

    Αν ναι, τότε η σοβαρή αυτή εξέλιξη και με την συναίνεση μας, αλλά και την προσπάθεια να κρατηθεί μυστική για αποφυγή αντιδράσεων, θυμίζει το τραγούδι "μπήκαν στην πόλη οι εχθροί" και μεις τους ...στρώσαμε το κόκκινο χαλί !

    Και η συνέχεια...

    ...Αντιρήσεις δεν χωρούσαν.
    Πρόσεχαν τ΄ αφεντικά.
    Μη θυμώσουν και δεν κάνει,
    ένας μόνον Τούρκος καταφθάνει.
    Και την χώρα έχουν φτιάξει,
    με τα μέτρα τα δικά τους,
    είναι πάντα φιλικοί,
    και υποτακτικοί.
    Αν τους προσφέρουνε μπανάνα,
    Θα πούνε ναι, ευχαριστώ !
    κι ευγενώς... παρακαλώ!


    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το οτι κλεινει το Εσκί Σεχίρ
    τους χαροποιησε τους Τουρκους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρίν απο μερικά χρόνια στο βήμα της βουλής η Κ.Ψαρούδα-Μπενάκη είχε προφυτεύσει ''μείωση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Ο δούρειος ίππος ηταν Ελληνική επινόηση,κρίμα που επιτρέπουμε να μας πολεμούν με τα ίδια μας τα όπλα.
    ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.
    Παρ΄όλο που δεν είμαι ειδικός μου φαίνεται ανάποδο και όχι συμφέρον για την πατρίδα μας.
    Υπήρξε ποτέ Ελληνας διοικητης σε Τουκικό έδαφος?
    Ποιός πήρε την απόφαση? Ολοι μαζι οι αρμόδιοι η μας το επέβαλαν?
    Γιατί δεν ζητήσαμε ανταλάγματα?
    Γιατί στην πατρίδα μου επιβάλουν και κάνουν πάντα οι άλλοι
    οτι τους κατέβει?
    Πως είναι άραγε το συναίσθημα να νιώθει κάποιος υπερήφανος για τον τόπο του και για τον βασιλιά του?
    λυπάμαι και νιώθω για άλλη μια φορα σα να έχω βιασθεί.
    κρίμα


    ευχαριστω για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ti na po, apo to kako sta heirotera pame. Ine sa na leme kateftian stous Tourkous ola ta Stratiotika mistika tis Ellinkis Aeroporias live.
    Distichos kai pali oute politikos, oute Stratiotikos den anoikse to Stoma na pi, den boroume gia Logous Asfaleias tou Kratous na dechtoume na ine Torukos, se afto to posto.
    Sincharitiria, isos me poune meriki kahipoto kai paratrawigmena, mipos afta diapramateftikan i tourki me ton Obama otan wgike o Rasmusen. Gramteas tou nato?
    o K.Meimarakis, o k. Prothipourgos, I Dtorita (k Bakogiani) pou itan kai ine oli afti?
    Doksa to Theo yparchei Theos, alios tha ichame kiola afanisti apo prosopou me tosi anaisthisia ton igeton mas (ach agie Paisie, kathe mera dikeonese)

    Thrakiotis Germania Berolino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΕΞΑΙΡΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ;

    ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ!!!

