16/5/09

Άνω Καλιφόρνια..,κατά το " Άνω Μακεδονία"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
13/4/2008 µ.Χ.
«ΑΝΩ – ΚΑΤΩ» ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΒΟΤΚΑΣ
«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΗΝ. ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ
ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΑΣ ΟΙ ΗΠΑ!!!
ΣΟΚ προκάλεσε στην αµερικανική γνώµη η αποκάλυψη Χάρτη, που αφαιρεί από τις ΗΠΑ την πλούσια και εύφορη Καλιφόρνια του Χόλυγουντ και της Σίλικον Βάλευ και το γεµάτο Μεξικανούς µετανάστες Τέχας, διάσηµο για ταπετρέλαιά του, τις πετρελαϊκές αδελφές εταιρείες, τους Ρέιντζερς και το Ελ Πάσο!!!
Ο εν λόγω Χάρτης, δεν ήταν παρά µια διαφήµιση της ßότκας Absolut στο γειτονικό Μεξικό, που παρουσίαζε αλλαγµένα τα σύνορα των ΗΠΑ στη µεθόριο του 1800, µε αποτέλεσµα η αποκαλούµενη «Άνω ή Νέα Καλιφόρνια (Alta)», όπως και το Τέξας, να εµφανίζονται σαν εδάφη του Μεξικού!!! Το οποίο σήµερα έχει δική του την αποκαλούµενη «Κάτω ή Παλαιά Καλιφόρνια (Baja)»!!!
Ο χάρτης παρουσιάζει την εδαφική κατάσταση πριν τον Μεξικανοαµερικανικό Πόλεµο του 1846, που έγινε εξαιτίας της προσάρτησης του Τέξας από τις ΗΠΑ στα 1845 και είχε σαν τελικό αποτέλεσµα την απώλεια των παραπάνω εδαφών για το Μεξικό (Άνω Καλιφόρνια, Νέο Μεξικό, Τέξας).
Ο Χάρτης εξόργισε τους Αµερικανούς πολίτες, που ψήφιζαν κατά χιλιάδες στο Διαδίκτυο απειλώντας µε άµεσο µποϋκοτάζ της ßότκας Absolut, γεγονός που ανάγκασε τη σουηδική εταιρεία όχι µόνο να αποσύρει τη διαφήµιση, αλλά και να ζητήσει και συγνώµη από πάνω!!!
Οι ΗΠΑ που αντιµετωπίζουν τεράστιο πρόßληµα Μεξικανών µεταναστών, δεν δέχονται ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ µε τον όρο 'ALTA KALIFORNIA' (Άνω Καλιφόρνια) αλλά το σκέτο Καλιφόρνια, επειδή η «Άλτα Καλιφόρνια» ήταν άλλοτε επαρχία του Μεξικού, όπως το δείχνει ο Χάρτης που εξόργισε τους Αµερικανούς!
Υπάρχει λοιπόν θεια δίκη… Διότι έτσι ακριßώς αισθάνονται και οι Έλληνες και ιδίως οι Μακεδόνες, µε τους αντίστοιχους όχι διαφηµιστικούς, αλλά πραγµατικούς, διεκδικητικούς Χάρτες των Σκοπίων, αλλά και για τις άστοχες ονοµατολογίες κάποιων που µιλούν για Άλλη, «Άνω» ή «Βόρεια» «Μακεδονία»!!!
Και ακόµη περισσότερο όταν ακούν ανιστόρητους Αµερικανούς Πολιτικούς, που δεν θα περνούσαν ούτε τις στοιχειώδεις εξετάσεις Ιστορίας ευρωπαϊκού Δηµοτικού Σχολείου, να «πιέζουν» την Ελλάδα να δώσει το θρυλικό όνοµα της ιστορικής επαρχίας της, της Μακεδονίας!
Μπορεί δε να φανταστεί κανείς τι θα γινόταν εάν ως σενάριο εργασίας αποφάσιζε το Μεξικό να ßαφτίσει «ΤΕΞΑΣ*» τη σηµερινή ßόρεια επαρχία του; Διότι µια τέτοια κίνηση, θα σήµαινε απαίτηση και διεκδίκηση επί του εδάφους των ΗΠΑ, όπου και η αµερικανική πολιτεία «ΤΕΞΑΣ» γεµάτη µε Μεξικανούς µετανάστες... (σ.σ. Για κάθε άλλη χώρα το Στέιτ Ντιπάρτµεντ θα µιλούσε για «Μεξικανική Μειονότητα»)…
Εάν όµως οι Αµερικάνοι δεν δίνουν Καλιφόρνια και Τέξας ούτε κατ΄ όνοµα, ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, είναι ποτέ δυνατόν οι Έλληνες να δώσουν ολάκερη χρυσή Μακεδονία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη;
Εάν δε δίνουν οι ΗΠΑ ιστορία µόλις 200 ετών, θα δώσουµε εµείς Ιστορία 7.000 χρόνων; Την πιο ένδοξη και λαµπρή Ιστορία του Κόσµου;
√ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Θεσσαλονίκη, Μακεδονία 13 Απριλίου 2008 µ.Χ.
Αναδημοσίευση από το Νοιάζομαι

7 σχόλια:

