20/5/09

Ρωσία: Ανεστάλη η πώληση των MIG-31 στη Συρία

Ανέστειλε η Ρωσία τα σχέδια πώλησης μαχητικών αεροσκαφών τύπου MIG-31 στη Συρία εξ αιτίας της πίεσης που ασκήθηκε από το Ισραήλ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της ημερήσιας εφημερίδας «Kommersant», επικαλούμενο πηγές του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.
Η Ρωσία συμφώνησε το 2007 να προμηθεύσει τη Συρία με οκτώ μαχητικά αεροσκάφη MIG-31 αντί ποσού 400-500 εκατ. δολ., σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή ήταν το αποτέλεσμα πίεσης που ασκήθηκε στη Μόσχα από το Ισραήλ, ωστόσο πηγή του υπουργείου Αμυνας που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της ανέφερε ότι η παραγγελία ανεστάλη επειδή η Συρία δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τα μαχητικά αεροσκάφη.
H κρατική εταιρεία εξαγωγής όπλων της Ρωσίας, Rosoboronexport, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Εκπρόσωπος της συριακής πρεσβείας στη Μόσχα δεν ήταν διαθέσιμος για σχολιάσει το θέμα.
ΠΗΓΗ: Reuters

4 σχόλια:

  1. Ίσως η κίνηση αυτή σχετίζεται και με άλλα θέματα όπως η Συρο-Τουρκική "φιλία", οι νέες κινήσεις της Δύσης στην περιοχή, οι κίνησεις καλής θέλησης της Συρίας προς την Δύση, κτλ.

    Ας θυμηθούμε ότι η Ρωσία αρνήθηκε πώληση S400 και στην Τουρκία, παρότι οι Τούρκοι πληρώναν, και αρνήθηκε γιατί δεν θέλει να εξοπλίσει μελλοντικούς εχθρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πως το ξέρερε κύριε EAST ότι Τουρκία και Ρωσία θα συγκρουστούν μελλοντικά...Και από όσο διαβάζω η Ρωσία πουλάει όπλα στη Τουρκία (μέχρι και KA-50-2 Erdogan της είχε προτείνει) και όσο αναφορά τους Σ-400 μόνο ελπίδα υπάρχει από την μεριά της Ελλάδας ώστε να μην πραγματοποιηθεί τέτοια αγορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι αυτό ήταν ένα σημαντικό πλήγμα για την Συρία.
    Αν δεν κάνω λάθος το ραντάρ του συγκεκριμένου αεροσκάφους είναι αρκετά δυνατό και στην περιπολία του μπορεί να παίξει τον ρόλο (μερικώς βέβαια) εγκαίρου προειδοποίησης.
    Μπορεί να φέρει μέχρι και 4 πυραύλους αέρος-άερος εμβέλειας ~170km.

    Ρε σεις, αντί για S-400 που ζητάνε μερικοί δεν παίρνουμε καμιά ντουζίνα από αυτά; Θα είναι σαν να έχουμε 12 εκτοξευτές που μπορούμε να τους πάμε όπου θέλουμε ανά πάσα στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας κυβερνούν οι καφετζήδες του τουρκικού υπεξ και υεθα.
    Ποιος θα πάρει τέτοια όπλα. Τα ούμπαλα δεν φυτρώνουν πια εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.