22/5/09

Πρόλαβαν «ιερό πόλεμο» στην καρδιά των ΗΠΑ Σημαντικός ο ρόλος του FBI στην εξάθρωση του δικτύου.

Η απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας εξακολουθεί να είναι υπαρκτή για τη Νέα Υόρκη, οκτώ σχεδόν χρόνια μετά τα χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όπως δείχνει η ανακάλυψη και εξάρθρωση πυρήνα Ισλαμιστών που ήθελε να εξαπολύσει «τζιχάντ», πλήττοντας εβραϊκούς στόχους στο κέντρο και τα περίχωρα.

Πρώτος στόχος των τεσσάρων Ισλαμιστών που έχουν συλληφθεί αρχικά, ήταν να ανατινάξουν εβραϊκές συναγωγές και κέντρα συνεστιάσεων στην περιοχή του Μπρονξ, ενώ σκόπευαν επίσης να καταρρίψουν διερχόμενα από τον εναέριο χώρο της πόλης στρατιωτικά αεροπλάνα βάλλοντας από τις στέγες πολυκατοικιών με φορητούς πυραύλους Stinger. Ωστόσο, τα σχέδιά τους στάθηκαν και η αιτία για να αποκαλυφθούν, καθώς απευθύνθηκαν για την αγορά των εκρηκτικών και των πυραύλων σε πράκτορες του FBI, οι οποίοι παρίσταναν τους λαθρέμπορους.

Οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες είναι Αφροαμερικανοί, πολίτες των ΗΠΑ εκ γενετής, οι οποίοι ανατράφηκαν χριστιανικά αλλά ως ενήλικες ασπάστηκαν το Ισλάμ και τις ακραίες ιδεολογικές απολήξεις του. Αυτό το γεγονός έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τις αμερικανικές αρχές, δεδομένου ότι εδώ και πολλά χρόνια το Ισλάμ κερδίζει ολοένα και περισσότερους προσήλυτους ανάμεσα στις αφροαμερικανικές κοινότητες. Η μόνη δε διασύνδεση που φαίνεται να υπάρχει μεταξύ των συλληφθέντων και των ισλαμιστικών δικτύων του εξωτερικού είναι το γεγονός ότι οι γονείς του τέταρτου συλληφθέντος, του Τζέιμς Κρόμιτι, γνωστού και ως «Αμπντούλ Ραχμάντ», κατάγονται από το Αφγανιστάν. Ο ίδιος φέρεται να έχει ομολογήσει πως η αμερικανική παρουσία στο Αφγανιστάν τον είχε εξοργίσει και ήθελε να κάνει «μία πράξη εναντίωσης».

Σε κάθε περίπτωση, οι αμερικανικές αρχές αναμένουν ότι θα μάθουν σύντομα πολύ περισσότερα κατά τις ανακρίσεις, που ουσιαστικά μόλις έχουν ξεκινήσει.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως οι τέσσερις άρχισαν να λειτουργούν ως τρομοκρατικός πυρήνας τον Οκτώβριο του 2008 και να συγκεντρώνονται συχνά σε διαμέρισμα στο οποίο το FBI είχε τοποθετήσει μηχανήματα παρακολούθησης. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης τηρεί όμως σιγήν ιχθύος ως προς τους συνεργάτες και τους πνευματικούς καθοδηγητές τους, αν και οι τέσσερις φέρονται ότι προτίθεντο να ενταχθούν στην πακιστανική τρομοκρατική οργάνωση Τζαΐς-ε-Μοχάμεντ.

Οι τέσσερις αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία για την απόκτηση όπλων μαζικής καταστροφής και συνωμοσία για την απόκτηση και χρήση αντιαεροπορικών πυραύλων, οι οποίες επισύρουν ποινές κάθειρξης από 25 έτη μέχρι και ισόβια. Πάντως, η υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από την πλευρά των Αφροαμερικανών μουσουλμάνων, οι οποίοι κατηγορούν τις Αρχές για στοχοποίηση λόγω της θρησκείας τους.
ΝΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

5 σχόλια:

  1. Να υποψιαστούμε κάποια στιγμή και εντός της Ελλάδας τι γίνεται με το Ισλάμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα 'λεγε ο Δρούγος αυτά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην καρδιά των ΗΠΑ τον πρόλαβαν. Στην καρδιά της Αθήνας θα τον προλάβουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχετε καταλάβει οτι η ισλαμική τρομοκρατία κατα το 80% ειναι made in CIA, κρίμα Σάββα ησουν και στισ μυστικές υπηρεσίες, αυτές οι ειδήσεις διαρρεουν απο ΜΜΕ ελεγχόμενα απο την MOSSAD!!!

    Φιλικά

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 22 Μάϊος 2009 6:36 μμ

    Η καρδιά αυτή έχει πάθει προ πολλού ανακοπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.