  1. Αν οι υπηρεσίες του υπουργείου εξωτερικών ήταν στελεχωμένες με δημιουργικά μυαλά που δεν θα περιορίζονταν στα πλαίσια του διπλωματικού πρωτοκόλλου θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να χρηματοδοτούσαν τέτοιες «δράσεις» που θα δίδασκαν δια του παραδείγματος τους φίλους και συμμάχους αμερικανούς ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί». Εκεί που υπάρχουν τόσοι ισπανόφωνοι που θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας… Ε, δεν κάνουμε μάθημα στους άλλους για ανεκτικότητα και παραχώρηση δικαιωμάτων την στιγμή που αν κάνεις την ίδια κουβέντα μπροστά σε αγγλοσάξωνα τεξανό το πιο πιθανό είναι να βρεθείς πυροβολημένος και χωρίς πολλές, πολλές κουβέντες μάλιστα. Απ’ αυτό το παράδειγμα θα πρέπει να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι η εξωτερική πολιτική καλό θα είναι να ενσωματώσει και στρατηγικές διαφήμισης για την διαμόρφωση της άποψης του «κοινού» στο οποίο απευθύνεται. Όσο κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως γελοίο, ξεφεύγει πλέον από την διαφήμιση, και μπορεί άνετα να λάβει τον χαρακτήρα διπλωματικού επιχειρήματος.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστό, αλλά άντε να πείσουμε τους Αλαβανοτσιπρέους,και Παπαρηγέους αριστο-"προοδευτικούς", για τα πιο πάνω σωστά ιστορικά γεγονότα της Μακεδονίας μας, δυστυχώς υπάρχουν κατάλοιπα ακόμα απο το '22 όταν οι αριστεροί "μήδισαν" και πήγαν με τον κεμάλ ατατούρκ, τον σφαγέα των Ελληνών και αρμενίων, ακόμα και σήμερα δε έχουμε τους "εφιάλτες" μας, και δυστυχώς είναι πολλοί αλλά καταμετρημένοι.
    δτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Poloi kalo Arthro, afto tha itan kati gia tous omogeneis mas stin Ameriki, na ekmetaleftoune deontos, kai na to thesoun se olous tous amerikanous Politkous. Den diapragmatewomaste out tin Istoria, out ton Politsmo, oute ta Edafi mas. Oloi ite Makedones Ellines ite apo alla Meri tis Ellados ekso afti Ellines, tha stathoume enomeni, dinati pote den dinete i Makedonia, ite ano ite kato ine dikia mas kai tha paramini.

    Thrakiotis apo Berlin Germania

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βασικα αντιστοιχο θα ηταν αν το κομματι του Μεξικο που επισης λεγεται Καλιφορνια ειχε απεξαρτητοποηθει και ονομαζε το κρατος Καλιφορνια με καλιφονεζικη ταυτοτητα.... τι θα ζητουσαν οι αμερικανοι απο το κρατος αυτο να ονομαστει Νοτια Καλιφορνια?...το δικο μας ειναι ακομα πιο προχωρημενο μια και μιλαμε για μια ιστορικη Ελληνικη περιοχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτός ο χάρτης δεν παρουσιάζει μόνο τα πραγματικά σύνορα του Μεξικό πριν τον Αμερικανο-μεξικανικό πόλεμο και τους ιστορικούς δεσμούς των Μεξικανών με τις νότιες και νότιο-δυτικές πολιτείες της Αμερικής αλλά την πραγματικότητα στις ΗΠΑ του 21ου αιώνα. Σήμερα, ζουν περί τα 50.000.000 πραγματικά ΠΟΛΥ καταπιεσμένων ισπανόφωνων που αυξάνονται ραγδαία αφού κάθε χρόνο μπαίνουν γύρο στα 3.000.000+ από αυτούς στις ΗΠΑ! Και όλα αυτά, κάτω από ένα κράτος με συμπαγή μεξικανικό πληθυσμό της τάξης των 100.000.000.
    Υπάρχει και ένα αρκετά ενδιαφέρον video game σχετικά με το καθεστώς των νότιων πολιτειών της Αμερικής με την (εμπνευσμένη κατά τα’ άλλα) ονομασία “Shattered Union”! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο ΔΤ τόσο για το μήδισμα των τότε κομμουνιστών όσο και για το σήμερα...
    Το πρόβλημα με τους Τσιπροαλαβάνους και τρεμόπουλος είναι τεράστιο!Όλοι αυτοί ανήκουν στην μεγαλοαστική τάξη που κυβερνά και καθοδηγεί γούστα και γνώμες,κάτι πρέπει να γίνει με το θέμα αυτό!
    Να θυμίσω τα αίσχη Τρεμόπουλου τόσο για την "τιμή" στον Μουσταφά Κεμάλ όσο και για την εγκατάσταση Ποντίων αδελφών χριστιανών στην Θράκη αλλά και τις κατά καιρούς απόψεις του. Λύκος ενδεδυμένος την προβιά της Οικολογίας!πρέπει όλοι να μην αφήσουμε να γίνει κι άλλο κακό στις Ευρωεκλογές,σκεφτείτε ότι θα μας κάνουν ρεζίλι πανευρωπαϊκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Τρεμόπουλος πρότεινε να μετονομαστεί η οδός Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ πριν δύο χρόνια...
    απλαιότερα στις Δημοτικές εκλογές του 2006 είχε προτείνει το ίδιο και ο υποψήφιος Δήημαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης. Ο Μπουτάρης συνίδρυσε με τον Μάνο και τον Κοντογιαννόπουλο το νέο κόμα "ΔΡΑΣΗ". Ελπίζω οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν τον Μπουτάρη αν επιμένει στην άποψη περί κεμάλ. Τι συμβαίνει; Τελικά μήπως συντονίζονται όλοι αυτοί οι περίεργοι από κάπου;
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.