6/5/09

Το Μάιο η συζήτηση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Εντός του Μαΐου πρόκειται να γίνει τελικά από το Συμβούλιο Ασφαλείας η ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρου.Οπως αποκάλυψε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας και προεδρεύων για το Μάιο του ΣΑ Βιτάλι Τσούρκιν, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα του σώματος αυτό το μήνα, οι διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν στις 22 Μαΐου.«Ελπίζουμε αργότερα αυτό το μήνα να υιοθετήσουμε ψήφισμα του ΣΑ, που θα επεκτείνει την εντολή αυτής της επιχειρήσεως».
Ο Γενικός Γραμματέας αναμένεται να επιδώσει περί τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας την έκθεσή του στα μέλη του ΣΑ.
Τόσο η Γραμματεία του ΟΗΕ όσο και τα πέντε μόνιμα μέλη συμφώνησαν να επισπευσθεί η υιοθέτηση του ψηφίσματος για να μην διεξαχθεί τον Ιούνιο, όταν του Συμβουλίου Ασφαλείας θα προεδρεύει η Τουρκία. Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι ούτε η Τουρκία προέβαλε ιδιαίτερες ενστάσεις, αφού ως προεδρεύουσα θα ήταν σε δύσκολη θέση, είτε να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ή να συνεχίσει να τηρεί τη σημερινή στάση, προκαλώντας τα υπόλοιπα μέλη του σώματος και του ΟΗΕ.

Αν και το ψήφισμα θα υιοθετηθεί το Μάιο, δεν αναμένεται ότι θα αλλάξει η έναρξη κι η λήξη της εντολής, που θα είναι 15 Ιουνίου με 14 Δεκεμβρίου 2009.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.