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ;
    ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μα οι Τούρκοι αξιωματικοί και μάλιστα οικογενειακώς στελεχώνουν αυτήν την μονάδα εδώ και αρκετά χρόνια.....Το θεωρείτε παράδοξο ότι ήρθε η σειρά τους να διοικήσουν;;;Γιατί δεν σκέφτεσθε ότι "χάσαμε"το στρατηγείο του ΝΑΤΟ που εγκαταστάθηκε στα Σκόπια;;;;Με 700 οικογένειες προίκα......Τα μυαλά μας και 1 λίρα(Τουρκίας).Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλοι μου υπομονή. Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη. Ε ΡΕ και που να αναλάβει η Dora Hanum εκεί να δείτε ξεπούλημα και στήσιμο ...... που έχει να πέσει. Δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα. Δυστυχώς αλλά ακόμη δεν έχουμε πιάσει τον απόλυτο πάτο. Υπάρχει πολύ πιο κάτω ακόμη. Και έχει και συνέχεια μετά τη Dora Hanum o Kyriakbays. Εχουν φροντίσει για όλα.
    Για τους έλληνες πολιτικούς δεν έχω να πω τίποτα άλλο, αλλά όλοι αυτοί οι στρατιωτικοί τι κάθονται και βλέπουν και δεν μιλάνε καθόλου. Δεν είναι έλληνες ; Δεν φοράνε παντελόνια ; Τι φοράνε μωρέ, τουρκικές βράκες ; Δεν έχουν θάρρος και τιμή να εναντιωθούν σε τέτοιες πονηρές και ύπουλες αποφάσεις ; Αλλά δυστυχώς κι αυτοί έχουν γίνει υποχείρια στα χέρια των πολιτικών, μαριονέτες που τους κάνουν ότι θέλουν, άνθρωποι χωρίς τιμή, χωρίς ήθος, χωρίς αξιοπρέπεια. Ανέντιμοι και άχρηστοι, αναξιοπρεπείς, ατιμασμένοι, ξεπουλημένοι, γλύφτες και σφωγγοκωλάριοι των αφεντικών τους. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "πολιτικούς" ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΜΩΡΕ, ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΛΛΗΘΙΝΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ. ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ Α.Λ. ΑΠΟ ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ...ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΞΟ:

    http://www.protothema.gr/content.php?id=32589


    ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ:
    του Μάκη Πολλάτου

    Πέντε ημέρες μετά τη βράβευση του απερχόμενου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γιάαπ ντε Χουπ Σέφερ από τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αποκαλύπτεται (μέσω δημοσιευμάτων στον τουρκικό τύπο), ότι η ελληνική κυβέρνηση υποχώρησε στις απαιτήσεις της Τουρκίας και αποδέχθηκε να παραχωρήσει (έστω και εκ περιτροπής) τη διοίκηση του Συμμαχικού Αεροπορικού Υποστρατηγείου της Λάρισας σε Τούρκο ανώτατο αξιωματικό!

    Το πρόσταγμα και την ευθύνη των αποφάσεων συνολικά για το νότιο τομέα έχει το «προϊστάμενο» στρατηγείο της Σμύρνης. Το Air South έχει μονίμως Αμερικανό αξιωματικό ως διοικητή και οι Τούρκοι έχουν καταλάβει τη θέση του μόνιμου υποδιοικητή για έναν δικό τους αξιωματικό. Οπότε πολύ μικρή σημασία θα έχει εάν τη στιγμή που θα είναι Τούρκος διοικητής στη Λάρισα, παραλλήλως θα είναι Έλληνας ο επιτελάρχης (υπ’ αριθμόν τρία) στη Σμύρνη, αφού ανώτεροί του στην ιεραρχία θα είναι ένας Τούρκος και ένας Αμερικανός στρατιωτικός.

    Με απλά λόγια: όποιες κι αν είναι οι εισηγήσεις του υποδιοικητή, οι αποφάσεις λαμβάνονται από το διοικητή. Αντιστοίχως, ό,τι κι αν λέει ο Έλληνας επιτελάρχης τον τελικό λόγο θα έχει ο Τούρκος διοικητής.

    Η ουσία είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, την ευθύνη του ελληνικού εναέριου χώρου θα έχει Τούρκος διοικητής. Η ελληνική πλευρά θα έπρεπε να διαφωνήσει με την εναλλαγή της διοίκησης στη Λάρισα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, όπως ακριβώς έπραξε η Άγκυρα για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της με το στρατηγείο της Σμύρνης, παρατηρεί ανώτατος αξιωματικός που υποστηρίζει ότι το ΓΕΕΘΑ θα έπρεπε να αντιπροτείνει και να επιμείνει στην παραχώρηση της θέσης του υποδιοικητή στην Τουρκία.

