19/5/09

H Xαμάς «δεν υπολογίζει» στις δηλώσεις Ομπάμα


«Ευσεβείς πόθους, του οποίους δεν υπολογίζει πολύ» χαρακτηρίζει η Χαμάς τις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα, που έδειξαν τη διάσταση απόψεων του Αμερικανού προέδρου με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Ουάσινγκτον.
Τα παραπάνω δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Φάουζι Μπαρχούμ προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις Ομπάμα έχουν ως στόχο «να παραπλανήσουν τη διεθνή κοινή γνώμη σχετικά με την αμερικανική υποστήριξη προς την ρατσιστική και εξτρεμιστική σιωνιστική οντότητα».

Κατά τη χθεσινή τους συνάντηση Μπαράκ Ομπάμα και Μπέντζαμιν Νετανιάχου διαφώνησαν για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και για το θέμα του Ιράν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την υποστήριξή του στη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους και ζήτησε τον τερματισμό του εποικισμού, ενώ ο ισραηλινός πρωθυπουργός έκανε λόγο αορίστως για κάποια «διευθέτηση» με τους Παλαιστίνους υπό τον όρο ότι θα αναγνωρίσουν από την πλευρά τους το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος.

Ως προς το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμμάχου της Χαμάς, ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίσθηκε αποφασισμένος να δώσει μια ευκαιρία στη διπλωματία, δίνοντας προθεσμία μέχρι το τέλος του έτους για να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της Τεχεράνης. Το Ισραήλ επιθυμεί τα ανοίγματα προς το Ιράν να είναι χρονικά περιορισμένα.

Για τον Φάουζι Μπαρχούμ, ο αμερικανός πρόεδρος «δεν επέμεινε στα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και την ανάγκη τερματισμού των δεινών και της άρσης του αποκλεισμού» που έχει επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δηλώσεις του αμερικανού προέδρου «που δεν συνοδεύονται από πιέσεις για τη σιωνιστική κατοχή και από συγκεκριμένα μέτρα δεν αποτελούν ριζική μεταβολή της αμερικανικής πολιτικής απέναντι στον λαό μας», πρόσθεσε.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.