7/5/09

H πιο τραγική πτυχή της τραγωδίας του 1974

Την πιο τραγική πτυχή της κυπριακής τραγωδίας του 1974 αποτελεί το συνεχιζόμενο δράμα των οικογενειών των αγνοουμένων, που ζουν καθημερινά το μαρτύριο της αναμονής για τη διακρίβωση της τύχης των αγαπημένων τους, αναφέρει, σε μήνυμα του με την ευκαιρία του ΚΔ΄ Μαραθώνιου Αγάπης Αγνοουμένων (30 Απριλίου- 10 Μαΐου 2009) προς τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες, σπουδαστές και σπουδάστριες, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου.''Το καθημερινό δράμα των συγγενών των αγνοουμένων μας, που διεκδικούν το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα να γνωρίζουν τι απέγιναν στον πόλεμο οι δικοί τους άνθρωποι δεν βρήκε, δυστυχώς, την ανάλογη ανταπόκριση από τις κατοχικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα σήμερα, 35 χρόνια μετά, να μην έχει ακόμα διακριβωθεί η τύχη του μεγαλύτερου αριθμού των αγνοουμένων μας'', προσθέτει.
Θετική εξέλιξη, συνεχίζει ο κ. Δημητρίου, αποτελεί το γεγονός ότι με τη συνεχιζόμενη ταυτοποίηση λειψάνων των αγνοουμένων, η οποία έχει ήδη αρχίσει και συνεχίζεται καθημερινά μέσω της Επιτροπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Αγνοούμενους, αρκετές οικογένειες έχουν πληροφορηθεί για την τύχη των αγαπημένων τους, έχουν παραλάβει τα λείψανά τους και τους κήδεψαν με τις δέουσες τιμές.

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης, αναφέρει, του φετινού 24ου Μαραθώνιου Αγάπης Αγνοουμένων, ''φέρνουμε στη μνήμη μας τους ηρωικούς αγνοούμενούς μας και, ταυτόχρονα, συμπαραστεκόμαστε ως πολιτεία και ως λαός στο δράμα και στον αγώνα των οικογενειών και των συγγενών τους''.

''Ταυτόχρονα, ευχόμαστε και προσμένουμε πολύ σύντομα να ευοδωθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να εξευρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος, η οποία θα πρέπει απαραίτητα να διασφαλίζει τον τερματισμό της κατοχής, την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων, τη διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων μας και την επανένωση της μαρτυρικής μας πατρίδας, ώστε να επικρατήσει στην Κύπρο η ειρήνη για πάντα'', καταλήγει ο κ. Δημητρίου, στο μήνυμά του.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

2 σχόλια:

  1. το κορμί κι αν λιώσει
    θα μπούμε στο Βαρώσι...

    Αγαπήνορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "κι αν στολίζονται πριγκίπησες στην Ακανθού οι ελιές...όχι για μας..."
    Κ.Π.

    Αγαπήνορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.