    Από τη διαφαινόμενη αρνητική για τα ελληνικά συμφέροντα εξέλιξη προκύπτουν και πρακτικά ερωτήματα: περιμένει η κυβέρνηση ότι ο Τούρκος διοικητής της Λάρισας θα ενημερώνει το ΝΑΤΟ για τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου; Δέχεται η ελληνική πλευρά να ασκεί σε καθημερινή βάση Τούρκος αξιωματικός τη διοίκηση των αεροπορικών δυνάμεων (δεν αναφερόμαστε στο σύνολο αλλά στα μαχητικά αεροσκάφη που στα χαρτιά έχουν τα ΝΑΤΟϊκά χρώματα) που διαθέτει η χώρα στη συμμαχία; Τι θα συμβεί με τις τεχνικές συμμαχικές ασκήσεις που διεξάγονται σε καθημερινή βάση (σε υπολογιστές, χωρίς συμμετοχή στρατευμάτων) και αποτελούν σημείο τριβής μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αξιωματικών (για θέματα έρευνας και διάσωσης, ορίων FIR και άλλα);

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΕΠΩΝΥΜΩΣ:
    Π. ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παιδιά χαλαρά, τους βγάζουμε όλους προδότες!!!
    Πιστέυει κανείς ότι θα σταματήσει η Ελληνική Αεροπορία τις αναχαιτίσεις;
    Είμαστε μέλη σε μια συμμαχία και οι αποφάσεις λαμβάνονται με συγκεκριμένο τρόπο.
    Μην κολλάμε ταμπέλες και μηδενίζουμε τα πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. PREPI NA PROSPTHISOUME ME KATHE MESO TIN ALAGI TIS APOFASIS. PIOS DEXTIKE TETIO PRAGMA? PIANOU YPOGRAFI FERI? H APOFASH LOGO CASUS -BELI DEN MPORI NA EFARMOSTI.TA MME KOUKOULONOUN TA PANDA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και οι στρατιωτικοί μας έχουν γίνει δημόσιοι υπάλληλοι.
    Τώρα ασχολούνται με τα συνδικαλιστικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Απλά περνάνε τα σχέδια του ΕΛΙΑΜΕΠ των Παγκαλου, Παπαχελά και λοιπων της Μπιλντερμπεργκ που επιδιώκουν συνομοσπονδία ελλάδας με τουρκίας με πρωτεύουσα την Αγκυρα! (Νεα Ωθωμανική αυτοκρατορια - κατοχη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!Μόνο η Ντόρα και Σια ειναι οι ξεπουλημένοι...εδώ γεμίσαμε χανούμισσες και γιουσουφάκια...ΕΛΕΟΣ πια, οι παραχωρήσεις προκειμένου να μη χάσουν την εξουσία ή με το όραμα ότι κάποια μέρα θα την αποκτήσουν δεν έχουν προηγούμενο!Καλή ώρα-πλησιάζει και η αποφράδα ημέρα- σαν τους τελευταίους άχρηστους αυτοκράτορες του Βυζαντίου, τα πάντα παραχώρησαν στους Τούρκους, ρωτούσαν και μέχρι αν επιτρέπεται να ανασάνουν προκειμένου να καλούνται ηγέτες μιάς κατ΄όνομα μόνο αυτοκρατορίας...και έλαχε ο κλήρος/βρέθηκε μονάχα ένας, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος να σώσει-υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου Έθνους...
    Dora, Xondros, Giorgakis...όλοι τα ίδια σ...στον τελευταίο, όταν ήταν ΥπΕξ σε επίσκεψη στην Τουρκία μέχρι και ο Τζεμ έφτασε να πει:"σιγά αγόρι μου, μην παραχωρείς τόσα στην Τουρκία!Θα σε ΄φάνε στην Ελλάδα!"Ηταν τότε με τα ζειμπέκικα, και τα παραπάνω τα ειχε δηλώσει ο ίδιος ο Τζεμ στην "Ελευθεροτυπία" (Ε συγκεκριμένα)...οι πολιτικοί χάλια, αλλά και οι στρατιωτικοί?! Μπορούμε να περιμένουμε λεβεντιά από κάποιον που επιλέγει σήμερα το στρατό μόνο για να έχει 1000 Ευρώ και σταθερή απασχόληση?!Δεν είναι όλοι έτσι, αλλά είναι απελπιστικά πολλοί..Πόσους σαν εσάς έχουμε κ. Σ.Καλεντερίδη που αφιέρωσαν τη ζωή τους για το καλό της πατρίδας?(και δεν είναι φιλοφρόνηση αυτό..)
    Διαβάζει κανείς στο ιστολόγιο για τη Μάχη της Κρήτης, τον αγώνα τον παιδιών, γυναικών και γέρων έναντι στον εισβολέα, για την κυρά της ΡΩ και μετά τα χάλια των πολιτικών, και τον πιάνει τρέλα. Ένας άξιος λαός που επιλέγει στην ηγεσία μόνο σάπιους!!!
    Καλημέρα σε όλους!Καλημέρα κυριε Καλεντερίδη!
    Θα πάθουμε εγκεφαλικό με αυτά που ακούμε κ διαβάζουμε!!
    Φιλικά, Ελισάβετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "της απόφασης προηγήθηκε διπλωματικό παρασκήνιο, κατά το οποίο η Ελλάδα συναίνεσε πλήρως στην έλευση του Τούρκου πτεράρχου"

