9/5/09

Ερευνες σε όλη την επικράτεια KAI στο Β. Αιγαίο

Πεδίο τριβής με την Τουρκία συνεχίζουν να αποτελούν τα κοιτάσματα του Βορείου Αιγαίου λόγω της «εκκρεμότητας» της υφαλοκρηπίδας.
Τη δήλωση αυτή έκανε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επιχειρώντας να εξηγήσει ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δεν ήταν η μόνη αιτία που η έρευνα και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων έμειναν πίσω στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός επισήμανε ότι: «Η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν παραιτήθηκε, δεν παραιτείται και δεν θα παραιτηθεί των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Είναι γνωστό το τι έχει μεσολαβήσει, είναι γνωστές οι εντάσεις, είναι γνωστές οι συναντήσεις της Βέρνης και του Νταβός, είναι γνωστή η θέση μας για το ότι το μόνο πρόβλημα το οποίο υπάρχει στη σχέση μας με την Τουρκία είναι το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας. Μιλάμε σήμερα, όμως, και το τονίζω, για όλη την ελληνική επικράτεια. Δεν αναφερόμαστε σε επιμέρους σημεία, ούτε στον Βορρά ούτε στον Νότο ούτε στην Ανατολή ούτε στη Δύση. Δεν είναι η στιγμή αυτή την ώρα που αποφασίζουμε για το πού θα γίνουν οι έρευνες, πού θα γίνει η εξόρυξη πετρελαίου», για να αναφερθεί στη συμφωνία που έγινε με την Αλβανία για την υφαλοκρηπίδα, καθώς και στις αντίστοιχες συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την Αίγυπτο.

4 σχόλια:

  1. Νομίζω, για την δεοντολογία, θα πρέπει να αναφέρεται την πηγή του άρθρου σε κάθε περίπτωση.

    Δεν χρειάζεται να δημοσιευτεί το σχόλιό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν η Ελλάδα θέλει να αντλήσει τα πετρέλαια του Αιγαίου, η μόνη λύση είναι η ανάθεση σε Ρωσικές εταιρίες. Μόνο Ρώσικες εταιρίες μπορούν να το κάνουν αυτό. Ωστόσο, ανεξάρτητα αν η Ελλάδα αναθέσει σε Ρώσικες ή Δυτικές εταιρίες, είναι σίγουρο ότι η Τουρκία θα αντιδράσει αρχίζοντας τους εκβιασμούς, και προσφέροντας ανταλλάγματα στην χώρα ή στις χώρες που θα ανήκουν αυτές οι εταιρίες, προκειμένου να τις μεταπείσει και να παραιτηθούν. Για αυτό, η ανάθεση προς τις Ρωσικές εταιρίες, θα πρέπει να γίνει όχι μόνο για τις αμφισβητούμενες περιοχές. Η Ελλάδα πρέπει να αναθέσει σε Ρωσικές εταιρίες όλα τα πετρέλαια, και να προχωρήσει σε ευρεία ενεργειακή συνεργασία, με τον όρο ότι η Ρωσία θα αντλήσει και τα πετρέλαια των περιοχών του Αιγαίου που αμφισβητούν οι Τούρκοι. Και η συνεργασία θα πρέπει να επεκταθεί σε όλους τους τομείς (αμυντικό, οικονομικό, τουρισμός, πολιτισμός, Εκκλησία, κτλ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αληθεια, τι εντυπωσεις θα κινουσαμε εαν διοργανωναμε κοινα στρατιωτικα γυμνασια με την Ρωσια, και με θεμα, "καταληψη στενης υδατινης λωριδας, απο δυο κατευθυνσεις" ;;;;;

    Sic: Οποιαδποτε ομοιοτητα με πραγματικες γεωοιτικες συνθυκες, ειναι εντελως συμπτωματικη!, ε; ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει νασαι πατριώτης. τι σημασία έχει δεξιός, αριστερός κεντρώος κλπ μ..........ς; να μην κοιτάς να πλουτίσεις απο την πολιτική, να μην υπηρετείς ξένα συμφέροντα, κι αν τυχαίνει νασαι του ανδρικού φύλου νασαι ΑΝΤΡΑΣ, κι άν του γυναικείου νασαι ΓΥΝΑΙΚΑ! Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ: ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΕΦΕΙ Τ ΑΧΑΜΝΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ, ΑΥΤΟΣ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ.ΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΣ (ΚΙ Ο ΚΑΘΕ "ΤΟΥΡΚΟΣ" ΘΑΛΕΓΑ) ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΑΛΑΓΓΙ.
    ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟ 2ο ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ.
    Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟ ΤΟΥΡΚΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ (ΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ ΤΟΥ.....)
    ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.