27/5/09

Όλη η Τσετσενία ανήκει στον πρόεδρό της Καντίροφ..

Όλη η Τσετσενία ανήκει στον Ραμζάν Καντίροφ, σχολίασε σήμερα ο επικεφαλής του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ρωσίας Σεργκέι Στεπάτσιν, την ώρα που ο τσετσένος πρόεδρος δηλώνει ως μόνα περιουσιακά του στοιχεία ένα ρώσικο αυτοκίνητο και ένα μικρό διαμέρισμα.
"Καλό ερώτημα (...) ο Ραμζάν Καντίροφ είναι ο ιδιοκτήτης όλης της Τσετσενίας. Μην ανησυχείτε γι'αυτόν", απάντησε ο Στεπάτσιν σε δημοσιογράφο του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου Ren-TV, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του για τα τόσο λίγα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσε πρόσφατα ο τσετσένος πρόεδρος.Έπειτα από εντολή του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ προς όλους τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους να δημοσιοποιήσουν τα εισοδήματά τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία, ο Καντίροφ δήλωσε ότι οι ετήσιες απολαβές του ανέρχονται σε 3,4 εκατομμύρια ρούβλια (λίγο περισσότερο από 100.000 δολάρια) και ότι τα μόνα περιουσιακά του στοιχεία είναι η πιο απλή έκδοση του μοντέλου Lada Jigouli και ένα διαμέρισμα 36 τ.μ. στην τσετσενική πρωτεύουσα Γκρόζνι.Ωστόσο ο πρόεδρος της ρωσικής αυτής δημοκρατίας του Καυκάσου είναι ευρέως γνωστός για τα ακριβά του γούστα, κυρίως όσον αφορά τα αυτοκίνητα, ενώ οι λαϊκές εφημερίδες της Ρωσίας δημοσιεύουν συχνά φωτογραφίες του μπροστά σε αγωνιστικά αυτοκίνητα, τα οποία φέρεται ότι του ανήκουν.Η δήλωση εισοδημάτων του τσετσένου ηγέτη είναι ένας κόλαφος για τον ρώσο πρόεδρο και την αναγγελθείσα προτεραιότητά του να αγωνιστεί κατά της διαφθοράς, γράφει εξάλλου η ρωσική έκδοση του περιοδικού Newsweek και καταλήγει: "Η δήλωση του τσετσένου προέδρου διαγράφει με μια πλατειά και τεράστια γραμμή την πρωτοβουλία του Μεντβέντεφ".
iKypros27/05/2009


2 σχόλια:

  1. καλα ...
    εχουμε δει και τι δηλωνουν εδω οι δικοι μας

    για να μη πουμε και για τους βρετανους που παιζει πολυ τις τελευταιες μερες

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διαφορά με τους δικούς μας είναι ότι ο τύπος και η φατρία του έχουν αιματοκυλήσει την Τσετσενία εναντίον των ομοεθνών και ομοθρήσκων τους. Χαίρει τρομερών προνομίων από την Μόσχα και θεωρείται κύριος παράγων της νίκης (πυρρείου μάλλον) των ρώσων στον β΄τσετσενικό πόλεμο. Το ενδιαφέρον είναι ότι μόλις πέρυσι οι Αμερικάνοι κατάλαβαν ότι και αυτοί έτσι έπρεπε να κάνουν στο Ιράκ, να δημιουργήσουν δηλαδή συμμαχίες με φατρίες που τις δωροδοκούν και τις δίνουν εξουσία, για να θέσουν υπό έλεγχο την αντίσταση, την οποία ξεδιάντροπα ονοματίζουν "αλ-κάιντα" και δεν βρίσκεται ένας δημοσιογράφος ή πολιτικός αναλυτής να τους ξεμπροστιάσει.
    Περιττό να αναφέρει κανείς ότι το καθεστώς του Καντύρωφ είναι αιμοσταγές και διεφθαρμένο σε απίστευτο βαθμό. Ο Ρώσος μιλώντας για την περιουσία του δεν ήταν ειρωνικός, το αντίθετο ήταν σαν να λέει του την δώσαμε για να μην μας ενοχλήσουν ξανά οι αυτονομιστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.