    Τι διπλωματικο παρασκηνιο ρε παιδια;
    Διπλωματικο παρασκηνιο εχουμε οταν υπαρχουν διαφωνιες στις 2 πλευρες και γινεται μια διπλωματικη μαχη για την επικρατηση της μιας ή της αλλης αποψης. Εδω η Ελλαδα "συναινεσε πληρως". Ποιο παρασκηνιο; Μας το ζητησαν και εμεις ξεβρακωθηκαμε, ετσι απλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καμία αντίρηση Κε Αλιφέρη. Οι Τουρκοι κάνουν ό,τι μπορούν για την πατρίδα τους και φυσικά καταλαμβάνουν τα κενά που εμείς αφήνουμε.Και...του χρόνου.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΥΡΙΕ Α.Λ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΣΚΟΠΟΣ & ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ...ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΠΟΤΕ ΠΙΑ.
    Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΗ ΚΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ...ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.
    ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΧΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΑΣ.
    ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ Η' ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ. ΜΕΤΡΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕ 1.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕ 100.000. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΝΟΜΙΖΩ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΜΕ...ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ" ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ. ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ!
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΛΟΓΟ Κε ΣΑΒΒΑ).

    Π. ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η αρχή του τέλους ξεκίνησε με το πιθήκι,και το χοντρό στά Ιμια, τότε που ειπώθηκε το φοβερό ''
    ΈΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΡΑ
    ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ"
    Εάν τότε τους είχαμε παλουκώσει και τους δύο πάνω στα Ιμια,τώρα δεν θα ειχαμε τέτοια προβλήματα.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ
    ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
    Μετά απο αυτό όλα μπορούν να συμβούν,και άνετα μπορούμε να φανταστούμε τι μας επιφυλάσει το μέλλον μ'αυτούς που μας έχουν δώσει και ψηφίζουμε .
    Μόνη ελπίδα το βουντού,βουντού και καρφίτσες αλλά αυτους εδω ούτε ο διάολος δεν τους θέλει.
    Μάγκες την πατήσαμε

    ευχαριστώ για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ίνα τι επικαλείστε τον... ελληνικό λαό (!!!); Κανα τσιφτετέλι δυνατό στα πρωινάδικα και όλα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και για όσους θυμούνται, η πρόταση για ομοσπονδία ελλάδος τουρκίας είναι πολύ παληά και διατυπώθηκε από τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο κάπου στην εξαετία του. Και είναι αυτός που έφερε σε πέρας την αποχώρηση της ελληνικής μεραρχίας από την κύπρο...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εχω στο παρελθόν ξαναφερθεί έχουμε τους στρατιωτικούς και τους πολιτικούς που μας αξίζουν !!! τέλος ………….!!!

