6/5/09

Η οικονομία της Βηθλεέμ ασφυκτιά λόγω των ισραηλινών περιορισμών

Η οικονομία της Βηθλεέμ ασφυκτιά λόγω των ισραηλινών περιορισμών, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ. Οι ισραηλινοί περιορισμοί κάνουν να ασφυκτιά η οικονομία της Βηθλεέμ και των περιχώρων της, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, μία εβδομάδα πριν από την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου στην παλαιστινιακή αυτή πόλη.

"Τα ισραηλινά μέτρα έχουν μειώσει δραστικά τον διαθέσιμο χώρο για τους κατοίκους της Βηθλεέμ, διακυβεύοντας την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της κοινότητας", σημειώνει το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).
Οι Παλαιστίνιοι έχουν πρόσβαση μόνο στο 13% των 660 τετραγωνικών χιλιομέτρων της κοινότητας λόγω της επέκτασης των ισραηλινών οικισμών, της οικοδόμησης του ισραηλινού "τείχους" στη Δυτική Όχθη και του γεγονότος ότι το μεγαλύτερο μέρος των εδαφών της κοινότητας περιλαμβάνεται στη "ζώνη C", όπου ασκείται η εξουσία του Ισραήλ στον τομέα του σχεδιασμού και της οικοδόμησης, επισημαίνει το OCHA.
"Κατά συνέπεια, το ενδεχόμενο οικιστικής και βιομηχανικής επέκτασης και ανάπτυξης της Βηθλεέμ έχει ελαχιστοποιηθεί, όπως και η πρόσβασή της στους φυσικούς πόρους", προστίθεται στην έκθεση της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ.
Ο Πάπας Βενέδικτος αναμένεται να πραγματοποιήσει λειτουργία και να επισκεφθεί καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων στη Βηθλεέμ στις 13 Μαΐου στη διάρκεια προσκηνύματός του στους Αγίους Τόπους από τις 8 ως τις 15 Μαΐου.
Ο Πάπας αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.
iKypros

1 σχόλιο:

  1. Η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει σταθερά τις Αραβικές χώρες, και να αναδείξει τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα που έχουν στην περιοχή Ισραήλ και Τουρκία. Εάν η Ελλάδα δείξει σταθερή στήριξη στους Άραβες, τότε θα εξασφαλίσει σημαντική διπλωματική στήριξη για το Κυπριακό και για τα άλλα εθνικά θέματα. Φυσικά ο πιο σημαντικός μακροπρόθεσμος στόχος είναι η στρατηγική συμμαχία όλων των Ορθοδόξων χωρών με την Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.