    Και επειδή πολύ λόγος γίνεται για το θέμα των πολίτικων και βαράμε όλοι !!! δεν είδα ποτέ να βγουν οι αρχηγοί ενόπλων δυνάμεων να παραιτηθούν !!

    Δηλαδή άμα ο αρχηγός ενόπλων δυνάμεων βγει ανοιχτα και διαφωνήσει και πει ότι δεν το εγκρίνει έχετε την εντύπωση ότι δεν θα πέσει η κυβέρνηση η δεν θα το μαζέψουν …….αλλά πρώτα από όλα τα ιδία σκατα είναι και αυτός φοβάται μην χάσει τον μισθό του …!!

    Και όπως έχω ξαναπεί ούτε σταγόνα από το αίμα μου για αυτόν τον τόπο !!! (αν και από ότι βλέπω δεν θα χρειαστεί θα είναι αναίμακτος )

    Επισης θα ηθελα να αναφερθώ και στον φίλο που αναφέρεται για τον Γ Παπανδρεου για την περίοδο που ηταν στο Υπεξ και να του πω ότι παρόλο που δεν ανήκω ιδεολογικά στο συγκεκριμένο κόμμα ισως ήταν από τις μόνες περιόδους που λειτουργούσε το ΥΠΕΞ … τώρα λειτουργεί μόνο η εθιμοτυπία και αυτή μονο στον οικονομικό τομέα κάποιοι θα καταλάβετε τι εννοώ !! για τους υπόλοιπους είναι η υπηρεσία του Υπεξ που διαχειρίζεται τα μαυρα λεφτα που πληρώνουμε !!! (είναι πολλά τα λεφτά χαχαχχα)

    Αλήθεια γιατί δεν αναφέρεσαι καλύτερα για την κα Γιαννακου που θα μας εκπροσωπεί στην ευρωβουλή και θα μεταφέρει και την ιστορία μας στους συναδέλφους της !!!

    Και επειδή πλησιάζουν εκλογές !!

    ‘’Αν όχι εμεις, ποιοι? Αν όχι τώρα, πότε?’’
    John F Kennedy

    Anentaxtos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κε ΑΛΕΙΦΕΡΗ,προσωπικά αισθάνομαι και είμαι Πολίτης-Οπλίτης.Αν δείτε τα χάλια του Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα καταλάβετε ότι στην δύσκολη στιγμή θα κληθούν οι έφεδροι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα...Και...;;;;Πως οργανώνουν τους εφέδρους οι ανόητοι;;; Πιστευετε στους ΕΦΥΕΣ;;;;Το έφεδρο δυναμικό προκαλεί ναυτία στους έχοντες και κατέχοντες.Ότι πάθουμε θα είναι από τα μυαλά μας,δεν θα φταίει κανένας άλλος.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. RESIGNATION LEADS TO APATHY. APATHY LEADS TO INERTIA. INERTIA LEADS TO INDIFFERENCE. INDIFFERENCE PARALYZES THE INSTICT OF SELF DEFENSE.THAT IS THE INSTINCT TO FIGH BACK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. RESIGNATION LEADS TO APATHY. APATHY LEADS TO INERTIA. INERTIA LEADS TO INDIFFERENCE. INDIFFERENCE PARALYZES THE INSTICT OF SELF DEFENSE.THAT IS THE INSTINCT TO FIGH BACK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ο μακαρίτης "ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά" μας έβγαλε (ΚΑΚΩΣ & ΚΑΚΙΣΤΑ) από το ΝΑΤΟ το 1974. Ο μακαρίτης ο Ανδρέας μας έμπασε ξανά μέσα με το επαίσχυντο (δηλαδή με κατεβασμένα τα σώβρακα κι εκτεθειμένα τα οπίσθιά μας) "Σχέδιο Rogers". Από τότε κι ύστερα ... οι Ελληνες αγόραζαν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες white petroleum (κοινώς ... βαζελίνη!!!). Οπως λέει κι ο Σαράντος Καργάκος: "Το κοντό γαϊδούρι το καβαλάν ΟΛΟΙ!!!" Περαστικά μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.